hvala ekipa

samo da napomenem da sam jednu košaricu filtera (u kojoj su bili bioballsi) napunio sa lava kamenom i mogu reči, a i vidi se sa slike da je voda kristalno čista. 
Baš je bistra
Zavidan sam jer se meni u zadnje vrijeme voda sve više muti. Toliko da sam danas ukinuo gnojenje i nisam palio svjetlo 
ma OT 
znam za Purigen - Clarity mi je nekako prihvatljiviji, ali sve je počelo otkako pripremam vodu s Prime-om.
zanimljivo, zašto misliš da bi to bilo povezano sa Prime-om?
ovo sa ukidanjem gnojiva i ne paljenjem svijetla, nisam siguran dal bi to trebalo pomoći?ili...?
Zavidan sam jer se meni u zadnje vrijeme voda sve više muti. Toliko da sam danas ukinuo gnojenje i nisam palio svjetlo 
Probaj s purigenom.
Marko sorry za OT. 
bemti ovaj Purigen i nije toliko skup kad se uzme u obzir koja količina ti je potrebna za litražu, mislim da bi Marku jedna od 100 ml bila dosta na njegovu litražu.(barem sam tako izračuno s obzirom da navode da je 1 L dovoljna za 4000 L vode kroz 6 mj.)
ja sam nekako zaključio da mi je najbolje ne pripremati vodu ničime, odnosno ostavim je da odleži 24 sata i to je to.
znam da kod vas to nije slučaj kad oboje imate velike akvarije pa samim time ova sredstva za trenutno dekloriranje su idelna.
vezano za lava kamen u mom slučaju, u biti voda mi je uvijek bila jako čista, al kako sam ovo stavio mi je nestvarno čista, sad me zanima kako će se ponašati u budučnosti, odnosno hoče li voda i dalje biti tako čista.

s obzirom koliko sam pročitao o lavi kao f.materijalu mislim da je daleko najisplativji f.medij s obzirom na uloženo/dobiveno.