Ovo mi je več drugi put da imam pomor kozica zbog hipermangana. Prvi puta je to bilo zbog pranja kamena u hipermanganu(i nedovoljnog ispiranja), a danas zbog bilja. Poučen iskustvom prvog puta posebno sam posvetio pažnju ispiranju i te sam poslije tretmana ispirao i ispirao, natopio u posudu, stavio pod tuš i promjenio 2-3 vode ali svejedno....Shrimpovi su jednostavno preosjetljivi na hipermangan..odjednom pop***e,počnu laprdat pred staklom, radit lupinge i onda se ukoče i padnu na dno

...sada siroti ležu na boku još su živi ali su paralizirani.

Postoji mogučnost da se oporave ako se brzo premjeste u drugi akvarij, što sam ja prošli puta učinio i vjerovali ili ne oporavile su se, ali onda sam ih nadobudno pustio iz mrijesne mrežice botiji na čuvanje koja si je priuštila krasan proteinski obrok(malo crnog humora)...uglavnom hipermangan & shrimps sucks

P.S.
21:56 oporavile su se

...nakon što sam ih odmah prebacio u drugu posudu sa običnom vodom iz pipe( u drugi akvarij nisam mogao jer je i tu biljka tretirana hipermanganom) sirote su kozice lažale na leđima i rekao sam sebi "gotovo je" ,ali kad god bi ih pogledao vidio sam da "dišu", pa dok god ima nade ....
Naravno sav u šoku otišao sam utopit tugu u pivi i 10 žetona za biljar sa kumom kad mi je žena javila radosnu vijest o "uskrsnuču"

,izašle su iz paralize, uspravile su se i počele su plivati u tkzv. "karanteni" i sad samo da aktivni ugljen odradi svoje....
daklem da rezimiram što se tiće kozica:
It aint over till the small shrimp sings
Edited by: mali akvarista