Kolega, hajd se ti mani corava posla.

Kakav dsb? Uobziri samo 3 stvari, i mislim da ce ti biti jasno. 3-4 ili 5cm pijeska NIJE dsb. Druga - hranjiva podloga+ pijesak NIJE dsb. A trece, i najbitnije, dsb+bilo kakvo cackanje po podlozi= nuklearna katastrofa.
Osnovni preduvjet za dsb je, pa valjda debeli sloj pijeska, odnosno velika povrsina za razvijanje anaerobnih bakterija. Svako cackanje po tome je jako lose. A nisam bas siguran kako mislis neku biljku presaditi, posaditi novu, ili bilo sto mijenjati-dodavati, a da ne narusis pijesak, cak i ako pretpsotavis da ce stvar funkcionirati?
Dsb u slatkoj vodi ima smisla i funkciju ako imas sump, i odvojeni dio u sumpu za dsb, dakle dio po kojem nista ne cackas. I nitko ne cacka po njemu (ribe, kozice, puzevi).
A mislim da je jasno cemu sluze anaerobne bakterije, mislim da matematika ide ovako nekako:amonijak-no2-no3-02? Eliminirati no3 iz necega sto bi bio biljni akvarij, bas i nema prevelike poante, koristeci dsb filtraciju, kad imas puno boljih i pametnijih, a svakako sigurnijih rjesenja.