Srpanj 23, 2025, 22:54:03 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: hrastovo lisce  (Posjeta: 1244 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sasha78

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci, vukovarsko-srjemska zupanija
hrastovo lisce
« u: Rujan 08, 2013, 09:26:17 prijepodne »
naime zanima me nacin stavljanja i efekat hrastovog lisca u vodi i sve njegove predpradnje,dali se stavlja listce koje je oplalo sa drveta ili se ubere jos zelen/poluzelen list koliko listova je dovoljno da oboja vodu i koliko dugo se drze u aqua pre engo sto itrunu .i dali ima kakvih nuspojava i negativnih uticaja na ribe

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: hrastovo lisce
« Odgovori #1 u: Rujan 08, 2013, 10:42:08 prijepodne »
Imas na forumu vec odgovore, pa ih potrazi trazlicom.

Evo ukratko - uzimam otpalo suvo lisce i ostavim ga u kesama. Kad hocu staviti u akv uzmem koliko mislim, properem u vrucoj vodi (pod pipom ili tusem) i stavim u akv. Ja ga nisam vadio, ali to je individualna stvar. Mozes ga izvaditi ako zelis i zameniti novim. Raspada se u roku cca 2 meseca.
Ribicama ne skodi, vec naprotiv. Ispusta tanin i korisne tvari u vodu. Dovoljno je reci da se stavlja i CRS kozicama.  :)
Voda ti bude zute vode od lisca i nijansa zavisi od kolicine lisca u akv.
Kad kupis lisce trebao bi paziti da nije tretirano sa nekim otrovom. Najsigurnije ti je kupiti ga negde u prirodi.
Ja sam obicno kupio po parkovima i ispod drveca za koje znam da nije tretirano sa bilo cim i nisam primetio neke nuspojave.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline sasha78

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci, vukovarsko-srjemska zupanija
Odg: hrastovo lisce
« Odgovori #2 u: Rujan 12, 2013, 19:57:30 poslijepodne »
druze hvala na odg tanak sa vremenom i trazenjem jer sam 99% vremena na putu a slobodni vikend brzo prodje,uglavnom da sakupim suvo i pre stavljanja u aqua da ga isperem sa vrucom vodom,hvala jos jednom na savetu i pomoci  :up: