Studeni 05, 2025, 23:40:30 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: BodyBuilding - Hrana  (Posjeta: 11719 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline xxmaticxx5

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
BodyBuilding - Hrana
« u: Rujan 08, 2013, 23:02:23 poslijepodne »
Sigurno netko od akvarista se bavi i bildanjem :) pa me zanima sto uzimati od hrane nista kupovno nebi samo ono tipa; jaja, mlijeko, kruh. i MAKARONE? moze mi netko napisati koliko cega jesti i tako taj neki raspored

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: BodyBuilding - Hrana
« Odgovori #1 u: Rujan 09, 2013, 01:02:29 prijepodne »
Opa opa,poceli su komadi  :D :D :D

Znaci skuzio si nema nista od motora,sad su na red dosli misici,to djevojcice vole   :D :D :D

Daj svoje mjere,visina tezina,i bila bi pozeljna slika da ti se vidi trenutna građa,i da napises svoj trenutni jelovnik.
sa tim mozemo poceti,pa sastaviti ti neki jelovnik,ali samo da znas skupo je tako se hraniti,a i tesko je jesti jer ima jako puno obroka i jako puno hrane,i za kraj moras ici u teretanu i dizati i trenirati tesko,bez toga isto nema rezultata,ljudi znaju po godinu dana dizati istu tezinu i cude se sto misici ne rastu

Uglavnom daj konkretnije informacije sto sam te trazio pa cemo nesto smisliti  ;)

Kruh zaboravi  8)

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Rujan 09, 2013, 09:46:31 prijepodne »
Tii nemoj ga odmah na rigoroznu profi dijetu  :D

Ajd usput i napiši što želiš postići? Smršaviti? Dobiti na masi? Nabildati se samo malo, malo više, ekstremno?? Jel se baviš inače kakvim sportovima ili nešto slično (bauštela, mješalica  :D)

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 09, 2013, 10:08:07 prijepodne »
hahaha :D

motor i misici savrsena kombinacija haha..

185cm visina
60kg tezina

Slika ce biti valjda :P za jelovnik pitajte mamu (šalim se), a jedem što mi se ponudi i pojedem najvise od sviju :)
jelo mi nece biti problem pojesti, jedino ga nabaviti :) ali eto nesto cemo iskombinovati?!

čim ste vidjeli visinu i tezinu bilo vam je jasno da zelim dobiti na masi i nabildati se onako "malo više" ni s čim se ne bavim jedino eto pješačim radnim danima po 6km

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 09, 2013, 10:13:15 prijepodne »
Jel planiraš u teretanu, ili nešto složit/kupitii pa doma radit???

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 09, 2013, 10:51:28 prijepodne »
ujak je napravio meni i rođacima nekakve sprave nesto je i kupio

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #6 u: Rujan 09, 2013, 11:38:37 prijepodne »
60 kila na 185? :D :D podsjećaš me na nekog tko je s 19 godina krenuo u teretanu jer je na 182 imao 65 kg i kad je vjetar jače puhnuo malo ga je nosilo.. ali nećemo reći na glas tko je to bio :D

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #7 u: Rujan 09, 2013, 11:59:06 prijepodne »
Hrpa mesa, ako imaš para onda konjetina, teletina biftek, puretina bijelo meso, piletina bijelo meso...
Hrpa ribe, tuna stake, oslić, bakalar, sve na lešo ili s malo limunovog soka i nekih sitnih mirodijica...
Hrpa riže, integralne, bez saftova umaka...
Enormne količine mlijeka, malo masnog, posnog sira...
Voće između obroka, nikako poslije obroka jer češ se ukakiti (voće se puno brže probavi i počne fermentirati pa si onda u problemu)...
Čokolada, coca cola, kakako , sprite is vi ostali sokovi i slatke stvari ne.
Prirodne šećere, suhe smokve, grožđice, šljive, cornflakes najobičniji ne onaj sa hrpom šećera.
Voda u ogromnim količinama.
Bjelanjak na sve moguće načine kao palačinke, frapei, shakeovi...
Imaš na netu hrpu stranica i savjeta no svakako bi bilo dobro da pročitaš neku ozbiljnu literaturu o prehrani sportaša (za početak recimo poprati malo članke i literaturu od dr. Kuliera, pametan gospodin).

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 09, 2013, 12:03:47 poslijepodne »
E sad. Ne znam i kakvim spravama se radi. No bilo bi dobro da imaš bućice (mali utezi oni), po mogućnosti modularne da se mogu poštelavat na otprilike 8-12kg za početak. I bilo bi dobro da imaš vratilo (šipka ona za zgibove radit, ono za podizanje, znaš vjerojatno na što mislim) ili neku spravu koja omogućuje vježbanje tih mišića koje radiš sa zgibovima...

Zatim mogu ti preporučit da si nabaviš program P90X, no da ne radiš po njihovom programu  nego da izvučeš iz njega 5 videa koji su vježbe snage i da to radiš 3x tjedno. Cardio vježbe nebi trebao raditi, ili eventualno jednom tjedno 45min tek toliko za kondiciju jer one tope masne naslage, a tebi to definitivno ne treba.

I za kraj moraš početi jesti. Rekao si i sam da nebi kupovao nikakve suplemente, a iskreno nebi ti ih ni preporučio još jer imaš tek 16 godina. Ali trebaš počet više jesti i hraniti se raznovrsno i zdravo, ne moraš izbacivat ništa pa ni kruh jer ti stvarno fali kila. No trebaš pojačat unos proteina jer se od njih grade mišiči. Dakle trebaš jesti puno jaja, krtog mesa (pileća prsa, svinjski krmenadl, govedina, tuna, riba), zobene pahuljice, svježi sir. Bitno ti je da proteine uneseš nakon vježbanja. Ja inače nakon odrađenog treninga znam pojesti 3-4 jaja sa svježim sirom. Također proteine ne koristim iz razloga je mi je trenutno skupo. Što se tiče ostale hrane nebi se trebao pretpavati smećem tipa fast food, iako nije zabranjeno to pojesti tu i tamo. No trebaš jesti više žitarice tipa rižu, zatim tjestenina, krumpir itd. Voće i povrće se podrazumjeva...

Ovo što sam ti sad nabrojao je neki dobar početak. Da radiš tako godinu dana recimo dobro bi se razjačao. podigao kilažu, a kasnije onda bi mogao odlučit kud i kako dalje. Inače fali ti dobrih 20kg da dođeš do neke normalne kilaže, a to ćeš morati stvarno puno jesti da nabiješ toliko uz vježbanje...

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #9 u: Rujan 09, 2013, 12:13:51 poslijepodne »
Uh ovo je extremno  :(

I dalje predlazem da ne jede kruh,od kruha se misici ne grade
Zato je bolje da to mjesto u zeludcu puni jajima,mesom,a ne kruhom,jer đabe ti od masti koja ti se hvata oko trbuha i koja ne izgleda na nista

Ja cu samo reci da ne ocekujes vise od 4 kile mjesecno u pocetku,i kasnije 2-3 kile mjesecno kad pređes 75kg
Previse si mrsav,i bez obzira sto mislis da jedes dovoljno to ocito nije tocno,jer bi se vidjelo
Evo onako nabrzinu sta bi ti dnevno sve trebao pojesti za neki 3000+ kalorija
500g posnoga
400g mesa
100g zobenih
100-150g tjestenine
4-5 jaja
0.5l mlijeka
1 banana
i jos voce i povrce to ti ne racunam,i orasaste plodove bar 50g

To sad treba rasporediti u 5-6 obroka,da jedes svaki dva sata
i onda ide najtezi dio,VAGANJE i ustimavanje jalovnika,ako nakon tjedan dana dobijes vise od 1kg moras smanjiti,ako dobijes vise moras povecati,i to je to

I jos dadatak,zasto npr nebi uzimao kreatin i whey proteine,oboje ne stete organizmu,jedino da pretjeras sa dozom optereti ce se malo bubrezi ali ako se drzi normalni doza ne vidim problem  ;)

« Zadnja izmjena: Rujan 09, 2013, 12:21:43 poslijepodne od Tiii »

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 09, 2013, 12:47:05 poslijepodne »
Ma može uzimati proteine, samo kako kažeš nek ne pretjeruje. Kreatin isto nebi trebao biti problem. No eto, sa 16 godine ne znam da mu je to odmah potrebno... Mislim da može dobre rezultate postići i pravilnom prehranom. Sad što će mu skuplje izaći od tog dvoje je na njemu da odluči.

Al ako baš hoće proteine samo naprijed  :up:

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 09, 2013, 21:29:25 poslijepodne »
uh ljudi puno hvala na odgovorima... Sad kad gledam sto sve trebam jesti, znao sam da trebam ali ovo bi mnogo novca bilo bas da jedem tako :D ne razumijem jedno ako mi netko moze reci jel to o cemu ste pricali ovo:
http://www.pik.ba/artikal/8553257/dymatize-elite-whey-protein/
i ako to krenem uzimati nakon vjezbanja necu morati da jedem onoliko mesa i ostalog... Već kao sada da jedem i da to uzimam nakon vjezbanja?
nekako mi se cini (nisam sve stavio jos na papir) da je jeftinije uzeti te proteine nego stalno jesti onoliko svega jer cu na to dosta vise potrositi ja mislim
« Zadnja izmjena: Rujan 09, 2013, 21:39:02 poslijepodne od xxmaticxx5 »

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #12 u: Rujan 09, 2013, 21:37:47 poslijepodne »
Jedi ti sve što mama i baka skuhaju.Ne prebiri puno po tanjuru nego traži repete i bavi se bilo kakvim sportom pa će i mišići doći sami od sebe.
I ja sam visine 186 pa sam sa 16 godina imao 60 kila.Bez brige do sada sam ih poduplao.Problam što sada ne idu dole.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #13 u: Rujan 09, 2013, 21:50:23 poslijepodne »
Proteini u prahu su najjeftiniji izvor proteina
Ove sto si stavio su preskupi,ja nabavljam kilu za odprilike 25KM bez okusa,tako da malo pogledaj ima li ista jeftinije,sve sto ima preko 85% proteina u sastavu je prihvatljivo,sa svakim sljedecim postotkom drasticno raste cijena,a amaterima to nije tako bitno

Reko sam ti da je skupo,moj jedan dan hrane kosta oko 30-40kn,sto je neki 8-10KM,ali ja fino papam  8)
I plus jos proteini i kreatin  :D

Od mesa ti je najjeftiniji oslic,ako imas elektricni rostilj uz malo limuna i soli,i kuhane rize imas takav obrok da ga mozes mazati skoro za svaki obrok  ;)

Uglavnom nemoj puno razmisljati,jedi sto vise,sto cesce,kad jedes i kad si sit pojedi jos malo,i gledaj da sto vise jedes zdravu hranu bogatu preoteinima,i nemoj da trcis uopce,da ne trosis nepotrebno energiju,dizi samo utege,ako nemas onda radi
Sklekovi,zgibovi,trbusnjaci,cucnjevi,to je za pocetak

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Rujan 09, 2013, 21:55:35 poslijepodne »
eh čiča nedovoljno je to meni izgleda haha :D

"Tii" jbg, a ja sam mislio da ako netko hoce misice treba uzeti i samo ici u teretanu, a tu je jos jedan veci problem prehrana :P

Sto je sa tjesteninom? i jel ako kupim te proteine jel trebam onda toliko jesti puno malo sam zbunjen jbg..

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #15 u: Rujan 09, 2013, 22:04:43 poslijepodne »
Misici su ti kao da pravis kucu,moras imati cigle,a u ovom slucaju je to hrana,ako radnici dođu graditi kucu a nemaju materijala onda znas da nista nece napraviti  :D

Npr. proteini u prahu zamjesani neki 30-40grama,30-40 grožđanog secera,3 dcl mlijeka bi ajmo reci bio jedan obrok
Ali ne moze ti to biti svaki obrok

Ja te proteine pijem samo nakon treninga jer se puno brze apsorbiraju u tijelo i nahrane misice kad im je to najpotrebnije a to treba da bude sto prije,obicna hrana prvo treba da se razgradi a tek onda nahrani misice a to traje par sati

Tijelo ne moze samo funkcionirati na proteinima,moras unositi i ugljikohidrate kao i masti ali zdrave,ato sam ti vec gore napisao

Tjestenina je dobra,npr100g tjestenine,200grama mesa pojedes u jednom obroku prije treninga neki 2 sata prije,i imat ces puno energije
Poslje treninga popijes npr te proteine,i nakon sat vremena opet pojedes50g tjestenine i 100grama mesa
i nakon toga dva sata pojedes 250g posnog sa jajetom,i legnes spavati

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Rujan 09, 2013, 23:00:25 poslijepodne »
moram dosta promisliti o tome da ne zapocinjem bezveze nabavim si hranu za 1 tjedan i onda nema vise haha ... javim vam se još hvala svima na pomoći.. Potrudit cu se da nesto bude od toga..

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Rujan 09, 2013, 23:17:43 poslijepodne »
Gle. Nemoj sad odustati, i nemoj se toliko opterećivati. Htio mišiće ili ne trebao bi nabiti jedno 20kg na sebe kak god okreneš.

Novac je uvijek problem svima, no gle. Jedi kako jedeš i do sad, samo se trudi uzimati više proteina u obrocima i nešto više jesti tak da kile idu gore. Jaja su recimo jako dobar i jeftin izvor proteina, posni sir također. Potrudi se jesti više mesa/jaja/svježeg sira i nemoj birati previše. Kreni vježbati, ali kao što smo ti rekli ne kardio vježbe nego vježbe snage. Više jedi i doći će rezultati. Dobit ćeš na masi, a dobit ćeš i na snazi što i je najbitnije.... Da ćeš odmah izgledati kao neki bodybuilder s pločicama, nećeš. Ali od nećeg moraš krenuti. Kasnije kad nabaciš koju kilu i ojačaš ćeš si sam smisliti što želiš dalje.  :up:

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #18 u: Rujan 10, 2013, 00:50:52 prijepodne »
Najlakse je pojesti pola kruha i cijelu paštetu i misliti kako si ti taj dan puno pojeo a ne napredujes  :D :D

Ne moras odma poceti strikno se drzati cijele dijete i kupovati posebno hranu,samo dodaj vise mesa,jaja,posnog sira na sadasnju prehranu i pokrenut ces se sa mjesta,a kad budes vidio da masa raste svidjet ce ti se pa ces vec smisliti nacin da nabavis jos hrane  ;)

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #19 u: Rujan 10, 2013, 05:39:09 prijepodne »
ponajprije moras dobiti na kilazi pa onda racunati sto bi koristio, nemojte ga odmah shopat hranom i svime, jedi sve sto stignes da malo ojacas na masi. a ja ti preporucujem, domace jaje smuckas sa bananom i zlicu domaceg meda ubacis u sve to i smjesas i popij svako jutro mjesec dana i od samo toga ces osjetiti veliku razliku, jer u tome imas dosta proteina i jako dobro je za masu a i snagu. ja koristio davno kad sam zelio biti veci i siri, pa i ostalima je pomoglo. a trening gledaj da nepretjerujes, napravi si 3-4 serije od svega da vjezbas jer da nedobijes upalu, iako je na pocetku normalna. ali kao sto su neki napisali, sve ovisi sto imas od sprava i sto bi gradio na sebi. ja koristim i radim svaki dan na zgibovima, po meni najbolja vjezba za ojacati se, jer svi misici rade, ruke, ramena, ledja, pa i trbuh, tako da bi ti i to porucio. kreatine nemoj uzimati sada jer nisu dobri za trenutni period, jer kreatini djeluju i sluze za one koji su vec nabijeni i koriste ih samo zato da bi im odrzavali misicnu masu i sirili se jos vise. ponajbolje.uzimat nekedomace proteine, meso, jaja, tjestenina, tuna, riba, i td.. sto vise proteina i voca.i.povrca dosta puno znaci, tako da sve sto zelis mozes ostvariti jer u takvim si godinama i do 20 god mozes izgledat mnogo drugacije. imam frenda koji se bavi bildanjem od svoje 14 god, a sad mu je 24, znaci vec 10 god to radi, a izgleda strasno. :-) samo treba truda i volje, posebno ako nepusis i nepijes, to ide jos i lakse..

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #20 u: Rujan 10, 2013, 08:54:51 prijepodne »
moja preporuka; svaki dan vježbaj i to kreni lagano pa naravno dižeš tempo (kad vježbaš i boli onda se ne staje nego guraš još, tu su najveći rezultati.)
najbitnije, ali najbitnije kod vježbanja da se duuuugo zagrijavaš prije i još duuuuže istežeš nakon treninga, na taj način nema upale mišića i potencijalnih ozljeda.
moje istezanje bi trajalo i po 40 min nakon brutalnog treninga.
ja sam se bavio borilačkim sportovima, nisam gledao toliko masu koliko sam išao na snagu, ali na ovaj način to funkcionira, ako budeš vježbao naravno da će ti potreba za hranom (energijom) biti veća.
što se tiće proteina i sličnih stvari nije obaveza, možeš sve to nadomjestiti sa biranom prehranom., ja to nikad nisam trošio, ali ja sam i imao masu.
ti si još uvijek u razvoju i imaš šanse sad izdefinirati tijelo i nabiti masu.
ja sam u tvojim godinama ali uz svakodnevno vježbanje imao na 186cm  -86,87 kg. + svakodnevni treninzi imaš osječaj da možeš preskočit zgradu. :D
inače nisam pobornik teretana, ali svatko zna šta je njemu najbolje.
i ako bildaš ko konj (znači ako ideš u teretanu najviše iz tog razloga da se k...š kolko si digao na nekoj spravi, onda nemoj ni ići...), nije bitno dignut 10 puta 100 kg u benču nego 100 puta po 10kg.
naravno sad će me ovi napuhani ispravljat, ali to je i očekivano  :D :D :D
nhf ekipa  ;)

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #21 u: Rujan 10, 2013, 10:07:32 prijepodne »
e da su meni ti problemi. ja pak vec par godina sa svojih 178 na 100-105 kg :)
ajde poceo sam jest cesce-zdravije i one pizdarije od zobenih(po meni hrana za krave i prasce),trcat i pao 15 kg u kratko vrijeme
samo treba volje i pravilno se hranit

Offline zeko1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #22 u: Rujan 10, 2013, 10:22:09 prijepodne »
Gospodine Rus ja mislim da vi niste preteški nego preniski  :D

Offline Dombe

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #23 u: Rujan 10, 2013, 11:12:21 prijepodne »
Samo se drži osnovnih vježbi,sve varijacije pressa(ravni,kosi bench,military press),sve varijacije čučnja i mrtvog dizanja,zgibovi i propadanja,za core sve varijacije izdržaja,tursko dizanje...
Evo ti jedna stranica(najbolja što se fitnessa tiće kod nas a i šire) pa pogledaj malo,izgled i fizička sprema vlasnika stranice pokazuje da čovjek zna šta radi,i to bez praktički ikakvih dodataka,samo pravilna prehrana...
http://fitnessangels.net/

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #24 u: Rujan 10, 2013, 12:19:48 poslijepodne »
Alen ako pijes sirova jaja,to su fore bildera od prije nego su proteini dosli kao dodatak u prahu
Covjek ne moze probaviti pola proteina iz sirovog jajeta,i jos riskiras samonelu  ;)
Tako da i skuhano jaja i banana ce biti jos bolji

Marko nitko te nece ispravljati,to je tvoje misljenje
Ali ako netko digne 100puta 10kg izgledat ce ko vrabac,a onaj tko dize 100kg  10 puta mora da je zvijer