AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 200l, 100x40x50
- temperatura, 29
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH nemam sve testere ,imam neke stapice ali ne kuzim ja to samo gledam po skalama po bojama i sve je ok
- vrijeme od pokretanja akvarija, pred 6-7mjeseci
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, 3tjedna nakon
- koliko često i koliko mijenjate vode 50l tjedno
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) vanjski 1200 l h
- način i periodi čišćenja filter materijala cca svaka 2 mjeseca properem spuzvu u akv. vodi
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) spuzva i keramika
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? ima panj i nesto kamenja , nema sluzi
- grijač ima
- pumpa za zrak ima
- CO2 sustav – kakav nema
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) blackwater aquatan kod izmjene, stavim u vodu koja odstoji
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 8 diskusa, 8 corydorasa i duh
- starost ribica kod mene su 6 mjeseci
- ima li potencijalnih „terorista“ mislim da ne, duh je jako pristojan
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) 2-3 puta na dan, zaledena artemija, bloodwormsi, goveđim srcem, file oslica, granule
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke ne
- da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju) ne
- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi ne
- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi zemlja za cvijece ali je samo u straznjem djelu akvarija u najlonkama, zakopane u pijesku, prednji plan samo pijesak
- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu ne
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) nista
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma bez simptoma?
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... nista
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) taj uginuli jeo je normalno ponaso se normalno i imao je lijepu boju
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) normalno
- kad su se simptomi prvi puta uočili nisam nista uocila riba je samo uginula
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? pa izgledaju zdravo , taj 1 je uginuo
- stanje ostalih stanovnika dobro
inace neznam ako je bitno- riba je jako bila zakrzljala (takvu sam je dobila) jako malena sa ogromnim ocima i perajama na spic.. bio je jako lijepe boje i imao je jake pruge kao i drugi
cisto sam zabrinuta da nebi i drugima nesto bilo
evo ovdje su slike riba i akvarija
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=85958.msg824336#msg824336i evo njega
https://www.akvarij.net/forum/index.php?action=dlattach;topic=85958.0;attach=233650;image