Ne, ja priznajem da sam pomalo zatucan, i definitivno old school. Vjerovatno me je i vrijeme pregazilo, jerse sve slabije igram,a i moja konfiguracija mi drzi vec godinama, a kako se zahtjevi za igrama smanjuju, drzat ce jos koju godinu,dok nesto ne krepa.
Evo,nedavno,moj susjed sav ponosan kupio kompjuter. Platio - masno. Razocarao se - totalno. Zasto? 16gb rama, pusti gigabajti i gigaherci na sve strane. Igre krepavaju, vuku se, ajde rekoh, smanji postavke. Smanjio - nista nije dobio, i dalje krepava. Hajmo mi to malo pogledati - amd 2 jezgre procesor, na micro atx-srot ploci, proizvodjac nepoznat. Graficka kartica sa pitajboga koliko memorije na sebi, mikro kartica, pasivno hladjenje, radni takt jezgre i memorije u rangu sa mid-end karticama od prije 5 godina.No name ddr3 memorija, latencije i performansi stadardnnog ddr2 800 od prije par godina.
I o tome ja pricam, ako se imalo kuzis, 4-5000kn je itekako sposobno za kupiti odlicnu konfiguraciju za kvalitetno igranje. Ali, mozes iste pare dati i za novoupakirano smece s performansama na razini prosjecne konfiguracije od prije par godina.