Studeni 05, 2025, 21:56:06 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: BodyBuilding - Hrana  (Posjeta: 11704 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: BodyBuilding - Hrana
« Odgovori #50 u: Rujan 24, 2013, 20:39:34 poslijepodne »
Inbox ti je pun

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #51 u: Rujan 24, 2013, 21:59:23 poslijepodne »
eto sad mozes

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Listopad 08, 2013, 22:41:45 poslijepodne »
Evo da se javim da ne mislite da sam odustao.
Jedem koliko i stignem ne biram bas toliko ali uvijek kad pravim pravim ono sto je puno proteina i tako govorim mami :P

napravio sam sebi od 2 flase od po 2l bucice :) stavio sam u njih pijesak i onda za vrh njih zavezao spagu i spagu na cijev zavezao opet i dole ulijepio flase da se ne mrdaju i te bucice moje imaju 7kg

stavio sam si vani sipku za zgibove i to radim ko budala po noci "nedo Bog" da me netko vidi :D

Sad planiram napraviti teg od betona par njih zapravo pa me zanima koliko kila mi treba ?

Offline Dombe

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #53 u: Listopad 09, 2013, 15:49:16 poslijepodne »
Ovisi o izboru vježbi i načinu treninga,ako hoćeš masu a nemaš većeg opterećanja možeš sa manjim kilažama radi EDT tip treninga http://fitnessangels.net/2012/04/trening-bez-pauze/
Uglavnom drži se osnovnih vježbi,najbolje rasporedit 4xtjedno,2 upper i 2 lower body treninga...i da prehrana ti je najbitnija,najveći obrok u danu ti treba bit nakon treninga,nekih 30-60 minuta nakon završetka  treninga i mora bit bogat ugljikohidratima(dobrim naravno)...

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Studeni 07, 2013, 21:52:29 poslijepodne »
Radim po p90x uglavnom... ali zasto kg ne idu goreee ? vec stalno isto? primjecujem onako da imam vec vece misice i to al kile nista :O ? jel zato sto odlazi ono malo sala sto sam imao hhh?

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #55 u: Studeni 07, 2013, 23:10:53 poslijepodne »
ne jedes jos uvijek dovoljno  :up:

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #56 u: Studeni 08, 2013, 11:07:51 prijepodne »
Radim po p90x uglavnom... ali zasto kg ne idu goreee ? vec stalno isto? primjecujem onako da imam vec vece misice i to al kile nista :O ? jel zato sto odlazi ono malo sala sto sam imao hhh?

P90X je za definiciju i to su sve aerobne vježbe. Zato ti kilogrami ne idu gore jer ubijaš mišić. Trebaš žderati, žderati i žderati i spavati, spavati i spavati jer se hormon rasta najviše izlučuje dok spavaš. I bitno je da ne pretjeruješ s ponavljanjima u serijama. Ja ti preporučujem jedan glupi ruski sistem koji je u biti dobar. Radi tri mjeseca samo osnovne vježbe sa slobodnim utegom i to svaku vježbu 5 serija po osam ponavljanja. Kada uspiješ napraviti petu seriju 8 ponavljanja onda na drugom treningu podigni kilažu. I uvijek piši što si i kada radio jer jedino tako možeš pratiti napredak. Jedi barem 6 puta dnevno tako da imaš konstantno dovollnu količinu svega u organizmu a tako isto pij i tekučinu da si čistiš bubrege i jetru od previše proteina. I da, nekada kile ne idu gore ali se tijelo preoblikuje pa umjesto 15% masti imaš 8% masti, a mišićna masa se povečala....

Offline Dombe

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Studeni 08, 2013, 14:46:40 poslijepodne »
Još jedamput da ponovim,drži se samo osnovnih vježbi,čučanj,mrtvo,varijacije pressa i zgibova,veslanja...ako radiš masu radi 3 puta tjedno full body,uzmeš jednu pull vježbu(zgibovi i vesnja),push(ravni bench,kosi,propadanja,sklekovi,vojnički potisak) i jednu za donji dio tijela(prednji,zadnji,bugarski čučanj,mrtvo na ravne noge,rumunjsko mrtvo),volumen neka bude malo veći ako hoćeš masu znaći treninzi tipa 6x6,4x12,5x10,10x4 i slično,uglavnom da bude volumen 36-50(tako Chad Waterbury preporučuje najbolje za masu),za snagu ide manje volumena oko 25 znaći 5x5,8x3,možeš i to ubaciti...što se prehrane tiće oko 1,5 g proteina po kg težine je sasvim ok,vjeruj mi,pojačaj ugljikohidrate(riža,quinoa i ostale pseudožitarice,grah,slanutak,kuhani krumpir i batat),ne zaboravi na unos zdravih masti(orašasti plodovi,bučino,konopljino ulje u salatama i kokosovo za prženje)...isto tako puno vode pij i odmaraj što više...

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Studeni 22, 2013, 22:55:19 poslijepodne »
Kombiniram te neke vjezbe sto ste mi ponudili.
Dizem teg od 20kg i ne umorim se toliko poslije treninga dizem bucice od 7.5kg i radim zgibove i jos druge vjezbe da ne napominjem. Razmisljam nabaviti teg neki veci jer mislim da mi to i treba?! i da, imam 64kg :P

Offline Dombe

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Studeni 23, 2013, 09:15:50 prijepodne »
Ovo što ti kažeš da dižeš bučice meni ništa ne znaći...koje radiš vježbe?Tempo dizanja i spuštanja(koncentrična i ekscentrična faza),volumen treninga,zgibovi kakvi(chin up,pull up...),da li radiš kakve vježbe za core?Uglavnom trebao bi radit po nekom kvalitetnom programu a ne ovako bezveze bez plana...

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Studeni 28, 2013, 20:51:00 poslijepodne »
Pravim sebi neki program..

Kako je bila svinjokolja sad imam dosta mesa za pojesti pa me zanima koje da izbjegavam a koje da jedem mnogo :) slanina, peka, mljeveno meso, kobasice, čvarci i tako to :)

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #61 u: Studeni 28, 2013, 21:10:47 poslijepodne »
Ma samo ti udri po kobasicama i čvarcima. Glavicu luka i ne brini.Ti si mlad dečko što tebi može smetati.

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #62 u: Studeni 28, 2013, 22:27:28 poslijepodne »
Čiča, slobodno navrati ima sudzuka i peke koliko ti volja za tebe :)

Offline aquapero

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
    • Aparments
« Odgovori #63 u: Studeni 29, 2013, 17:23:20 poslijepodne »
Pozdrav Bitno je da imas tri glavna obroka dnevno i otprilike 3 medjuobroka,a to moze biti neko voce..Uglavnom nemoj nikada biti gladan nego normalno jedes i vjezbas i doci ce kile..jer kile neces dobit s masnim tkivom nego misicnim sto tebi zapravo i treba,a misic cini 70% vode,sto znaci da trebas piti dosta vode jer dehidriran misic ne raste.. Takodjer bitno je da jedes proteine(jer grade misic) tj meso al ne u enormnim kolicinama kao sto se prica, a da zanemaris ugljikohidrate jer ugljikohidrati ti daju energiju koja ti je potrebna za vjezbanje..Pravilna prehrana ti je 10-15% proteina,55%ugljikohidrata i  30% masti,posto ti trebas misicne mase onda jedes vise proteina nego masti.Prehrana mora biti raznovrsna..Nisan neki bilder(mada se bavim sportom) pa da ti ovo govorim,nego san naucia iz biokemije koju iman na faksu, pa otprilike znan kako izgleda pravilna prehrana,mada se i sam nehranim tako,ali to je normalno kad zivis studentski zivot daleko od doma .haha 8)

Offline Dombe

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Studeni 30, 2013, 20:41:17 poslijepodne »
Broj obroka nije baš toliko bitan...sve češće ljudi prelaze na neki od IF sistema sa postom gdje imaju 2-3,u slučaju fat lossa i samo jedan obrok dnevno...mnoga istraživanja su pokazala kako za vrijeme posta dolazi do puno većeg oslobađanja GH što sa sljedećim hranjenjem donosi još većem prirastu mišićne mase...uglavnom i John Berardi je radio puno eksperimenata(i napisao knjigu o tome) sa IF-om,od LG-a do Warrior dieta i došao je do zaključka da je IF princip veoma korisna stvar,nije za svakog(kao što nekome ne paše imati 6-7 obroka) ali ima puno prednosti...preporučujem da malo pročitaš na netu o pojmu "intermittent fasting",nađe se svega...

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Svibanj 04, 2014, 23:06:07 poslijepodne »
Evo da kazem samo da idem vec 3,4 mjeseca u teretanu pokusavam dobiti na misicnoj masi dobio sam vec oko 6,7 kg .

Mnogo sam napredovao i psihicki i fizicki :)
Ali opet me mala glupa stvar buni svi mi kazu jedi sve jedi sve piji sve znam da nije tako pa zato da pitam ima li netko da mi zna reci;

Zasto da ne jedem slatkise ? hoce li mi od njih misici biti manji ili cu dobiti sala samo a misici ce ostati isti

Zasto ne gazirane sokove

Zasto ne alkohol dobro ovo znam ajde :)

itd ugl zasto da ne jedem tu neku hranu ? jel mogu nju jesti  a da dobijam na misicima isto a i salo da dobijam.

Nije mi bitno isticu li mi se toliko misici vec eto da imam mase bas

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #66 u: Svibanj 04, 2014, 23:35:35 poslijepodne »
Ako ti je do mase,sjedi u fotelju digni noge u zrak,i udri po slatkisima,sladoled,sokovi sto jeftiniji to bolji,i eto ti mase do koje ti je stalo  :up:

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #67 u: Svibanj 04, 2014, 23:46:00 poslijepodne »
Jedno je počastiti se nečim slatkim/kolačima/gaziranim sokom/pivicom/ćevapima/McDonaldsom itd. povremeno (tipa jednom tjedno), a drugo je to konzumirati često i na taj način bacati sav trud koji ulažeš u sebe, a definitivno nije ni zdravo često te stvari konzumirati.

Ukoliko želiš dobiti na mišićima, kondiciji i snazi prehrana tu mora biti praktički najbitniji element. A ako želiš dobiti na sebi salo i špek i uništavati si tijelo i iznutra i izvana, rekao ti je Tii što da napraviš  :D

Ja se recimo počastim vikendom tim stvarima iz razloga jer vikendima većinom radim puno više cardio nego prek tjedna jer sam stalno na biciklu po brdima, tako da taj šećer/mast i junk food definitivno odmah i potrošim.
« Zadnja izmjena: Svibanj 04, 2014, 23:50:39 poslijepodne od Nuclear »

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Svibanj 05, 2014, 09:18:30 prijepodne »
Ja evo kako idem u teretanu ne jedem nikakve slatkise izbjegavam junk food sto vise mogu... A i misic mi je oblikovaniji vidim, a sad ovako sastanem se s nekim starijim prijateljima koji idu duze u teretanu nije im npr biceps toliko oblikovan vec kao da imaju sala oko njega ... al opet vidi se biceps da ga imaju i da idu u teretanu

Offline Dombe

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Svibanj 05, 2014, 09:51:12 prijepodne »
Genetika,nekom se lijepi salo na ruke,ja npr. bio na 120kg ili 95kg imat ću isto sala na rukama,samo mi se na trbuh lijepi,i dobijem podbradak...a na noge i ruke ništa,ni grama sala...