Pozdrav svima ;
Mala uvodna prica u moju odiseju u morske vode !
Nakon sto je odluka pala, krajem zadnje godine intezivno sam se poceo baviti proucavanjem literatuere ,pregledanja foruma ovog i mase
internacionalnih ! Sa vremenom su se zelje i planovi iskristalizirali sta ,kako i koliko more dolazi u kucu ! Proucavanja literature su se nastavila satima iz dana u dan .... Plan je izgledao aqua izmedju 80 -150 lit bez sumpa ,mjesani koralji i koja riba ,od tehnike vec je bilo sve manje vise odluceno kako ,sta ,faza 2 je bila poslje godisnjeg poceti sakupjlati i sastavljati moje more !....
...
i kako obicno biva u zivotu planovi su teorija ,jedan dan poziv prijatelja koji je znao moje planove da njegova komsinica (kod mene zivi par km

)starija baka zeli da proda svoj morski akvarijum ! Kratak telefonat sa gospodjom ,ubrzo posjeta i razgledanje aquariuma ! Da ne duzim postao sam ponosni vlasnik tanka bas kakvog sam si zelio napraviti !U ponudi komplat tehnika,koralji ,ribe, RO uredjaj .....i milion sitnica (znaci kljuc u bravu pardon utikac u struju )
Za pocetak jos koja tehnicka informacija :
Aquarium : 80 x 40 x 35
Skimmer : Tunze
Pumpe :Coralia i Tunze u rezervi
rasvjeta : T 5 4 x 24 W 2 bijele 2 plave sve ATI
ostale detalje ubrzo !
Selidba je bila prije 2 mjeseca bez ikakvih problema ,za sada sve raste i razvija se