Pozdravljam tvoju razumnu odluku da ne uzimaš zlatne ribice nego Bettu mužjaka koji će te ipak osvojiti svojim posebnim šarmom jer s Bettama je kao sa mačkama ... ili ih voliš ili ne

Hvala na odgovoru , a sad jos par pitanja da razjasni jos neke nejasnoce i idem po ribicu

Dali da kupim pijesak u boji ili....,
Ne, nemoj kupovati obojeni pijesak, najobičnijišoder granulacije 1-3 mm će biti odličan.
biljcicu ostavim u onoj vazi ili izvadim, nije mi jasno zbog toga sta cu ipak mislim svakih mjesec-dva morat sve izvadit iz akvarija i pocistit izmet i ostatke hrane sta ce se skupit na dnu, pa neznam kako se ponasat prema biljcici.
Biljčicu slobodno izvadiš iz košarice i ostaviš da pluta po površini, bez brige to je nezahtjevna ali zato izvrsna biljka koja služi kao odličan prirodni pročistač vode (što ne znači da ribici ne treba mijenjati vodu). Uostalom, možeš
VIDJETI OVDJEkako izgleda ta biljka nezasađena u mojih 15 litaragdje će isto tako zaplivati jedan muški Betta Splendens.
Drugo zanima me dali treba cistiti i stjenke akvarija koje postanu onako sluzave, od vode ili da to ostavim, kupim puzica...
Mislim da uz ovu biljku i jednu ribicu nebi trebalo bitisluzi ili barem nepretjerane, no uostalom nju skineš nekom spužvicom. Bettu možeš komotno izvaditi u šaci i premjestiti u neku posudicu sa malo vode iz akvarija (ISTE !) jer s vremenom se ta riba toliko pripitomi da je to lako izvedivo, izvadiš isto tako i biljku (s obzirom da nije ukorijenjena) te malko središ "kadicu".Pužići ti nisu potrebni, vjeruj mi

.
Obzirom da imam kisnicu dali mi treba Aquasafe i onako za orijentaciju zanima me cijena ribice Betta Splendens da ne kupim puno skuplje nego treba, a nebi isla od jednog do drugog shopa ako bi u prvom bila ok cijena.
Još bolje ti je da uzmeš pripravak koji isključivo služi za pripremu vode Bettama, premda je to u stvari isti drek kao i Aquasafe. Bez obzira na kisnicu, uzmi. Cijena Bette je izmedju 20-30 kn-a, kako gdje, no preko 30 kn-a nije (govorimo za ove uobičajene crvene i plave) s tim da neke varijacije u bojama znaju imati paprenu cijenu, no neka te to ne brine, one će tako brzo planuti da dok si rekao keks odošeee već u nečiji akvarij

I jos samo ovo dali da vodu stavim u boce pa onda izlijem u akvarij kad kupim ribicu, biljcice i sve ili odmah u akvarij.
Ovako, prvo napraviš vodu sa Aqua-Safeom ili već nekim pripravkom u nekom kanistriću. Prokuhaš šljunak i staviš u oprani akvarij. Nakon toga možeš tu tretiranu vodu usuti u njega i staviti biljku da pluta. Ostavi da se voda temperira na sobnu temperaturu ... uostalom, mislim da je najbolje da sve to pročitaš
OVDJEili, pošalji mi mail i ja ću ti poslati jednu malu knjigu u PDF-u gdje ćeš puno toga naučiti što se tiče osnova akvaristike.
a za to koliko ribica stane u koji akvarij nisam znala jer mi nitko nije nista rekao onako mislila sam pa malene su ima mjesta za njih a i vjerovala sam onima iz trgovine ipak sam mislila da su strucnjaci.
Hvala vam i nakon ovog necu vise gnjaviti samo se javim kad kupim ribicu
Svi smo mi počeli s kuglom ... manje-više, tako da se ne trebaš ispričavati

a što se tiče pitanja, samo ti pitaj i pazi ... NE ŽURI S KUPOVINOM, TE DOBRO PROMOTRI RIBU TJ. U KAKVOJ JE KONDICIJI ... sretno !