Lipanj 25, 2025, 08:57:08 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pitanja za pozadinu  (Posjeta: 1142 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline love c-s

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 33
Pitanja za pozadinu
« u: Rujan 07, 2013, 17:12:59 poslijepodne »
Koja je porcedura kod postavljana pozadine u vec formiran akvarij? Koliko dugo se silikon susi, is ta poslije susenja, kako cu zbrinuti ribe do tada? MIslio sam ih staviti u kante od boje za zidove od 25 L samo ne znam hoce li to moci ako se treba dugo susiti silikon?I jos jedno pitanje, da ne otvaram novu temu; iako vec imaju dosta prolaza i pecina napravljenih od 20-ak komada sedre, zadnjih dana mi Estherae ganjaju jednu zenku koja je donedavno nadjacavala vecinu drugih riba, nije mrijest u pitanju, a ganjaju je i muzijaci i zenke i toliko je iscrpe da se sakrije u neku pukotinu i ne izlazi dok je opet ne otkriju.. Ovih dana bi trebao smanjiti broj muzijaka, i inace smanjiti broj riba za nekih 17. Za sada je drzim u pregradnom filteru izgledala je jako lose, ali sada aktivno pliva i dobro se hrani.. Je li u pitanju cista borba za dominaciju ili nesto drugo? Inace imam dva maticna muzijaka ovih dana jedan ide, a svi ostali muzijaci su duplo manji od nje, ali svejedno je ganjaju i ponasaju se onako kao kada se bore za teritoriju sa drugim muzijacima..

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Pitanja za pozadinu
« Odgovori #1 u: Rujan 07, 2013, 22:40:12 poslijepodne »
kad zalijepis pozadinu za staklo, bez problema mozes ribe unutra staviti nakon 24 sata, to ce ti biti dovoljno, iako sam ja cinio i ranije i nikad nisam imao problema.. nakon 12h susenja sam napunio tank vodom i nista se nije dizalo, pozadina je drzala godinu dana u tanku bez problema dok nije skinuta i to jedva se je skinula.. tak da procedure su drugacije i svatko ce ti sa sigurnoscu reci da ostavis na susenju minimalno 24h, pa cak i dva dana, ali to sve ovisi kako ko ima pricu.. tako da ti ipak vidi po svom silikonu koji naneses na zadnje staklo i naravno po sloju koliko ga stavis, sam ces skuzit kad se je stisnulo i osusilo, tak da ja ti dajem strpljenja nekih 20-24h, mislim da je to okej da se sve ucvrsti..

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Rujan 07, 2013, 23:30:12 poslijepodne »
nece ribama nista biti u kanti, ali filtracija je obavezna. prvo da ti ne pokrepa filter materijal koji je u filteru, drugo, da ribe prezive. a u kantama ih mozes drzati koliko god hoces i trebas, uz filter.

naravno, racunaj da bi bilo pozeljno da sacuvas sto veci dio vode iz akvarija, i da bi i ta voda trebala imati neku cirkulaciju-filtraciju. Silikon je ovisno o vrsti i debljini suh za 24-48 sati. Suh je on i ranije, ali ako ima miris, radije ne puni vodom. Racunaj na to da te pozadine imaju i ogroman uzgon (ovisi od cega je napravljena, to neznamo?), pa je bolje biti siguran da je silikon potpuno suh i da je dobro zaljepio, nego rizikovati da se pozadina digne.

Offline love c-s

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Rujan 08, 2013, 19:29:51 poslijepodne »
hvala vam puno, pozadina ce biti od stiropora, obojena akrilnom bojom, nadam se da ce sve bit ok..

Offline bszajgar

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Rujan 13, 2013, 23:21:26 poslijepodne »
Imaš dobro ljepilo za pozadine u AQWASHOP-u http://www.aquashop.hr/Catalog-Ljepila_1166.aspx, zove se ORCA, neškodljivo je za ribe a ljepi i drži pod vodom.