Lipanj 17, 2025, 19:40:38 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: IAPLC 2013  (Posjeta: 35631 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: Re: IAPLC 2013
« Odgovori #75 u: Kolovoz 12, 2013, 20:43:11 poslijepodne »
uote author=pepi21 link=topic=88013.msg834460#msg834460 date=1376323154]
Ove godine je bilo više kandidata a sad sam 480 mjesta bolji nego prošli put to mi je jedino bilo sad važno da sam bar za 1 mjesto bolji nego prosli put iako sam i dalje zadnji jer se nisam dobro pripremio tj. Kasno sam vidio natjecaj
Šteta, dobro si započeo ali scape je nedovršen.
Informacije radi, ja sam pripreme za slijedeći IAPLC 2014 započeo prije otprilike dva mjeseca. Harscape je nabavljen i složio sam onako na suho. Kad završim setup Slavonian valley, odmah krećem sa novim. To mora biti najkasnije u 11. mjesecu.
Dakle mora se imati dovoljno vremena da se odradi zamišljeni setup. Jer dešavalo mi se kad sam mislio da je sve gotovo opalim završnu a onda shvatim da moram odraditi još par detalja koji će puno doprinjeti cijelokupnom setupu.
Zbog tih par detalja se može finalna ponovno odgoditi za 2-3 tjedna.
Upravo zbog odrađenih takvih detalja, može te spustiti na desetke mjesta bliže top ljestvici.
Kada ponovno napravim finalnu i odmah uočim nedostatke ili to je kao kad imate onaj osjećaj da još nešto nije dobro odrađeno, nema slanja fotografije na takmičenje, nego treba ponovno poraditi na nedostatcima. Tako da se sve to opet može produžiti za 2-3 tjedna.
Problem je što većina nas pravi završnu 2-3 dana prije takmičenja.
Upravo zato bi trebalo biti bar mjesec dana lufta nakon završne fotke, prije samog takmičenja. ;)
[/quote]

Točno to. Evo što čini iskustvo izlaska na natjecanja. :122:  Uvijek sam govorio da treba izlaziti što više, svake godine, to je škola, učenje i onda slijedi napredak.
Lokal patriota sam :) pa me veseli i činjenica da smo konacno bolji od svih ex yu zemalja...a dugo su nam srbijanci bježali. Znači da se radi i uči. :up:

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: IAPLC 2013
« Odgovori #76 u: Kolovoz 12, 2013, 20:50:00 poslijepodne »
Evo jos jedno priznanje pepiju - naslovna strana facebook stranice ASW:
https://www.facebook.com/pages/AquaScaping-World/151712004859499

Cestitam pepi!   :klap:
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #77 u: Kolovoz 12, 2013, 21:38:57 poslijepodne »
#107. I ja sam bio došao na ideju da ovo napravim ali preduhitrili su me. Ovo bi trebao biti pogled u nebo iz šume.

Offline alemtr

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
    • Drvo na kamenu
« Odgovori #78 u: Kolovoz 12, 2013, 22:06:33 poslijepodne »
#107. I ja sam bio došao na ideju da ovo napravim ali preduhitrili su me. Ovo bi trebao biti pogled u nebo iz šume.

I meni zapao za oko ovaj tank. Pogled u nebo dok lezis u sumi :-)

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #79 u: Kolovoz 13, 2013, 10:19:08 prijepodne »
strava je... ja imam jednu sličnu ideju u glavi već neko vrijeme:
pogled sa litice nekog kanjona. samo treba odradit milijun detalja da bi dobio željenu dubinu...

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #80 u: Kolovoz 13, 2013, 15:21:26 poslijepodne »
super ideja i akvarij odrađen vrhunski, po meni je zaslužio puno više mjesto pošto mi je već dosadno gledati planine i iwagumie sa cubom i parvulom  8) ovo ipak još nisam vidio

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #81 u: Kolovoz 13, 2013, 16:06:28 poslijepodne »

jep..tank je strava..ali kad ga gledam duže od 10 sekundi, ne znam..izaziva mi nekakvu nelagodu i ne opušta me, što mislim da bi trebalo bit kod akvarija, scape il slično, opuštanje..valjda mu zato nisu dali viši plasman..

sad što se samih plasmana tiče..
npr.ja sam na 706 mjestu, ali mislim da nisam tamo zasluženo i da ima daleko boljih scapeova koji su zaslužili bolji plasman u odnosu na moj..objektivno mišljenje..ne znam po čemu su ocjenjivali  -?

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #82 u: Kolovoz 13, 2013, 18:10:40 poslijepodne »
Evo nekih na faceu. Konkurencija je strašna! :roll:
Ima i Cannov scape,moguće da će biti još dodanih.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.569275636470647.1073741839.394160683982144&type=3

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #83 u: Kolovoz 13, 2013, 21:35:06 poslijepodne »
IAPLC 2013 #178

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Kolovoz 13, 2013, 21:42:01 poslijepodne »
 :up:
evo prošlogodišnjeg pobjednika jianfeng zhang..ove godine samo 108 mjesto

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #85 u: Kolovoz 13, 2013, 21:54:14 poslijepodne »
Mislim da se Jianfeng Zhang razočarao kad je vidio da je na 108. poziciji.
To je dokaz da nema nekog pravila, jednostavno moraš napraviti savršeni scape da bi se probio blizu topa ljestvice, bez obzira da li si velika faca ili ne.

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #86 u: Kolovoz 13, 2013, 22:20:41 poslijepodne »
World Ranking #24
Piotr Beczynski

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
Odg: Re: IAPLC 2013
« Odgovori #87 u: Kolovoz 13, 2013, 22:27:08 poslijepodne »
Mislim da nije riječ o savršenstvu. Meni su svi ovdje postavljeni preko 100-og mjesta savršeni. Pa pitaš se jel može bolje.
Stvar je u originalnosti, treba raditi postave koji još nisu viđeni, to onda prolazi godinu dvije, dok se suci ne zasite.
Najbolji primjer su nekad prva mjesta onih kamenih planina i stabala u šumi a onda kad su se već izlizala jednako dobre kopije ili čak bolje zauzimaju 100-200 mjesta.

Pepi je slučajno pogodio ove godine, ziher će ga uskoro pokušati kopirati, bit će zanimljivo to vidjeti. :)

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #88 u: Kolovoz 13, 2013, 23:09:42 poslijepodne »
Pepi, je li bio na kraju još neki setup s kaktusima ili ipak nije?

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Kolovoz 14, 2013, 06:02:04 prijepodne »

kolko sam vidio po ljestvici, oko 40-tog mjesta se smjestio mađar farkaš balaš, koji je poklušao nešto slično napravit..samo što je on pokupio pepijevu ideju s jednog drugog foruma, gdje je pepi bio predstavio prvotno svoj tank..nakon toga je pepi s par kolega otišao u budimpeštu, u trgovinu green aqua, i tamo u njihov show room i ostao je šokiran kad je vidio kopiju, al ni približno dobru kao njegova ....
pepi nadam se da se ne ljutiš, što sam prenio priču :)

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #90 u: Kolovoz 14, 2013, 10:04:23 prijepodne »
Još jedan razlog da se ne postavljaju slike prije natjecanja!

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #91 u: Kolovoz 14, 2013, 10:33:34 prijepodne »

slažem se renta  :up:

..ali postavlja se pitanje, da li onda ima smisla forum kao takav, da se pomogne oko samog scapea..više ljudi više vidi i zna..tako je i pepiju pomogao biobio, al su komunicirali preko maila (tako sam čuo :D ) ...
dal ima smisla onda postat išta na forum, prije isteka roka za prijave ? ipak je ovo hobi :)

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #92 u: Kolovoz 14, 2013, 10:50:29 prijepodne »
Evo dnevnik za broj 82. (Stu Worrall), pa koga zanima nek' pogleda:
http://ukaps.org/forum/threads/stus-90x45x45cm-tropica-tank.26221/
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #93 u: Kolovoz 14, 2013, 21:17:49 poslijepodne »
Zato i pitam, sjećam se da je i pepi spominjao da će biti i koja kopija njegovog setupa. Ali drago mi je da su takvi lošije prošli.

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #94 u: Kolovoz 14, 2013, 22:03:33 poslijepodne »

kolko sam vidio po ljestvici, oko 40-tog mjesta se smjestio mađar farkaš balaš, koji je poklušao nešto slično napravit..samo što je on pokupio pepijevu ideju s jednog drugog foruma, gdje je pepi bio predstavio prvotno svoj tank..nakon toga je pepi s par kolega otišao u budimpeštu, u trgovinu green aqua, i tamo u njihov show room i ostao je šokiran kad je vidio kopiju, al ni približno dobru kao njegova ....
pepi nadam se da se ne ljutiš, što sam prenio priču :)
Nemam se šta ljutiti, tako je bilo. :)
Nakon objave rezultata Has contesta, uglavnom to je bilo prije objave IAPLC rezultata dobio sam mail od Balaša Farkaša.
Uljudno se prestavio i čestitao mi na prvom mjestu. Rekao mi je za svoj cactus scape. Uglavnom dogovorili smo pivkana kad budem opet došao u Budimpeštu. :a015:
Pitao sam ga da mi pokaže svoju finalnu, rekao je nema problema ali tek nakon prvih objava rezultata.
Rezultati su objavljeni, odmah mi je čestitao na osvojenom mjestu i poslao svoju finalnu fotku. Ali zamolio me je da ju nikome ne pokazivam dok Deda ne objavi.
Tako da me nemojte tražiti da vam pokažem fotku, jer želim ispoštivati njegovu želju.
Uglavnom kad sam vidio njegov skejp u budimpešti, bio je friško postavljen i izgledao je mrak mrak!
Tada sam mislio da nemam šanse da ga pobjedim.
Kada mi je poslao finalnu odmah sam uočio nedostatke.
Uopće nije potrefio dubinu, previše je zarastao tako da su nestali oni lijepi mikrodetalji, ribice ne znam koja su vrsta ali su previše prozirne tako da su doslovno nestale na svjetloj pozadini.
Nisam siguran ali mislim da je osvojio 46. mjesto.
Evo ga njegov za vrijeme snimanja finalne. Obratite pažnju na opremu koju ima.

Saguaro-Forest-IAPLC-Shooting

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #95 u: Kolovoz 14, 2013, 22:19:58 poslijepodne »

Offline mario12

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Kolovoz 15, 2013, 11:06:46 prijepodne »
Slike su dokaz da nije sve u  :icon-money:    :D
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline biobiofizicar

• Punopravni član
« Odgovori #97 u: Kolovoz 15, 2013, 13:21:37 poslijepodne »

slažem se renta  :up:

..ali postavlja se pitanje, da li onda ima smisla forum kao takav, da se pomogne oko samog scapea..više ljudi više vidi i zna..tako je i pepiju pomogao biobio, al su komunicirali preko maila (tako sam čuo :D ) ...
dal ima smisla onda postat išta na forum, prije isteka roka za prijave ? ipak je ovo hobi :)

Od koga li si to čuo??? :snoozer_05: :k035:
Od mene nisi.... :bleh:  :th_ROTFLMAO:

Šalu na stranu, Pepijevi akvarijumi i uspesi na IAPLCu prošle i ove godine su najboji primer kako izrazito darovit i marljiv aquascaper i veliki zaljubljenik u to što radi uz malu pomoć frendova sa foruma, kao običan hobista aquascaper, može da dosegne aquasapersko nebo. Divim se svemu šta je i kako je uradio. Svakako da mu je mnogo pomoglo i vodjenje dnevnika na akva forumima i mnogobrojni forumski saveti, posebno u početnoj fazi izrade postavki.
I sam kao admin jednog od akva foruma i član mnogih drugih pratio sam ljude koji su ultra brzo napredovali u aquascapingu slušajući savete iskusnijih biljnih baštovana. To mogu da potvrdim i na sopstvenom primeru i koliko su mi puta samo pomogli forumaši dajući mi dobre ideje i savete kada zaglavim sa postavkom. Više očiju definitivno vidi bolje. Ako se na to nadoda i ekipica dobrih scapera i drugara koji i uživo sede pored akvarijuma, ispijaju pivceka i komentarišu postavku sa druge strane stakla - uspeh i napredak su zagarantovani...
Gde su god ovakve ekipice ima i rezultata. To ima i Djakovo, ima i u Bosni i u Novom Sadu, imaju i Turci, to je bio i CAU...

U tom smislu maksimalno podržavam objavljivanje dnevnika na forumima i prikazivanje i takmičarskih postavki - to postavci i autoru može doneti samo boljitak, posebno kada se radi o nama aquahobistima... Naravno da još više podržavam druženje uživo uz akvarijume. Mnogo je mikro sredina gde nekoliko zaljubljenika uživo razmenjujući biljke, hardscape, ideje i znanja konstantno izbacuju dobre postavke.

Istina je da mnoga natjecanja imaju to odvratno pravilo neobjavljivanja rada pre isticanja rezultata (posebno IAPLC), kao i da postoji mogućnost kradje ideja. U tom smislu Pepi i ja se jesmo malo emailom savetovali oko završne fotke i nekih detaljčića postavke. Pošto sam prepoznao ogroman potencijal ove postavke i kada već Dedica insistira nevoljno sam ga savetovao da malo pritaji završne korake...
Priznajem da sam ga par puta izludjivao insistiranjem da u postavci doradi još neke "takmičarski" bitne detalje i da ponovo po ko zna koji put odradi "završno" fotografisanje... :cupakosu: :doh:

Sve u svemu, sve je odradio savršeno što pokazuje i postignuti rezultat i za to kapa dole i dubok naklon... :a034k:
Drago bi mi bilo ako su moja zakeranja i saveti oko izbora završne fotke pomogle Pepiju da se u plasmanu pomakne neko mesto  na više. Čast mi je i što sam imao priliku da vidim završne fotke ove postavke čak i pre Dedice. Jedino mi je žao što je Pepi rasturio ovu postavku i mislim da je red da ga nateramo da je sastavi ponovo.... :mh517:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #98 u: Kolovoz 15, 2013, 14:23:46 poslijepodne »
:D :D to , to, sastavljaj opet!  :up:

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #99 u: Kolovoz 15, 2013, 14:43:22 poslijepodne »
Uh... kad bi sad morao krenuti ponovno ispočetka... :roll:
Sad kad je sve gotovo, vidim koliko je truda i vremena trebalo da se sve to odradi.