Evo i od mene jedno pitanje, može li mi neko pojasniti zbog čega se u jednoj od tema koja se bavi mravima kao kućnim ljubimcima izričito sugerira članovima da ipak ne uzimaju mrave iz prirode Drage kolege, obzirom da se na ovom forumu propagira da se ne uzimaju životinje iz prirode, molila bi vas da se i na ovoj temi poštuje to pravilo. Napadamo ljude koji dođu s čančarama, gušterima i zmijama iz prirode i zaista nije u redu da se ovdje podržava uzimanje mrava iz prirode. Jasno mi je da će netko reći: "ma to su samo mravi", ali ako imamo neka pravila ponašanja onda bi zaista ona trebala vrijediti za svih i za sve vrste životinja.
Upoznata sam da se mravi mogu kupovati, razmnožavati te ih nije potrebno uzimati iz prirode da bi se u njima uživalo. Molila bi da se to poštuje...
a u ovoj temi se najnormalnije raspravljaju tehnike lova na jadranske kozice? Zar je kozica više nego mrava tj. manje su ugrožene ili ima neki drugi razlog?
Werther, nemoj se ljutiti, ali da ti je tolko stalo do prirode (tebi i drugima), onda bi sve zivine koje imamo bile u prirodi, a ne doma u staklu. Mozda su uzgojene van prirode, ali od nekud su i potekle, odnosno, netko ih je nekad izvukel iz prirode, nije ih doma stvoril jer nije onaj gore koji stvara, jel?
Zato, ovakvim komentarima po mom nije mjesto na ovakvom forumu.
Ti drzis divlje bete? Kaj mislis da ih je netko prije tebe doma isprintal pa ti ih dal da ih ti drzis? E pa nije, dosle su iz prirode, samo ih osobno nisi ulovil, a priznaj da bi, da si imal nekad priliku
ko i vecina drugih tu na forumu......
Ljudi, kaj jedete doma? ima sigurno onih koji jedu ribu, kozice, hobotnice, skoljke. Koja je razlika izmedju kozice koju ulovim pa zatocim u akvarij, i one koju pojedem?
Realno...