Lipanj 29, 2025, 01:14:09 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: PS 4  (Posjeta: 4017 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gusteroljubac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
Odg: PS 4
« Odgovori #25 u: Kolovoz 25, 2013, 13:41:21 poslijepodne »
slazem se,ali ipak nema do toga da se uvalis u fotelju i igras brutalne igrice na velkom televizoru  :)
Gmazovi su ZAKON

Offline mario12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Re: PS 4
« Odgovori #26 u: Kolovoz 25, 2013, 14:19:04 poslijepodne »
meni je u svakom slucaju bolja investicija od konzola.ima igara kolko oces i di oces.a konzolu trebas cipat i ps3 i xbox starije konzole su kvarljive jako.neznam kak su ove nove ps3 ali frend ima 2 koje su riknule za pol godine.a komp i ako malo zastari kupis novu grafu i ram brzi i opet dere 2 godine.

Sent from my HDC Storm MX using Tapatalk 2

Imao sam sve ps konzole...od prvog ps iz 95 kada još 90% hrvata nije ni znalo što je to pa do trojke i nikada ni jedan jedini primjerak mi se nije pokvario..bili su i čipovani i nikada nikakvih problema tako da tvoj frend vjerovatno nije imao sreće ili je kupio prepakiranu robu preko oglasnika (bilo dosta slučaja) Godinama se vode "ratovi" na raznoraznim forumima konzola vs komp...konzolaši navijaju za konzole kompjuteraši kompove..i uvijek je najbolje ono što ja imam... :D :D 
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #27 u: Kolovoz 25, 2013, 14:28:45 poslijepodne »
u svakom slucaju, mislim da kolega ima dovoljno argumenata da moze odluciti.  :up:

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Kolovoz 25, 2013, 14:34:05 poslijepodne »
e da i konzole imaju neš što komp nema Gran Turismo 6  ;) sveti nikola će biti dobar ove godine
« Zadnja izmjena: Kolovoz 25, 2013, 14:37:39 poslijepodne od mario12 »
Mob. 0993453385

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #29 u: Kolovoz 25, 2013, 14:37:01 poslijepodne »
Dobro,1500kn za procesor, sto jos mozes uklopiti u preostalih 2500kn, da bi za 4000kn imao igracu konfiguraciju? Malo toga.

Naravno, sve je izmedju ostalog stvar i osobnog ukusa i iskustva, ja amd procesor nikad nebih uzeo, svaki amd procesor koji sam probao paralelno s njegovim intelovim parom je bio poprilicno iza intela. probao par puta, privucen manjom cijenom, svaki put se razocarao,i odustao od amd-a. Prosla su vremena kad je amd za manje para nudio vise od intela.

Ne znam koliko si upućen ali nove AMD FXice imaju veći potencijal od i5 Intela, o i7 neću pričati jer mu je cijena astronomska i nije ista kategorija procesora, ali i tu im AMD puše za vratom s 9 serijom FX koja je izašla u 6mj. Imaju 8 jezgri (odnosno modula) po procesoru i daju iznimno jake rezultate u igrama. Konkretno danas su ovi mid range procesori (Intel Core i5, AMD FX 8 serija) toliko jaki da ih ne možeš maksimalno iskoristit samo s jednom grafičkom karticom. Pa ti dođe svejedno imao i5 3570K ili FX 8350 ili čak i slabije modele, ovaj AMDov će čak iskoristit bolje 2-3-4 grafičke kartice ako se upare zbog više jezgri... Naravno najveći problem je što je rijetko koja igra uopće optimizirana za tako nešto pa se vrte bolje na intelu koji ima jaču sirovi snagu po jezgri. S tim da ak se još malo više razumiješ pa to overclockaš dobiš i 30-40% jači sistem...

Nevezano za to, ako je razlog kupovine ovakvih uređaja čisto i samo igranje onda je pretpostavljam konzola bolja. No meni računalo prvenstveno služi u poslu jer mi je to struka i zato imam jako računalo, na kojem se daju odigrat povremeno i neke igre koliko vrijeme dopusti. Zato sam uvijek za računalo ispred konzole jer ima puno više primjena osim samog igranja, makar vidim da sad i ove nove konzole imaju Internet preglednike, multimedijalne playere, itd.

A da za 4000kn možeš složit računalo za pristojno igranje novih naslova (bez periferije), možeš definitivno. To pisaća mašina definitivno neće biti.1200kn procesor, 1200kn grafička, 600kn matična, 200kn memorija i ostane ti još 800kn za disk, kučište i napajanje što bi se dalo nagurat. A imaš prostora i za buduću nadogradnju.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 25, 2013, 14:48:11 poslijepodne od Nuclear »

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Kolovoz 25, 2013, 15:07:59 poslijepodne »
Ne, ja priznajem da sam pomalo zatucan, i definitivno old school. Vjerovatno me je i vrijeme pregazilo, jerse sve slabije igram,a i moja konfiguracija mi drzi vec godinama, a kako se zahtjevi za igrama smanjuju, drzat ce jos koju godinu,dok nesto ne krepa.

Evo,nedavno,moj susjed sav ponosan kupio kompjuter. Platio - masno. Razocarao se - totalno. Zasto? 16gb rama, pusti gigabajti i gigaherci na sve strane. Igre krepavaju, vuku se, ajde rekoh, smanji postavke. Smanjio - nista nije dobio, i dalje krepava. Hajmo mi to malo pogledati - amd 2 jezgre procesor, na micro atx-srot ploci, proizvodjac nepoznat. Graficka kartica sa pitajboga koliko memorije na sebi, mikro kartica, pasivno hladjenje, radni takt jezgre i memorije u rangu sa mid-end karticama od prije 5 godina.No name ddr3 memorija, latencije i performansi stadardnnog ddr2 800 od prije par godina.

I o tome ja pricam, ako se imalo kuzis, 4-5000kn je itekako sposobno za kupiti odlicnu konfiguraciju za kvalitetno igranje. Ali, mozes iste pare dati i za novoupakirano smece s performansama na razini prosjecne konfiguracije od prije par godina.

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Kolovoz 25, 2013, 15:23:53 poslijepodne »
Ne, ja priznajem da sam pomalo zatucan, i definitivno old school. Vjerovatno me je i vrijeme pregazilo, jerse sve slabije igram,a i moja konfiguracija mi drzi vec godinama, a kako se zahtjevi za igrama smanjuju, drzat ce jos koju godinu,dok nesto ne krepa.

Evo,nedavno,moj susjed sav ponosan kupio kompjuter. Platio - masno. Razocarao se - totalno. Zasto? 16gb rama, pusti gigabajti i gigaherci na sve strane. Igre krepavaju, vuku se, ajde rekoh, smanji postavke. Smanjio - nista nije dobio, i dalje krepava. Hajmo mi to malo pogledati - amd 2 jezgre procesor, na micro atx-srot ploci, proizvodjac nepoznat. Graficka kartica sa pitajboga koliko memorije na sebi, mikro kartica, pasivno hladjenje, radni takt jezgre i memorije u rangu sa mid-end karticama od prije 5 godina.No name ddr3 memorija, latencije i performansi stadardnnog ddr2 800 od prije par godina.

I o tome ja pricam, ako se imalo kuzis, 4-5000kn je itekako sposobno za kupiti odlicnu konfiguraciju za kvalitetno igranje. Ali, mozes iste pare dati i za novoupakirano smece s performansama na razini prosjecne konfiguracije od prije par godina.

to je tako sa gotovim konfiguracijama  :D daju ti rame a uvaljaju ti procesor i grafu staru ko isusov magarac  ;)
Išao sam malo potražiti koliko bi došlao komp sličnih specifikacija kao ps4 ( ne..nisam imao pametnijeg posla)
Procesor AMD FX-Series X8 8350  .........1485kn
Asrock 970 Pro3 R2.0 AMD 970, AMD SB950, ATX, FSB2400,4xDDR3.....515kn
DDR3 8GB (1x8GB) Kingmax, 1333MHz.....500kn
Gigabyte HD7850 OC 2GB DDR5..........1750 kn
LG Blueray Disc Rewriter BH16NS40 SATA....660 kn
HDD WD 500GB....405 kn
Što nas dovodi do 5315kn tu još fali napajanje,preriferija ako je se nema,cijena ps4 bi trebala biti 3400 kn ako ćemo naravno imati europsku cijenu a neku svoju hrvatsku  :D
Mob. 0993453385

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #32 u: Kolovoz 25, 2013, 17:43:37 poslijepodne »
Xbox 360 cca 2000kn i sjediš fino u fotelji s bežičnim kontrolerom, igrica ima na njuškalu dosta povoljnih.
Moj glas je za konzolu a ne komp, igram i na kompu ali mi je veći gušt fino se izvaliti pred velikim ekranom.
Opet kako tko voli  ;)

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Kolovoz 25, 2013, 20:28:31 poslijepodne »
Xbox 360 cca 2000kn i sjediš fino u fotelji s bežičnim kontrolerom, igrica ima na njuškalu dosta povoljnih.
Moj glas je za konzolu a ne komp, igram i na kompu ali mi je veći gušt fino se izvaliti pred velikim ekranom.
Opet kako tko voli  ;)

Otkad je to računalo nemoguće spojit na veliki LCD televizor i kupit bežični kontroler??   :P

A dobro si rekao, kako tko voli. Ak ćemo iskreno konzola je ipak nešto isplativija ako ti treba nešto stvarno samo za igranje. Sony se trudi da PS izlazi otprilike svakih 10 godina, iako je ovaj sad nešto ranije došao. No ipak na nijednom računalu koje kupiš sad po nekoj razumnoj cijeni mislim da nećeš moć igrat najnovije igre za 10 godina, čak i uz nadogradnje grafičke što nije mali iznos. Na konzoli hoćeš. I opet taj Move, Kinect gubiš što je meni iskreno najzanimljivija stvar na konzolama, a za PC koliko sam upoznat ne postoji ništa slično.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 25, 2013, 20:39:29 poslijepodne od Nuclear »

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Kolovoz 25, 2013, 21:07:27 poslijepodne »
Tocno to.

Nekada u davna vremena, jos si mogao ici kalkulacijom "nadogradit cu ja komp jednog dana ako zatreba". Danas, proizvodjaci se sve vise i vise trude da to onemoguce. Ovisi o momentu kad kupis, ali u praksi, za neke srednje novce vec kupujes "zastarjeli" proizvod, i jako brzo ce ti se pokazati potreba za nadogradnjom, sto nece biti moguce, jer stalno izmisljaju nove stvari.

Tako da procesor neces moci promjeniti i staviti brzi, jer ce za par mjeseci izaci novi socket. Graficku neces moci promjeniti, jer ce nova zahtjevati takav i takav utor, kojeg tvoja ploca naravno ne podrzava. Memoriju neces moci staviti brzu jer nemas gdje,i ploca ti je ne podrzava.A te tri stavke koje su i najskuplje, redovito mjenjati je suludo.

A mislim da i jedan i drugi proizvodjac maksimalno idu na to da onemoguce ili jako otezaju nadogradnje.Intel je u zadnjih par godina promjenio vec tri socketa, a realno, razlike izmedju njih su bile kozmetika, jer novi procesori i nisu nista revolucionarno donosili, a nerijetko su cak i bili losiji od starih (e7 naspram e6, q8 naspram q6). A to sto trose 3w manje struje, ili imaju podrsku za hardversko renderiranje dlaka na majmunskom dupetu, mislim da prosjecnog korisnika nimalo ne zanima.  :D :D :D :D

Naravno,donjeli su i neke dobre stvari, ne kazem da nisu.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #35 u: Kolovoz 27, 2013, 17:19:13 poslijepodne »
I opet taj Move, Kinect gubiš što je meni iskreno najzanimljivija stvar na konzolama, a za PC koliko sam upoznat ne postoji ništa slično.

Gubis sto tocno? Mogucnost igranja Zumba Fitness ili Kinectimals? Ako imas manje od 10 godina onda mozda.

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Kolovoz 27, 2013, 18:34:16 poslijepodne »
I opet taj Move, Kinect gubiš što je meni iskreno najzanimljivija stvar na konzolama, a za PC koliko sam upoznat ne postoji ništa slično.

Gubis sto tocno? Mogucnost igranja Zumba Fitness ili Kinectimals? Ako imas manje od 10 godina onda mozda.

Pa konkretno meni su na Wii konzoli predobre one igre tipa tenis i ostale sportske koje se igraju na taj način, još usput se izmoriš na takvim stvarima...

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Kolovoz 29, 2013, 10:44:13 prijepodne »
U gaming komp stvarno treba uloziti pa bar jedno 5000kn, ali po meni se to najbolje isplati jer on nije samo za igrice i ima druge kvalitete.
Kao sto je vec napisano komp mozes prilkjuciti na TV i igrati preko njega kao da je konzola sto ja redovito radim.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline gusteroljubac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #38 u: Kolovoz 30, 2013, 01:28:41 prijepodne »
al nije to to :)  ja imam komp od 2000 kn i super mi je jer meni komp sluzi najvise za internet,a opet mi posluzi kad ocu igrat npr.cod ili gta
sve ima prednosti i mane
Gmazovi su ZAKON

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #39 u: Rujan 12, 2013, 18:01:04 poslijepodne »
Pozdrav
Jedno pitanje al nije u vezi ps4.
kupim igricu sa play station store i skinem dal ako ju obrisem u budućnosti mogu ponovo skinuti ili moram platit ponovo?

Offline ALFA145QV

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 55
  • bilo kuda Alfa svuda
« Odgovori #40 u: Rujan 13, 2013, 13:21:43 poslijepodne »
Mislim da trebaš opet platit.