Srpanj 18, 2025, 17:10:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Akvarij bez vode  (Posjeta: 1631 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pericasubasic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • uvik kontra!!!
Akvarij bez vode
« u: Rujan 02, 2013, 19:19:56 poslijepodne »
Pozdrav svima! Zanima me bi li mi netko mogao dati savjet ili reći iz vlastitog iskustva koliko bi akvarij smjeo biti prazan,bez vode,da silikon ne izgubi svoju snagu da tako kažem. Naime morao sam ispraznit akvarij,selidba,prije tri mjeseca i sada bi možda mogao steći neke uvjete da ga ponovno pokrenem,makar nešto hladnovodno. Akvarij je 100d/60š/55v i ja sam imao jednostavno namjeru sada ga ojačat na način da zalijepim aluminijsku lajsnu 2x2 cm i mislio sam da bi to bilo dovoljno,naravno sve ce biti testirano. Pa eto ako neko može pomoć unaprijed zahvaljujem.

Offline sasha

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zaprešić
Odg:
« Odgovori #1 u: Rujan 02, 2013, 23:46:47 poslijepodne »
Moj akvarij je 60 x 30 x 30 i stajao je kod punčevog frenda na tavanu tko zna koliko dugo, a sad kod mene je već par mjeseci bez ikakvih naznaka da negdje silikon  pusta. Naravno, prije nego sam ga pokrenuo testirao sam ga. Napunio sam ga vodom i ostavio 24 sata da vidim hoce li negdje procuriti i nije.

Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk 4

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Akvarij bez vode
« Odgovori #2 u: Rujan 03, 2013, 11:23:46 prijepodne »
mislim da 3 mjeseca nije nikakav problem... pa koliko stoje akvariji u dućanima dok ih netko ne kupi?  ;)

Offline zmajri

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #3 u: Rujan 06, 2013, 13:47:52 poslijepodne »
Dobio sam od prijatelja jednog diy 120l koji je stajao oko 1god u garazi.
Naravno testiranje u dvoristu,izdrzao je punjenje do pred 2cm od vrha, popustila je prednja stranica na dnu.
Sve sam morao ocistiti i prelijepiti nanovo,haha skoro mi je zao da kad sam to vec radio da nisam uzeo novo staklo naravno vecih dimenzija :D

Offline H3m3roid

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #4 u: Rujan 06, 2013, 15:28:18 poslijepodne »
Silikon ti ne gubi na "snazi" ako je "na zraku" na njega ti više utječe sunčevo zračenje odnosno UV zrake

ako je na mračnom mjestu u "normalnim" uvjetima ono temp 10-25 C trebao bi biti kao nov barem 3-5 god

naravno testiraj ga prije nego ga staviš u kuću/stan

Offline pericasubasic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • uvik kontra!!!
« Odgovori #5 u: Rujan 06, 2013, 19:18:40 poslijepodne »
Akvarij stoji u garazi,pod zemljom moglo bi se reci...znaci da su onda uvjeti prilično dobri jer nema tu jakog svjetla i visokih temperatura. Ići će za svaki slučaj ova lajsna sa strana i trodnevno testiranje na balkonu  :)  Hvala na odgovorima.