Srpanj 05, 2025, 01:02:02 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Veći meni za iguanu?  (Posjeta: 1886 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nik

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Veći meni za iguanu?
« u: Ožujak 11, 2006, 17:51:00 poslijepodne »
http://www.greenigsociety.org/foodchart.htm

Evo jedan s popisom hrane za iguanu, neke stvari s tog popisa nisam još nikad davao i zanima me kako vam se čini taj popis hrane? Dajete li svojim igićima povrće tipa: peršin, celer itd itd?

Offline kalel

• Punopravni član
Veći meni za iguanu?
« Odgovori #1 u: Ožujak 12, 2006, 00:02:00 prijepodne »
da to je super popis hrane,znam za tu stranicu ima oke informacije...dajem da celer i persin tu i tamo...kada bas nema nista za dodat od zelenja drugo,ali nikada nisu bile odusevljene previse sa tim...joj kada dode vrijeme radica i lucerne...m.m.mmm...vidjet ces kako onda pocne zderat...
ajde pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Nik

• Punopravni član
Veći meni za iguanu?
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2006, 07:14:00 prijepodne »
Moram vas pitati da li su vaš iguane izbirljive u hrani? Naša je strašno... jabuci ni ne prismrdi, isto vrijedi i za brokulu i slične govnarije. U maslačcima se davi, ko i u endiviji, papayu rastura, mango isto i tako to

Offline Nik

• Punopravni član
Veći meni za iguanu?
« Odgovori #3 u: Svibanj 06, 2006, 11:00:00 prijepodne »
Tonib, reci kak tvoja iguana jede i kaj voli, a kaj ne?

Offline tonnib

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Veći meni za iguanu?
« Odgovori #4 u: Svibanj 06, 2006, 14:56:00 poslijepodne »
Isti popis imamo i mi. Isto pati za maslačcima. Uglavnom mi dajemo raznoliko i šareno. Otkako je sunce granulo u sobu sve više i više jede. Preko zime je manje jeo a sada se dogodi da jede i ujutro ako mu nešto ostane. Ali uglavnom dosta jede. Malo nas brine što se ne želi privikniti pored glavne hrane i na komercijalnu hranu. Rekli su nam neki da bi bilo dobro da ga naučimo ali isključivo kao dodatak. Jel znaš gdje bi mogao naći hibiskus i endiviju koja je provjereno zdrava? Da li ti jede iz ruke?

Offline Nik

• Punopravni član
Veći meni za iguanu?
« Odgovori #5 u: Svibanj 06, 2006, 18:34:00 poslijepodne »
Ja kupujem endiviju u metrou :-). Hibiskuk nisam davao. Da, jede iz ruke, od malih do velikih komada, čak i dolazi na rame :-)

Offline LeeMoon

• Punopravni član
Veći meni za iguanu?
« Odgovori #6 u: Svibanj 07, 2006, 01:34:00 prijepodne »
hibiskus u bauhausu kosta 35 kn, samo kaj je drvce omanje, iguani za jedan obrok, neznam kolko bi se to isplatilo, ja dajem cvijet kad procvijeta bradatom...

Offline tonnib

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Veći meni za iguanu?
« Odgovori #7 u: Svibanj 07, 2006, 22:07:00 poslijepodne »
Još mi nije jeo iz ruke ali mi je dolazio na rame pa čak i na glavu (samo jednom). Kako si uspio s hranjenjem iz ruke? Više puta sam mu nudio ali nije išlo. Nekako ne voli jesti kad smo u blizini.  

Offline Nik

• Punopravni član
Veći meni za iguanu?
« Odgovori #8 u: Svibanj 08, 2006, 07:31:00 prijepodne »
Budi uporan . Jel ti dozvoljava da mu rukom priđeš glavi? Ako ne onda radi na tome, imaš na green iguana society upute za pripitomljavanje ili ti stjecanje povjerenja. Nakon par tjedana ćeš uspjet da ti jede iz ruke, najprije će to bit dugački komadi salate ili maslačka, a kasnije i komadićki. Pomoću hrane ga kasnije namamiš na bilo šta . Samo moraš bit uporan i smiren. Drži mu hranu malo dalje od nosa neko vrijeme i vidjet ćeš reakciju