Srpanj 06, 2025, 13:00:27 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Početno postavljanje akvarija i co2  (Posjeta: 2130 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Andrej

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Početno postavljanje akvarija i co2
« u: Rujan 11, 2013, 22:05:23 poslijepodne »
Pozdrav svima na forumu
Ja sam novi ovdje. Do sad sam imao dva manja akvarija bez korištenja co2. Imam namjeru postaviti 180 litarski akvarij, međutim jedna stvar vezana za co2 mi nije skroz jasna. Ovako, kad postavim akvarij, podlogu, šljunak, posadim bilje i napunim ga vodom, kad startati co2? Dali odmah, u periodu njegova sazrijevanja, odnosno prije dolaska riba ili kasnije? Jednostavno, kod novopostavljenog akvarija kada startati sa co2 i kako ga koristiti, cijelo vrijeme ili ga povremeno ukuljučivati i isključivati.
Hvala svima na pomoći.

Offline ent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Našice
Odg:
« Odgovori #1 u: Rujan 11, 2013, 22:14:04 poslijepodne »
Ako možeš počni sa dodavanjem odmah nakon što si zasadio bilje,brže če se primit.I isključuje se preko noći.
« Zadnja izmjena: Rujan 12, 2013, 00:59:15 prijepodne od Dellete »

Offline natty

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
Odg: Početno postavljanje akvarija i co2
« Odgovori #2 u: Rujan 12, 2013, 01:53:14 prijepodne »
Pocni odmah, ali pocni i sa makro gnojenjem. :) I meni co2 pici cijelu noc. Imam diy - kvasac + secer.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Rujan 12, 2013, 07:12:23 prijepodne »
počni odmah, al ne ga nafrljit do žutog ( u dc-u, treba ti)..već pomalo, dok bilje ne krene s jačim rastom..nakon toga polako polako počni dodavat makro i mikroelemente, i pojačavaj co2..pripazi s rasvjetom na početku, ja ne bi iš'o na više od 6 sati dnevno, dok se sve ne primi lijepo..
sretno  :up:

Offline Andrej

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Rujan 12, 2013, 22:47:28 poslijepodne »
Hvala na pomoći. NIsam jedino razumio ovo da ga ne pojačavam do "žutog". Razmišljam još o podlozi (mislim da ću se odlučiti za JBL AquaBasis Plus pomješan sa HOBBY DOHSE Vulcanit i iznad njega JBL  Manado) i prikupljam neko kamenje. Od trava za početak vallisneria spiralis, Microsorium na panjeve i Anubias i još po nešto..... Mislim da ću idući mjesec sve imati i krenuti. Hvala još jednom na savjetima.

Offline Akva29

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Rujan 18, 2013, 12:32:50 poslijepodne »
Drop checker je lijepa stvarčica koja ti bojom pokazuje količinu co2 u vodi, žuto znači da je co2 na višoj razini