dakle.. kupujem stan... klasicno hrvatski.. na kredit.. bez prebijene pare za pocetak... i sad ja moram od postojeceg stana iskemijati neke preinake za sto manje novaca da dobijem na funkcionalnosti
Spavacu sobu sa tlocrta bi iskoristili za djecju i tu nemam puno mudrovanja. Postojecu djecju sobu bi iskoristili za nasu spavacu, posto u njoj ionako koristimo samo krevet. S obzirom na malo neadekvatne dimenzije te sobe (prvenstveno sirina od 177cm) postojeci namjestaj nemozemo iskoristiti. Planirao sam sljedece: napraviti okvir dimenzija 177x 200 i uglaviti ga od zida do zida, te na njega postaviti madrac radjen po mjeri. uz taj krevet u tu malu sobu bi ugurali i neki garderobni ormar (radjen po mjeri ili kupljen odgovarajucih dimenzija) koji bi stao u podnozje kreveta do dimnjaka koji mi zauzima jedan ugao te sobe. Ostatak garderobe bi smjestili u veliki ormar u djecjoj sobi. iza kreveta je prozor i radijator pa bi u taj prostor ubacili stojecu lampu kao nocno svjetlo. Drugi plan je bio probijanje zida prema balkonu i zatvaranje dijela balkona, ali time dobivamo jos duzu sobu iste sirine, a poskupljujemo osjetno projekt. krevet nikako nemozemo okrenuti drugacije jer fizicki zbog visine ne stanem u 177cm prostora.
Kuhinja je trenutno spojena sa blagovaonicom i zidom odvojena od dnevne sobe. S obzirom da je postojeca kuhinja u stanu mala, planirali smo probiti vrata i zid prema vanjskome zidu te time spojiti kuhinju i dnevnu sobu u jednu cjelinu. to bi nam omogucilo izmijestanje blagovaonskog stola dijelom u dnevnu sobu ( u prostor srusenog zida) a kuhinjske elemente bi mogli posloziti cijelom duzinom zida. voda i plin su na vanjskom zidu, pa tu moramo smjestiti samostojecu pecnicu, perilicu sudja i sudoper. Frizider moze ici nasuprot sudopera u kombinaciji sa nekim elementom od poda do stropa. Pokusali bi iskoristiti sto veci dio postojecih elemenata kuhinje koje imamo, koje bi u suradnji sa stolarom preradili.
Za dnevni boravak imamo spreman namjestaj i to, dvoipolsjed (195x90cm) i dvije fotelje (90x90cm), zidni tv element (200x45cm) sa zidnim visecim elementima- pokusajte ih razmjestiti najbolje moguce. Takodjer, pokusajte negdje u dnevnu sobu ili nekuda ugurati i akvarij 120x50cm sa ormaricem. Volio bi zadrzati akvarij, no nije uvjet.
Eto, toliko. Ako imate kakav pametniji prijedlog, spreman sam prihvatiti svaki