AKVARIJ:
- 180 l,
- 27 stupnjeva,
- parametri vode: nisam mjerio
- 17 dana od pokretanja,
- Useljene ribice nakon 15 dana,
- do sada sam mjenjao vodu 2 puta (svakih 7 dana)
- Usisao sam dno akvarija jućer ( ali tek su 2 dana bile ribice unutra.
FILTER:
- atman 882 protok (1200 l /sat)
- kad mjenjam vodu operem sve materijale u akvarijskoj vodi koju bacam. ( 2 puta do sad) (drugo mjenjanje nakon 14 dana zamjenio aktivni ugljen)
- filter materijal u akvariju (spužva krupna i sitna, aktivni ugljen, keramika, bio kugle one plastične)
OSTALA OPREMA:
- Samo je bilje u akvariju i jedan mostić. Sve je čisto
- grijač je trenutno vani. samo mi smeta. temperatura je konstantno oko 27 stupnjeva
- pumpa za zrak
- CO2 sustav je bio sa bocama i kvascem ali je izvađen kad sam stavljao ribice
- aquatan sam stavljao. jako male količine, gnojivo za biljke sam zadnje stavljao prije 8 dana. (nisam otkako su ribice unutra)
STANOVNICI:
- 3 sijamska algojeda( mislim da su lažnjaci) 3 gupija, 3 platija, 3 bete (po 1 muški od svake vrste)
- kod mene su 3 dana (kupljeni u trgovini)
- algojed je potencialni terorist ako nije foxy)
- hranjenje – U pon su dobili jest kad sam ih stavio, utorak ujutro i naveće, danas nisu još jeli.
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- biljke su u savršenom stanju
- imam nešto crne končaste samo po limunu.
- nisam nikakvu kemiju stavljao u akvarij osim za pripremu vode i gnojivo kao što sam reko.
- kvarcni pijesak cca 2-3 cm i gore sitni kamenčići
- ne koristim tabletice za biljke.
PROMJENE:
- ubačeni algojedi u subotu i ostale u ponedjeljak
- voda je savršeno bistra od prvog dana.
SIMPTOMI:
- oštećen je rep gupiju, kao da ga je netko ugrizao danas mi se ćini da je na tom mjestu na stražnjoj peraji promjenio boju.
- nema promjena na koži
- od kad je došao u akvarij pliva samo po površini ne primjećujem da teško diše. katkad zapliva sa druga 2 gupija ali uglavnom samo do 5 cm od površine. konstantno je u pokretu.
- pretpostavljam da imaju normalan izmet.
- prije 48 sati sam primjetio to na repu, sad je na rubu kao pocrnilo.
- nisam s ničim liječio
- nije bilo uginuća, samo s tim jednim gupijem imam problema
- sve ribice mi izgledaju normalno, plivaju vrte se po akvariju, jedu čupkaju alge (crne končaste na limunu)...
Zahvaljujem na brzom odgovoru.