Lipanj 23, 2025, 18:52:58 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: E-cigareta  (Posjeta: 28378 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: E-cigareta
« Odgovori #25 u: Srpanj 02, 2013, 23:55:52 poslijepodne »
Evo sad jedno onako malo mozda glupo pitanje
Dok vi tako parite djeca vas gledaju,i to im se cini zanimljivo,nije kao stetno,biste li i djeci dali da pare?

Offline texlip

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
« Odgovori #26 u: Srpanj 03, 2013, 00:02:30 prijepodne »
naravno da NE, isto tako su me gledali dok vani pusim, isto tako im nebih dao da puse.
Ja nisam niti jednom rekao da paranje nije stetno, svi dobro znamo da se mozes predozirati sa nikotinom, recimo nalijepi 100 nikotinskih flastera na sebe pa ces vidjeti sta ce ti se desiti ( a flasteri se prodaju u ljekarni).
A i istina je da e-cigareta jos i nije toliko istrazena kao obicna cigareta, ali da je zdravije , SIGURNO JE
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #27 u: Srpanj 03, 2013, 00:10:57 prijepodne »
Te e-cigarete su 10x stetnije od običnih cigareta!
Kinesko smeće!

Reci NE cigaretama, bavi se sportom!  :up:
Ne baljezgaj gluposti....
Pa normalno da su stetnije,ali za duhansku industriju i drzavne financije :D
Pa studije idu u tom smjeru....(jer ih rade ljudi koji rade za duhansku industriju).
Propilen glikol sluzi u bolnicama za dezinfekciju
biljni glicerol koristi se u farmaceutskoj industriji
dakle obadvije baze nisu stetne....
Ovo su podatci koje su nadjene na internetu od nezavisnih istrazivaca
Nikotin je otrov,ali ga ima i u cigaretama,samo sto u e-cigaretama nema katrana,ugljikovog monoksida,formaldehida i da ne nabrajam dalje
Ovo je para koju proizvodi grijac kojeg pokrece baterija
Najbolji omjer kod tekucina je propilen glikol 70% i biljni glicerol 30% ili blizu tog omjera (najbolji omjer arome i pare)
Od 10.mj 2012 koristim e cigaretu i ima nekoliko prednosti,nema kasljanja,nema zutih prstiju,vise novca ostaje u budzetu,em se bolje ukupno zdravstveno osjecam
« Zadnja izmjena: Srpanj 03, 2013, 00:14:11 prijepodne od mbogdan »

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #28 u: Srpanj 03, 2013, 00:53:01 prijepodne »
Kinesko smeće!

Pa studije idu u tom smjeru....(jer ih rade ljudi koji rade za duhansku industriju).
Nikotin je otrov,ali ga ima i u cigaretama,samo sto u e-cigaretama nema katrana,ugljikovog monoksida,formaldehida i da ne nabrajam dalje
Najbolji omjer kod tekucina je propilen glikol 70% i biljni glicerol 30% ili blizu tog omjera (najbolji omjer arome i pare)
Od 10.mj 2012 koristim e cigaretu i ima nekoliko prednosti,nema kasljanja,nema zutih prstiju,vise novca ostaje u budzetu,em se bolje ukupno zdravstveno osjecam

a koju ti "pariš"? :)
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #29 u: Srpanj 03, 2013, 08:03:39 prijepodne »
Kinesko smeće!

samo se ti tješi!  ;)  :D :D :D

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #30 u: Srpanj 03, 2013, 09:45:09 prijepodne »
Ja se ne tjesim ja se informiram ;)
A od cigareta sumnjam da ista moze bit stetnije

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #31 u: Srpanj 03, 2013, 09:49:40 prijepodne »
Kinesko smeće!

a koju ti "pariš"? :)
ja sam uzeo sebi bateriju 1100mah sa (v v) variable voltage sto znaci da mozes mjenjati jacinu  to se odrazava na osjecaj jakosti u grlu ,evod clearomizer ima prednost jer mu se grijac nalazi na dnu pa se ne mora muckati po rukama.Takodjer jacina i kvaliteta parenja ovisi o jacini grijaca koji se nalazi u clearomizeru od 2,2-2,5 oma moja preporuka.

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #32 u: Srpanj 03, 2013, 09:59:47 prijepodne »
Ja se ne tjesim ja se informiram ;)
A od cigareta sumnjam da ista moze bit stetnije
U svakom slučaju, nije zdravo ni jedno ni drugo...tj.tu se odabire manje zlo.
A navedene e-cigarete još nisi ni testirane na puno toga, te se ne znaju posljedice, kao ni gmo.
A da se prozvode sve i svugdje i od svega i svačega stoji (pustimo ono što piše na njihovom prospektu/"deklaraciji"). Kao sto su goveđe lazanje ustvari konjetina,a piše govedina.
Ja sam osobno vidio barem 5 proizvođača e-cigareta u zadnjih godinu dana sto ljudi koriste.

Ali nebitno...
Zaključak...svatko tko stvarno želi ostavit će se cigareta, po meni je glupost kad netko kaze da ne može! Može samo ne želi!
A ako već se puši, ne može se prestat, smatram da je malboro sigurno "zdraviji" od e-cigareta.

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #33 u: Srpanj 03, 2013, 10:56:11 prijepodne »
Pitanje:jesi li pusac,bio pusac ili nepusac?
hehhehe,ajd postavi cinjenice a ne samo stetno ovo ono,napisi sto je stetno i za sto,a ne ovako.
Marlboro se pravi diljem svijeta i nigdje nije jednak.
Dok sam pusio pusio sam winston i marlboro oba crvena,kad odem u madjarsku i srbiju i kupim njihov ripljem 5 dana,tako da tvoja tvrdnja ne stoji nikako.
A i zdravo zivi bavi se sportom,pa mozes zavrsiti kao nekoliko nasih tragicno preminulih nogometasa u zadnje vrijeme.
A moja prababa pusila i skiju pa dozivjela 96 godina,tako da je genetika br.1.  ;)

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #34 u: Srpanj 03, 2013, 10:59:06 prijepodne »
smatram da je malboro sigurno "zdraviji" od e-cigareta.

E da samo znaš....
Recimo evo ti moj primjer:
Prije 3 godine sam prešao na motane cigarete, samo je razlika što duhan koji pušim nije industrijski već je od domaćih proizvođača, Virginia sorta.
Ono što sam primjetio da već od ovog duhana nemam nikakve side efekte, nema "crnog hračka" i kašljanja ujutro i što je bitno jako malo ga spalim.
A sada me od ovih kupovnih cigareta boli yebeno glava kad i jednu zapalim a čini mi se da se to veže na kemiju s kojima ih "standardiziraju" da svaka ima isti okus.
U određenim pakiranim pljugama možeš naći komadiće kartona, tako da ak već čovjek puši, ove motane su najbolja opcija. A da ne govorim koliko mi je to jeftinije.

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #35 u: Srpanj 03, 2013, 11:14:22 prijepodne »

E da samo znaš....
Prije 3 godine sam prešao na motane cigarete, samo je razlika što duhan koji pušim nije industrijski već je od domaćih proizvođača, Virginia sorta.
Ono što sam primjetio da već od ovog duhana nemam nikakve side efekte, nema "crnog hračka" i kašljanja ujutro i što je bitno jako malo ga spalim.
A sada me od ovih kupovnih cigareta boli yebeno glava kad i jednu zapalim a čini mi se da se to veže na kemiju s kojima ih "standardiziraju" da svaka ima isti okus.
U određenim pakiranim pljugama možeš naći komadiće kartona, tako da ak već čovjek puši, ove motane su najbolja opcija. A da ne govorim koliko mi je to jeftinije.
Slazem se i motane sam pusio dugo dok gamad nije digla 100gr duhana na 59kn da im jeb.. mamicu,e od tada parim i necu vise dat kunu za cigarete

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Srpanj 03, 2013, 11:45:49 prijepodne »

E da samo znaš....
Slazem se i motane sam pusio dugo dok gamad nije digla 100gr duhana na 59kn da im jeb.. mamicu,e od tada parim i necu vise dat kunu za cigarete

Zato ne kupujem na kiosku jer se većina duhana gadno pokvarila(recimo Golden Virginia je preskupa a s vlagom mu podižu gramažu. I često se zbog toga pokvari. Ovak kupujem na veliko, po pola kile pakete, domaća proizvodnja, i mogu ti reći da je prema ovim kupovnima kvaliteta neusporediva a cijena je zanemariva.

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #37 u: Srpanj 03, 2013, 11:53:18 prijepodne »

I onda se čudimo kaj su cigarete čudnog okusa i mirisa  :D :D :D

http://webcafe.net.hr/forwarduse/video/inner.html?select=201307030026503

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Srpanj 03, 2013, 12:28:09 poslijepodne »
Dobro da su u drvetu, to nije strava. Već sam mislio da će ih nekome iz guzice izvući :D

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #39 u: Srpanj 03, 2013, 12:36:26 poslijepodne »
Dobro da su u drvetu, to nije strava. Već sam mislio da će ih nekome iz guzice izvući :D
:D :D :D

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #40 u: Srpanj 03, 2013, 13:23:30 poslijepodne »
Ja bi preporucio svim pusacima cigara da radije pređu na nargilu, nije stetno kao cigara, a dosta lijepo mirisi.. Inace nepusim vec svojih 25 god zivota, nisam nikad volio cigaru primit u ruke jer ima mi jako ruzan miris, i kad bi ju primio, istog trena bi isao oprati ruke sapunom.. :D mozda jest smijesno, ali nepodnosim cigare, niti ista drugo slicno..

Moj tatek inace ponekad zapali nargilu od duhana jabuke, breskve, tj s mirisom svega sto sam naveo, veoma lijepo mirisi, i vjerujem da nije toliko nezdravo kao cigara..

Tako da moj savjet svim pusacima jest da se ostave toga i zive zdrav zivot!

kazu ljudi kriza je, a vecina pusaca minimalno 700-1000kn mjesecno potrosi na cigare... izgleda kod pusaca nema bas krize..  ;)

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #41 u: Srpanj 03, 2013, 13:39:39 poslijepodne »
Marlboro se pravi diljem svijeta i nigdje nije jednak.
Dok sam pusio pusio sam winston i marlboro oba crvena,kad odem u madjarsku i srbiju i kupim njihov ripljem 5 dana,tako da tvoja tvrdnja ne stoji nikako.
Sarajevski je bio zakon, ak me sječanje ne vara radio se od Makedonske virginie.
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #42 u: Srpanj 03, 2013, 14:48:59 poslijepodne »

Moj tatek inace ponekad zapali nargilu od duhana jabuke, breskve, tj s mirisom svega sto sam naveo, veoma lijepo mirisi, i vjerujem da nije toliko nezdravo kao cigara..

Ma....nargila je zakon....ali, za hladiti dim od.....hm.....ne duhan od jabuke, breskve
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Dentex

• Punopravni član
Odg: Re: E-cigareta
« Odgovori #43 u: Srpanj 03, 2013, 15:07:19 poslijepodne »

Moja beba :) al nargilu i cigarete je nemoguce usporedivat, da bi pripremio nargilu treba ti dosta vrmena i ona je za drustvo kad se skupi... Ja ju stvarno cesto pusim i odlicna je stvar ali ne moze nadomjestit cigarete
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Srpanj 03, 2013, 15:07:31 poslijepodne »

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Srpanj 03, 2013, 15:11:29 poslijepodne »
Kad ti opadne zar sa cigarete uglavnom nikom nista, a ovako izgleda trenutak nepaznje sa nargilom..

Offline Maja_Rudy

• Punopravni član
  • Dob: 47 Lokacija: osijek
« Odgovori #46 u: Srpanj 03, 2013, 17:15:40 poslijepodne »
ex.rudios

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #47 u: Srpanj 03, 2013, 22:14:50 poslijepodne »
ajde izbacite adrese gdje ste kupovali e cigarete, ja sam dosta davno gledao i izgubio link ali koliko se sječam nisam mogao naručiti za Hr, sada smo u Eu pa bi trebalo biti lakše. Sječam se da je bilo sa jačim i slabijim baterijama, pa čak se i vanjska boja mogla birati ono od finki do platinum.
Ako neide adresa na forum , može u PP.
thx

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • No bike - No life
« Odgovori #48 u: Studeni 26, 2013, 13:39:09 poslijepodne »
Da malo dignem temu iz pepela.
U potrazi sam za e-cigaretom koja bi trajala. Gdje se mogu probati okusi, više me zapravo zanima jačina okusa, a manje aroma. Aroma neka je samo duhana, bez primjesa npr vanilije ili takvih gluposti
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
« Odgovori #49 u: Studeni 26, 2013, 16:52:09 poslijepodne »
Da malo dignem temu iz pepela.
U potrazi sam za e-cigaretom koja bi trajala. Gdje se mogu probati okusi, više me zapravo zanima jačina okusa, a manje aroma. Aroma neka je samo duhana, bez primjesa npr vanilije ili takvih gluposti

U svim ozbiljnijim trgovinama e-cigareta postoji mogućnost probe. Lijepo sjedneš, testiraš nekoliko opcija i uzmeš šta ti odgovara. Tekućina je nešto što je teško preporučiti jer je svi drugačije doživljavaju.
Hrvoje - Split