da....revers osmoza je voda iz aparata koji se priključuje na pipu i na jednu stranu izbacuje vodu koja ne valja,a na drugu onu bez klora....čuj ne znam...baš se ne razumijem u to,pa sam ti to onako zdravo seljački pokušala objasniti

inače cijena mu je 99 € u Austriji,a destiliranu koja se koristi za aute ili za pegle....itd. isto valja,ali je dugoročno jako skupa investicija,s obzirom da diskusima trebaš barem jednom tjedno mijenjati 1/3 vode...tako da se to baš ne isplati
Nitrati su vrlo opasni za diskuse,pa i za druge ribe....a oni se pojavljuju kao posljedica organskog materijala životinjskog i biljnog porijekla...znači sva hrana koja nije pojedena ostaje u akvariju i trune,a isto tako i biljke odbacuju listove koji trunu u vodi...i stoga dolazi do zagađenja vode i u njoj se stvaraju nitrati....sprečavanje...točnije ublaživanje ovog stanja se radi češćim izmjenama vode ,a kod biljnih akvarija i usisavanjem dna,tako da se izvuče,što je više moguće smeća i nepojedene hrane....
...amonijak je bezbojan plin,bez mirisa i okusa,nešto lakši od zraka,slabo topljiv u vodi..vezan dolazi u prirodi u obliku nitrata i nitrita....znači,ako nitrati nisu visoki,ne bi trebalo biti ni amonijaka...nadam se da sam to dobro objasnila
zaključak: česta izmjena vode vrlo je važna ribama kao što su diskusi,i izmjenom vode sprečavaš bilo kakva s*anja....eto to je onako opet "zdravo seljački"