Lipanj 28, 2025, 18:45:07 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: dizajneri interijera  (Posjeta: 557 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChILd_ReBoRn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
dizajneri interijera
« u: Srpanj 24, 2013, 22:41:24 poslijepodne »
dakle.. kupujem stan... klasicno hrvatski.. na kredit.. bez prebijene pare za pocetak... i sad ja moram od postojeceg stana iskemijati neke preinake za sto manje novaca da dobijem na funkcionalnosti

Spavacu sobu sa tlocrta bi iskoristili za djecju i tu nemam puno mudrovanja. Postojecu djecju sobu bi iskoristili za nasu spavacu, posto u njoj ionako koristimo samo krevet. S obzirom na malo neadekvatne dimenzije te sobe (prvenstveno sirina od 177cm) postojeci namjestaj nemozemo iskoristiti. Planirao sam sljedece: napraviti okvir dimenzija 177x 200 i uglaviti ga od zida do zida, te na njega postaviti madrac radjen po mjeri. uz taj krevet u tu malu sobu bi ugurali i neki garderobni ormar (radjen po mjeri ili kupljen odgovarajucih dimenzija) koji bi stao u podnozje kreveta do dimnjaka koji mi zauzima jedan ugao te sobe. Ostatak garderobe bi smjestili u veliki ormar u djecjoj sobi. iza kreveta je prozor i radijator pa bi u taj prostor ubacili stojecu lampu kao nocno svjetlo. Drugi plan je bio probijanje zida prema balkonu i zatvaranje dijela balkona, ali time dobivamo jos duzu sobu iste sirine, a poskupljujemo osjetno projekt. krevet nikako nemozemo okrenuti drugacije jer fizicki zbog visine ne stanem u 177cm prostora.

Kuhinja je trenutno spojena sa blagovaonicom i zidom odvojena od dnevne sobe. S obzirom da je postojeca kuhinja u stanu mala, planirali smo probiti vrata i zid prema vanjskome zidu te time spojiti kuhinju i dnevnu sobu u jednu cjelinu. to bi nam omogucilo izmijestanje blagovaonskog stola dijelom u dnevnu sobu ( u prostor srusenog zida) a kuhinjske elemente bi mogli posloziti cijelom duzinom zida. voda i plin su na vanjskom zidu, pa tu moramo smjestiti samostojecu pecnicu, perilicu sudja i sudoper. Frizider moze ici nasuprot sudopera u kombinaciji sa nekim elementom od poda do stropa. Pokusali bi iskoristiti sto veci dio postojecih elemenata kuhinje koje imamo, koje bi u suradnji sa stolarom preradili.

Za dnevni boravak imamo spreman namjestaj i to, dvoipolsjed (195x90cm) i dvije fotelje (90x90cm), zidni tv element (200x45cm) sa zidnim visecim elementima- pokusajte ih razmjestiti najbolje moguce. Takodjer, pokusajte negdje u dnevnu sobu ili nekuda ugurati i akvarij 120x50cm sa ormaricem. Volio bi zadrzati akvarij, no nije uvjet.

Eto, toliko. Ako imate kakav pametniji prijedlog, spreman sam prihvatiti svaki

biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
Odg: dizajneri interijera
« Odgovori #1 u: Srpanj 24, 2013, 23:45:31 poslijepodne »
Da li možda možeš staviti tlocrt bolje rezolucije? Da li imaš koju fotku iz tog stana? Koliko djece će biti u dječjoj sobi 1, 2 ili...?

Probao sam za početak samo nacrtati tako kako si ti napisao da namjeravate napraviti, čisto da vidim da li sam sve dobro shvatio. Dimenzije namještaja su takve kakve si spomenuo da imate.