Kolovoz 03, 2025, 19:19:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Haqos rasvijeta  (Posjeta: 970 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Haqos rasvijeta
« u: Srpanj 08, 2013, 18:52:28 poslijepodne »
zanima me dal netko jos ima slican slucaj kao ja sa haqos rasvijetom. radi se o hang on rasvijeti za lampe T5 4x39w. uglavnom rijec je o tome kad mi se svijetlo upali oko 10h, kao i na svakoj rasvijeti treba malo da se lampe pojacaju i rasvijetle akvarij do kraja, kod mene to traje cca 4-5h da lampe osvjetljavaju do kako treba (da se efekt boje izrazi). 3 lampe su skoro nove, par tjedana stare a jedna je stara oko 4mj.. znaci do lampa nije. iako mi se uz to sve cini da prigusnice ne daju jacinu kao ostale sto sam imao, djeluje mi sve priguseno, kao da radi recimo 4x24w, pa cak i manje, a ne 39w..

ima li tko slican problem il kak bi to vec nazvao? htio sam promijeniti prigusnice i staviti nove, al dvoumim se, jer nebi htio da se zice isticu po akvariju i td.. pa reko da cujem vasa misljenja il mozda tko ima kakvo rijesenje..

Lp i hvala!
« Zadnja izmjena: Srpanj 08, 2013, 19:15:22 poslijepodne od alen_zgb »

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Haqos rasvijeta
« Odgovori #1 u: Srpanj 09, 2013, 00:59:54 prijepodne »
nitko nista??

Offline pravda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Srpanj 09, 2013, 05:48:52 prijepodne »
Moguće da su ti prigušnice oslabile.

Offline thorus

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Srpanj 09, 2013, 07:40:17 prijepodne »
Samo kontakt na prigušnicama.
Ja imam rasvjetu istu kao i ti, i nemam taj problem.
Ali na drugom akvariju s T8 cijevima znaju prigušnice imati lošiji kontakt, samo ih odšarafiš i ponovno zašarafiš.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Srpanj 09, 2013, 11:15:21 prijepodne »
e moguce je da je to, budem to pokusao napraviti pa cu vidjet stanje, ili pak su prigusnice ostarjele i pri kraju su..

mogao bi jedan dan skoknut do tebe ak je moguce da vidim kak kod tebe svijetli kak kazes da nemas problema.. mozda ovisi i to na cemu drzis tu rasvijetu, jer ak je biljni onda je po meni drugacije, jer ja imam na morskom pa zato i nevidim pravi efekt kak treba. evo sad malo prije se upalilo svijetlo i uopce nema plave boje, a rade 3x plave coralstar i 1x bijela aquastar, svijetlo izgleda zelenkasto. i tako bude ca do 14h i onda se tek zarulje napune do kraja i svijetli kako bi trebalo, tad dobije pravi efekt, il sam ja zapravo corav :D