Srpanj 20, 2025, 05:31:58 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: geolog na iskopinama  (Posjeta: 1621 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline icek

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
geolog na iskopinama
« u: Ožujak 19, 2006, 15:27:00 poslijepodne »

pozdrav

jucer su Krcko i Marin bili kod mene i ono pokazujem im guštere i infrastrukturu (inkubarote crve i hranu) izmeđuostalog ijaje Grandisa u inkubatoru,koje Jurupari neće dočekati jel' od njega ništa...otvorio ga i kad me uplahnuo smrad skrom' sam' se onesvjestil'

nije bilo zametka pa prema tome ništa od mališe'...
sad si sve mislim da to nije bilo od Kochi (čije su dvije ženke bile zajedno s parom Grandisa) budući da je neoplođeno...hm ...ne znam.

no sad je to Krckov "problem"

sorry Jurupari biti će toga još'.....

a budući da sam pokazao i mjesta na koja laticaude polažu jaja vidim da je ženka "mršavija nego je bila "inaće" i mislim si ......ziher je snjela jaja...
pa budući da mi je Krcko "geolog u gostima"
nema nitko' u stučniji...meni ruke i ovak' heklaju kad su tak' delikatne stvari u pitanju...

pa je Krcko (mirne ruke i suhog čela) izvukao 5 jaja...
inaće u jednom nošenju snese max 2 ali ovo će dugo ostati tajna.
bilo bi čak i za Laticaude pre brzo da počinje nesti u razmacima od dva tjedna.
to trebam još' istražiti.......

mislim da su sva oplođena i da nadam se da će inkubacija proći uredu...
ostaje mi čekati...vrijeme će pokazati.

inaće sva jaja kada ih "pronađem" prije premještanja obilježim da ih slučanjo u manipulaciji ne okrenem...
to je full bitno...jel' onda ništa od valjenja guštera...
- pa se tako može vidjeti ovaj "problematićan" slučaj kad su jaja povezana i takva se stvrdnu' a orjentirana su vertikalno...potrebno je ((kako se vidi na slici dva povezana jaja u gornjem ljevom' uglu)) iskopati "rupu" i fiksirati ih da ostanu u istom položaju u kojem su otvdnula....
to sam prepustio Krcku ...iznenađujuće dobro se snašao....
i Pincetom savršeno precizno premjestio ih u inkubator...daleko bolja motorika i koordinacija od moje...koja me jedino doobro služi za tastaturom.

.....sad na meni ostaje svakodnevno provjeravanje i nadoljevanje vode....

ako je suditi po dosadašnjem postotku valjenja očekujem 2 mališana najmanje pa sam "razmišljao" da da mi pomognete nagovoriti Profu da preuzme...
"malene" .... i da ga do ove godine ako ne učlanimo u uljez onda barem uvedemo u teraristiku na mala vrata...

pozdrav icek

naravno ZAHVALE Krcku .....

Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline Krcko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
geolog na iskopinama
« Odgovori #1 u: Ožujak 19, 2006, 16:13:00 poslijepodne »

kad si pal iza vrata nakon što si probušio ono jaje stvarno sam se biozabrinuo za tvoje zdravlje... mislio sam si gotov je... i već sam se vidio kak zbrinjavam ostatak guštera

i naravno samo da znaš sva se budu izlegla

Edited by: Krcko
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!

Offline pardalis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka (grobnik)
geolog na iskopinama
« Odgovori #2 u: Ožujak 21, 2006, 18:32:00 poslijepodne »
ovo moram ispricat kad sam vidio ovo jaje!
Ljetos sam prijatelju inkubirao jaja cancare i nakon uspješne inkubacije od 4 jaja jedno se nije izleglo,i tada znatizalja i otvaranje jaja
Samo sam prišao jajetu s malom pincetom dotaknuo ga kad ono......... PRASAK.......
ljudi moji bila je to prava eksplozija a od ljuske sam našao 2mm kvadratna sve ostalo bio je prah

moja velika sreca je to šta je jaje bilo suho