Pripremite se na poduži post
Evo s obzirom da je bilo dosta pozitivnih dojmova na pozadinu koju sam napravio htio bih napisati nešto o tom cijelom postupku...nadam se da ću pomoći mnogima od vas, Nije teško, malo volje, truda, mašte i napravit ćete bolju stvar nego što ste milsli da možete.
Potreban materijal:
Stiropor, silikon nešto za rezbarenje (koristio nož i šarafciger), fugir masa (koristio prirodno sivu i narančasto smeđu, omjer cca10:1,u Getrouod firme Samoborka, koja je daleko najjeftinija) te kist i četka za farbanje.
Prva stvar:
Odrediti dimenzije pozadine s obzirom na akvarij te sve izrezati i zalijepiti silikonom (debljina cca15-20cm koja je potrebna da bi se dobio 3D efekt)

Sljedeća stvar rezbarenje pozadine nožem i ostalim pomagalima (mašta radi svašta)

Na kraju dobijete ovo:

al nažalost i OVO

:

zato pazite... žene, cure, mameitd bi mogle biti jako ljute...

Nakon toga sam razmišljao kako sakriti sve te cijevi od filtera, a opet da ne radim posebne komore,pa sam se sjetio ovoga (šljaka

):

Nakon toga sam pozadinu malopripalio po površiniupaljačem da nebi bila gruba i da imitiraglatki kamen, (ovo nije obavezno) s tim dijelom posla nisam zadovoljan jer mi je nestalo upaljača

Nakon toga je usljedilo farbanje. Odabrana fugir masa (siva i narančasto smeđa). Nanio sam 3 sloja fugir mase, nakon svakog treba čekati najmanje 2h (nemažurbe

).

Kad se osuši izgleda otprilike ovako:

Nakon 4 dana pozadina stavljena u tank. Dimenzije sam napravio točno tako da pozadinu uglavim iza i daju ne trebam lijepiti silikonom. Takose uselio imoj prvi kamen

Pa onda nakon cca 1h svi ostali + 30-ak kg pijeska

Kada je sve stavljeno bilje, ribe i ostale stvari ispalo jesolidno tako da sad izgleda ovako:

Nadam se da ste zadovoljni i da će vam ovaj članak pomoći...nije teško, a i zabavno je!!
PROBAJTE!!!