ponajprije moras dobiti na kilazi pa onda racunati sto bi koristio, nemojte ga odmah shopat hranom i svime, jedi sve sto stignes da malo ojacas na masi. a ja ti preporucujem, domace jaje smuckas sa bananom i zlicu domaceg meda ubacis u sve to i smjesas i popij svako jutro mjesec dana i od samo toga ces osjetiti veliku razliku, jer u tome imas dosta proteina i jako dobro je za masu a i snagu. ja koristio davno kad sam zelio biti veci i siri, pa i ostalima je pomoglo. a trening gledaj da nepretjerujes, napravi si 3-4 serije od svega da vjezbas jer da nedobijes upalu, iako je na pocetku normalna. ali kao sto su neki napisali, sve ovisi sto imas od sprava i sto bi gradio na sebi. ja koristim i radim svaki dan na zgibovima, po meni najbolja vjezba za ojacati se, jer svi misici rade, ruke, ramena, ledja, pa i trbuh, tako da bi ti i to porucio. kreatine nemoj uzimati sada jer nisu dobri za trenutni period, jer kreatini djeluju i sluze za one koji su vec nabijeni i koriste ih samo zato da bi im odrzavali misicnu masu i sirili se jos vise. ponajbolje.uzimat nekedomace proteine, meso, jaja, tjestenina, tuna, riba, i td.. sto vise proteina i voca.i.povrca dosta puno znaci, tako da sve sto zelis mozes ostvariti jer u takvim si godinama i do 20 god mozes izgledat mnogo drugacije. imam frenda koji se bavi bildanjem od svoje 14 god, a sad mu je 24, znaci vec 10 god to radi, a izgleda strasno. :-) samo treba truda i volje, posebno ako nepusis i nepijes, to ide jos i lakse..