Srpanj 21, 2025, 10:14:03 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zelio bi postati pocetnik  (Posjeta: 5069 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zelim postati p

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Zelio bi postati pocetnik
« u: Ožujak 11, 2006, 01:00:00 prijepodne »
Molim vas detaljna objasnjenja kako napraviti sam (ili nabaviti jeftin ali dobar) dobar akvarij. Pocetnik sam tj. mislim tek poceti. Ne znam je li u Mostaru ijedan staklar pravio ikad akvarij pa zato detaljno i po mogucnosti skice. Recite sve koliko bi litera akvarij trebao biti, kolik bi trebala biti debljina stakla itd. Skinuo sam kako napraviti poklopac od pleksiglasa ali bi molio jos detaljnije. Reci te mi sve cak i kakva svijetla nabaviti, filter, i sve ostalo. Znam da se ponavljam, ali bi htio ovo zapoceti ozbiljno i zato bi htio imati neki funkcionalan akvarij koji i ne treba biti nesto lijep. Unaprijed hvala za pomoc
Usput zivim u Mostaru pa neke stvari i nece biti jednostavno mi za nabaviti, jer ovde nema nijedna prodavnica kucnih ljubimaca. Mozete misliti, ali to nije cudno zato sto nam se i kino zatvorilo.
Evo vidite kad sam pisao toliko zelim taj akvarij.
Pozdrav iz Mostara

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #1 u: Ožujak 11, 2006, 18:01:00 poslijepodne »
ocito nitko ne zeli pisati... a samo da malo prosurfas webom.. imas cak i knjige za skinut.. al ajde ugrubo.. moje misljenje

akvarij cca 100l.. nemoj ispod.. jer ce ti bit zao a ako si voljan i potkovan ($) mozes i veci.

debljina stakla za cca 100l 6mm sa ojacanjima na vrhu (ovisno o dimenziji.. recimo 80x30x40)

100l ti je granica za lijepiti stranice oko ili na dno... ti lijepi stranice oko dna...dakle ovako |_|

poklopac radi od drva.. mislim da je jednostavnije i lakse nabaviti drvo (laminat) nego pleksi

filter uzmi onaj koji si mozes priustiti.. svakako preporucujem vanjski jer ne zauzima prostor u akvariju... uzmi recimo fluval 204.. to ti i previse za 100l al ce ti posluziti za kasnije ako krenes naveci tank (max 200l)

lampe ti ovise o biljkama, al postomislis tekpocet uzmi jednostavno bilje.. hygrophillie, neke crypte, kaj ja znam... mahovinemalo.. echihondorus. imas vrste.. to ce ti drugi bolje objasnit.. ja sam na VI s nazivima biljaka.. pamtim ko da imam ganglije a ne mozak..
Lampe.. fluorescentne cijevi.. obicne (bolje namjense,marineglo ili aquaglo) 2..3..4 od 18w.. ovisno o bilju...
pumpa za zrak ti je li-la.. mos stavit i nemoras... ljeti dobro doje... i nocu ako imas hrpu bilja.. zaboravi na CO2

I to je to.. grijace obavezno.. 100w ti dosta za taj tank od 100l i uzmi zivorotke ribe...

biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline mostarac

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Ožujak 11, 2006, 18:13:00 poslijepodne »

Ćao

Pošto smo sugrađani da ti odgovorim na neka pitanja.Ako nisi znao u Mostaru ima jedna,ali vrijedna prodavnica u kojoj možeš naći skoro sve vezano za akvaristiku.Prije nekoliko mjeseci su imali rasprodaju Friskasovih akvarija sa svim sadržajima u njima.(Možda im je ostao koji u Širokom brijegu).U LJubuškom imaš prodavnicu,također sve za akvaristiku čak vlasnik pravi akvarije po narudžbi,(ako hoćeš poslat ću ti njegovu adresu ibroj telefona na PM).Što se tiče pravljenja akvarija o tome neznam ništa niti bi se to usudio,ali u svakom slučaju u pretrazi ćeš sigurno naći mnoštvo postova na tu temu.

P.S. Zaboravio sam ti reći da je nedavno u Interexu otvorena jedna mini prodavnica za akvaristiku u kojojmožeš kupiti pravljene akvarije ili pak naručiti

Pozdrav i sretno!
Mostar/BiH

Offline ziva

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 11, 2006, 19:25:00 poslijepodne »
ima prijatelju jedna odlicna trgovina u mostaru a zove se SJEMENARNA kod OBI-ja i blizu interex-a , imaš cayman akvarija i svu pratecu opremu od podloge do poklopca po nekim cijenama i mislim da ti se isplati uzeti gotov akvariji nego u staklara. jedino zavisi koliki hoces akv.
--Ploče--

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #4 u: Ožujak 11, 2006, 19:50:00 poslijepodne »
Ne pricajte gluposti.. zasto bi se isplatilo uzet gotov akvarij? Ljudi
koji prave akvarije za lovu rade akvarije isto tako dobro i lijepo kao
i druge rebomirane firme. Sad dal si bogat ili freak na brandove ili
hipohondar na pucanja uzmi juwela ili caymana, ako sparas ili imas
familiju na jednoj placi, minuse na karticama itd itd onda odi naopciju
uradi nesto sam nesto daj napravit.. dobit ces ok proizvod za puno
manje love od kupovnih. Ja sam se usudio sqam napravit novi tank od 250
l i zasad izgleda odlicno.. pazio sam kako lijepim i fugiram i stvarno
izgleda za +4.. moglo je i savrsenije ali za prvi put je super...Tak ce
bit i s poklopcem.... sve ovisi sa koliko love raspolazes.. najlakse je
uzet gotovo.. ali ima i cari u tome da kad ti dodju gosti kazes sve sam
sam radio....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Gogy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Ožujak 11, 2006, 22:06:00 poslijepodne »
A koliko Mostaraca na netu.Evo i mene.Od kada znam za sebe pravio sam i akvarije i filtere i nikad nisam pogrijesio.Uvijek sam bio zadovoljniji i kvalitetom i cijenom na kraju.Ovi kupovni ili su pogresno ljepljeni ili je staklo tanje pa nije dobro.Ja se sada bavim morskim akvarijem ali ovih dana pocinjem za cekaonicu u ordinaciji praviti 200l slatkovodni akvarij.Sta ti god treba javi se.Ja sam hvala Bogu Mostarac koji zivi u Metkovicu a radi u Capljini.U Metkovicu imamo odlicno udruzenje uzgajivaca ribica gdje mozes dobiti kvalitetnu ribu.Posaljem ti broj na PP pa se javi ako sta trebas.G.

Offline Gogy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Ožujak 11, 2006, 22:10:00 poslijepodne »
"ZELIM POSTATI..."Ej,hajde jos i ti stavi ovog morskog psa kao avatar pa ce biti da svi Mostarci imaju isti.Ispalo je slucajno.G.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #7 u: Ožujak 12, 2006, 01:24:00 prijepodne »
Ajde vi Mostarci, kad vas već toliko ima, polako planirajte 13.5 do Splita doći na AkTer Fest, bit će i rasprodaja rabljene opreme i bilja i svašta, pa ...
za detalje pogledajte početnu stranicu http://www.akvarij.net

Offline ziva

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 12, 2006, 15:10:00 poslijepodne »

Citat: Gogy
.U Metkovicu imamo odlicno udruzenje uzgajivaca ribica gdje mozes dobiti kvalitetnu ribu.Posaljem ti broj na PP pa se javi ako sta trebas.G.

je li primate susjede iz ploča
--Ploče--

Offline Zelim postati p

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Ožujak 12, 2006, 15:25:00 poslijepodne »

Pa mislim tek na ljeto poceti pa bi sada zelio saznati sto vise.

Mislio sam neki akvarij 80X40X40 odnosno 120 litara, ali jos nisam siguran pa sada istrazujem sve mogucnosti.

Akvarij bi stavio u svoju sobu pa bi mi trebao neki tih filter.

Hvala svima koji su mi odgovorili i svima koji ce mi odgovoriti u buducnosti
Pozdrav iz Mostara

Offline MarJar

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 12, 2006, 19:09:00 poslijepodne »

Ako smijem primjetit svi Mostarci imaju isti avatar!!!!Ajde jedna zoo trgovina, ali jedan avatar to ne vjerujem da nema!!!

Samo naprijed s akvaristikom!!Što vas je više bit će više dučana!
Zagreb,Jarun

Offline MARIO 1975

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 12, 2006, 19:36:00 poslijepodne »
Citat: Zelim postati p

Pa mislim tek na ljeto poceti pa bi sada zelio saznati sto vise.

Mislio sam neki akvarij 80X40X40 odnosno 120 litara, ali jos nisam siguran pa sada istrazujem sve mogucnosti.

Akvarij bi stavio u svoju sobu pa bi mi trebao neki tih filter.

Hvala svima koji su mi odgovorili i svima koji ce mi odgovoriti u buducnosti

Pozdrav Mostaru!

Što se tiče filtera, ja evoneki dankupio ATMAN AT-3337 - kineska kopija eheima, 1000 l/h,u Zg-u trgovina LJUBIMAC, cijena 350kn!! Nalazi mi se na 1,5m od glave dok spavam i mogu ti reći da je FANTASTIČNO TIH!!!!

MOJA PREPORUKA!!!!!

Istih performansi ali TETRINI ili EHEIM-ovisu nekih 50 pa i 100% skuplji, ispravite me ako griješim, ali puno su skuplji!
Maki

Offline Gogy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Ožujak 12, 2006, 23:11:00 poslijepodne »

Čekaj malo MarJar!Mi smo malo nazadni ili nas unazađuju.Prvo obnavljamo starine i krcamo pare u gluposti od prije nekoliko stotina godina da budu vece i blistavije.Mozda jednog dana ipak krenemo naprijed pa napravimo i još koji zoo shop,tvornicu,zoološki vrt,samo da se to svidi djeci nekog našeg ministra i bit će svega.Neki od nas su mali za to...G.