Kolovoz 04, 2025, 09:34:37 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Eheim Pro II 2026  (Posjeta: 1493 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sasha78

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci, vukovarsko-srjemska zupanija
Eheim Pro II 2026
« u: Srpanj 06, 2013, 14:16:37 poslijepodne »
ovako imam problem sa Eheim Pro II 2026 kanister filterom, naime voda curi na spoju pumpe i spoja sa kanisterom ,pretpostavljam da je brtva dala svoje posto je filter stajo duze vreme nekoristen,aa curi jos i na mjestu odakle strujni kabl izlazi taman tamo di su rukohvati,pa me sad zanima sta bi moglo biti ,a sa brtvom sam pokusavo i mazao je sa masti,margarinom,vazelinom i nista. i uzeo sam sad Jbl cristalprofie900 za aqua od 250l,jer naravno sva sranja se desavaju vikendom jos kad zivis u gradu di nemas bas neki izbor daj sta das za takvu litrazu,e sad me zanima posto imam dva filtera a naravno jbl je sad u funkciji koji je bolji od ta dva sto se tice filtracije ,jedino kod eheima sto mi se nedopada su one jeftine plasticne zakacke i skripavija platika nego kod jbl a pak kodjbl-a su oni dodaci za za izlaz vode u aqua bas jeftino napravljeni ali ovako je ok

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Eheim Pro II 2026
« Odgovori #1 u: Srpanj 06, 2013, 14:57:26 poslijepodne »
jbg, to je ta serija sa greskom. Opcija ti je da kupis novi taj o ring sto eheim ne prodaje kao rezervni dio ali http://www.atomicrice.com/detail.html
Ja ne znam koje su tocno dimenzije ali mozes pitati ove kad izmjeris http://www.bolf.hr/index.htm ako imaju gotovo onda dobro ali ne isplati ti se to dati raditi.
Ili ovi http://gumet.hr/
Ili izmjeri pa pitaj kod ovih http://cat.hansa-flex.com/hr/cat/979 oni imaju brdo toga vec gotovog pa mozda nesto pase.

Offline phrsak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Srpanj 06, 2013, 15:22:15 poslijepodne »
Imam 2kom. Eheim Professionel 3 2073 filtera kupljena u isto vrijeme. Jedan je propišao nakon isteka garancije. Nazvao sam Aquashop gdje sam ih kupio, i dobio info.da je greška u brtvi kod gumba za start filtera, te da im pošaljem ili dostavim filter.
Filter se vratio nakon 3 tjedna popravljen i nisam plato niti kune, aquashop :up:

Drugi filter radi besprijekorno.
Samo sad nakon čiščenja, glave pošpricam sa sprejem za podmazivanje.

Offline sasha78

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Srpanj 06, 2013, 17:48:26 poslijepodne »
ovaj je radio bez problema kod kolege ,i sve ali znaci to su mu mane mislim na eheima,a nitko nije savrsen ali steta bas je dobar puno vecu zapreminu bio baterijala i spuzve stane u njega nego u jbl ali bude kolega pokuso nabavit o-ring brtv 8)u posto je on u zagrebu a do tada jbl radi i obavlja svoju duznost mada je vidno slabija izlazna snaga tj mlaz vode,ali sta je tu je ,

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #4 u: Srpanj 06, 2013, 17:56:34 poslijepodne »
ovako imam problem sa Eheim Pro II 2026 kanister filterom, naime voda curi na spoju pumpe i spoja sa kanisterom ,pretpostavljam da je brtva dala svoje posto je filter stajo duze vreme nekoristen,aa curi jos i na mjestu odakle strujni kabl izlazi taman tamo di su rukohvati,pa me sad zanima sta bi moglo biti ,a sa brtvom sam pokusavo i mazao je sa masti,margarinom,vazelinom i nista. i uzeo sam sad Jbl cristalprofie900 za aqua od 250l,jer naravno sva sranja se desavaju vikendom jos kad zivis u gradu di nemas bas neki izbor daj sta das za takvu litrazu,e sad me zanima posto imam dva filtera a naravno jbl je sad u funkciji koji je bolji od ta dva sto se tice filtracije ,jedino kod eheima sto mi se nedopada su one jeftine plasticne zakacke i skripavija platika nego kod jbl a pak kodjbl-a su oni dodaci za za izlaz vode u aqua bas jeftino napravljeni ali ovako je ok

Ovdje imas detaljno opisan postupak zamjene unutarnje brtve rucne pumpe koja ti vjerojatno stvara problem: LINK. Brtvu ne moras nuzno zamijeniti, probaj je ocistiti i podmazati za pocetak, mozda ce biti dovoljno. A u najgorem slucaju ako ne uspijes naci zamjensku brtvu uvijek imas opciju onesposobiti rucnu pumpu na nacin da umjesto O brtve naneses silikon i trajno spojis te dijelove.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline sasha78

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Srpanj 06, 2013, 18:09:50 poslijepodne »
kori svaka cast na linku bome detaljno opisano kako textom tako i slikom,ali kakav sam  baksuz to bi kod mene i u mojim rukama  napravilo  :-X kabum hahahhaa,ali budem pokuso i nesto smislio a razmisljo sam da zasilikoniram i tako bude