Srpanj 19, 2025, 01:24:57 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: naslage na povrsini vode  (Posjeta: 2134 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Frano_Zapresic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
naslage na povrsini vode
« u: Travanj 03, 2004, 23:10:00 poslijepodne »

pozdrav najboljoj ekipi!!!

evo moje prve poruke, ali prije svega da se zahvalim svima na savijetima koje sam nasao na site-eu, famozno, fala i onima koje sam gnjavio saljuci im E-mail neznajuci pristupit forumu, tj registrirati se.....FALA.

Moj problem su naslage na povrsini vode na kojima zastaju baloncici kisika te mi to jako lose izgleda vizualno, a ja neznam uzroke, vodu jos nisam testirao ali od kad imam aquarij ( 2 mjeseca ) izgubio sam 4 ribice udmah prakticki u startu, aza sad je sve ok. U aquariju od 70 litara imam 7-8 biljakai 15 ribica ( platy, gupy, ancitrusa, sabljasa, barbasa...)

Ako mi netko meze pomoc bit cu zahvalan
Zapresic / Hrvatska

Offline thomas

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
naslage na povrsini vode
« Odgovori #1 u: Travanj 04, 2004, 00:09:00 prijepodne »

bo, i meni se to desava, no nemam pojma zbog cega. doduse, moje ribe jos disu punim skrgama

a sto se tice izgleda, hm i meni ruzno izgleda. cak sam ih probadao cackalicom da nestanu :-)
Tomas

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
naslage na povrsini vode
« Odgovori #2 u: Travanj 04, 2004, 00:19:00 prijepodne »

Postavi vazdusnu pumpu i rasprsivac koji ce sve to da razbija na povrsini vode..

I mislim da se tu radi o preteranom hranjenjeu riba i pojave stvaranja proteinskog filmana povrsini vode.

Offline Beli

• Punopravni član
    • http://www.greenhousemm.com
naslage na povrsini vode
« Odgovori #3 u: Travanj 04, 2004, 03:17:00 prijepodne »
Nisi izciklirao akvarium (cycle), tako da nemas bakterije koje mogu da ti ustabilizuju vodu, tako da imas flukutacije azotnih jedinjenja.

Mora voda malo da ti se smiri i ustabilizuje. Menjaj 1/3 vode svakih 4 dana prvih mesec, onda povecaj na 7 dana, i to je to.
S postovanjem
Emil Beli

Offline Frano_Zapresic

• Punopravni član
naslage na povrsini vode
« Odgovori #4 u: Travanj 04, 2004, 12:39:00 poslijepodne »

fala svima na savijetima.......probat cu sve pa cu vam javit rezultate, inace Fauna nebi smilo bit zbog hrane jer zbilja pazim da pojedu u kratkom vremenu hranu( 1-2 minute)
Zapresic / Hrvatska

Offline mmart125

• Punopravni član
naslage na povrsini vode
« Odgovori #5 u: Travanj 04, 2004, 18:23:00 poslijepodne »
Ako se radi o mrljama koje izgledaju kao mast, onda ih možete ukloniti sa papirnatim ubrusima koje samo polegnete na vrh vode i polako pokupite. To sam ja radila u početku i s vremenom su nestale.
skalar

Offline Buggy

• Punopravni član
naslage na povrsini vode
« Odgovori #6 u: Travanj 04, 2004, 20:26:00 poslijepodne »
Mislim da ti akvarij nije zreo te da je problem u nitritima i nitratima te nedovoljnoj prozračnosti akvarija pa se stvara efekt "barice-ustajale vode s mjehurićima".Nije dobro prejako vrtloženje ali vidi što je s pumpom...
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline Frano_Zapresic

• Punopravni član
naslage na povrsini vode
« Odgovori #7 u: Travanj 04, 2004, 23:18:00 poslijepodne »

pumpa dobro radi, jest da se voda vrti u krug ( juwel sistemi), za nitrate neznam..........otici cu u neki shop provjerit vodu jer sam bez love za bilo kakvu kupovinu testera.....fala javim se opet
Zapresic / Hrvatska