Srpanj 22, 2025, 11:32:01 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Puževi  (Posjeta: 1179 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Puževi
« u: Ožujak 09, 2006, 10:48:00 prijepodne »

Recimo da tema ima veze sa ribama, točnije sa čistačima.

Danas sam pokupio puževe van iz akvarija. Dobio sam prije nekih mjesec dva danasavjet da ih izvadim te ih razmrvim i stavim natrag u akvarij i da će ajmoner nakon tog redovito čistiti akvarij od puževa.

Međutim od ajmonera niš. Ne dajem mu hranu i mislim si pa valjda će skužit da ima puževe za papat. al on mrtav hladan počeo se bacat na listiće. Dal da spržim puževe (ne u tavi , nego npr. na radijatoru) pa ih stavim natrag ili nema smisla. te kakva je posljedica vraćanja razmrvljenih puževa u akvarij. dal potičem razmnožavanje drugih?
Zabok, Veliko Trgovišće

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
Puževi
« Odgovori #1 u: Ožujak 09, 2006, 13:52:00 poslijepodne »

Ne potiče razmnožavanje, ali povećava količinu štetnih tvari - ubacio si u akvarij meso koje se raspada i trune (ako ga nijedan druga riba ne pojede).

Još nisam čuo da su ajmoneri dobri za eliminiranje puževa, ali zdrobljene pužiće su meni jele ostale ribe iz akvarija (švertovi i barbusi konkretno).
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline lula

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #2 u: Ožujak 09, 2006, 14:03:00 poslijepodne »

Ja ih zgnječim i one papaju
Varaždin / Hrvatska

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Puževi
« Odgovori #3 u: Ožujak 09, 2006, 14:39:00 poslijepodne »
Zdrobi jednog puza, kad pocne trunut drugi ce ga doc pojest .

Offline matta

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #4 u: Ožujak 10, 2006, 09:53:00 prijepodne »
Hmm budući da akvarij nisam čistio 6 mjeseci, uz redovnu izmjenu vode, neznam dal bi se onda išao igrat s puževima. A da budem iskren običnih puževa ni nemam previše, a nakon svakih 3 tjedna kaj malo počistim nađem po 7-8 šiljatih puževa. Baš sam te mislio spržit i ubacit unutra, al budući da mi jako smrde nakon toga, odustajem od takve prehrane
Zabok, Veliko Trgovišće

Offline MARIO 1975

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #5 u: Ožujak 11, 2006, 00:39:00 prijepodne »

Ja prvi put čujem da ajmonjeri jedu puževe!!!

Za takve probleme su botie!!!
Maki

Offline korni

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #6 u: Ožujak 11, 2006, 15:40:00 poslijepodne »
Matta, ajmoneri su algojedi, a ne puzojedi. Botia unistava puzeve. Bolje ti njih izvadi i baci a ribe nahrani provjerenom hranom. Postoji teorija koja kaze ako razmrvis oplodjenog puza i raspes ostatke po akvariju rasuo si i jajasca iz kojih ce se izlijegati novi puzevi. Takoda si drobljenjem puzava radis medvjedju uslugu. Kazu ljudida ovi spicasti nisu tako ni losi jer dizu kvalitetu podloge.
Zagreb

Offline arogosic

• Punopravni član
  • **
Puževi
« Odgovori #7 u: Ožujak 16, 2006, 03:07:00 prijepodne »

Moji ajmoneri ne jedu puževe ,ali moj oskar jede krepane ajmonere.Naime upravo mi je največi iskočija iz akvarijai krepa !
roga

Offline frida lang

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #8 u: Ožujak 17, 2006, 08:27:00 prijepodne »
u moje mame skalar jede puževe ...
split

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Puževi
« Odgovori #9 u: Ožujak 17, 2006, 09:05:00 prijepodne »
probaj odvojit par guppya u zaseban tank.. mjesec dan aih hrani iskljucivo krvavim odrescima.. kad pomahnitaju i dobe ocnjake.. pusti i h u akvarij i makni sve osim puzeva.. ako ti ne porehrdaju staklo pojest ce sve puzeve.. garantirano.. barem toliko garantirano koliko ce ti i aymoner pomoc...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Baltazar

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #10 u: Ožujak 17, 2006, 09:55:00 prijepodne »

Citat: ChILd_ReBoRn
probaj odvojit par guppya u zaseban tank.. mjesec dan aih hrani iskljucivo krvavim odrescima.. kad pomahnitaju i dobe ocnjake.. pusti i h u akvarij i makni sve osim puzeva.. ako ti ne porehrdaju staklo pojest ce sve puzeve.. garantirano.. barem toliko garantirano koliko ce ti i aymoner pomoc...

Zagreb/Sigečica

Offline NIX-akvariboy

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #11 u: Ožujak 17, 2006, 10:46:00 prijepodne »
ajmoner će ti jesti jaja od pužea sa biljaka i stakla, i jede sloj albi sa biljaka koe se stvaraju, a boti će ti pojest puževe i uvijek si ostavi par komada da se nastave razmnožavat da i daje ima za jest,, ali će ti i jesti mlade okoćene ribe u akvariju
i can see, what you can see not..

Offline frida lang

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #12 u: Ožujak 17, 2006, 13:59:00 poslijepodne »

Citat: ChILd_ReBoRn

split