Lipanj 29, 2025, 09:50:29 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: stari pas razderao stenca  (Posjeta: 2585 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mandic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
stari pas razderao stenca
« u: Lipanj 05, 2013, 10:03:45 prijepodne »
ako mi netko moze pomoc bio bi jako zahvalan!naime imam kuju mjesanca i prije tjedan dana sam nabavio muskog stenca aljaskog malamuta i sve je bilo ok do danas,mali je naskakivao i kuja ga je napala,otrgnila mu komad koze!uopce nemam pojma sta dalje,bojim se da bi ga mogla i ubit!da vodim stenca veterinaru nema trenutno kn jer placa nije naravno jos bila!dali ce se odnos njih dvoje normalizirat ili ne?

:)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: stari pas razderao stenca
« Odgovori #1 u: Lipanj 05, 2013, 10:11:41 prijepodne »
pa i nemas bas izbora nego kod vetrinara ako mu je otkinula komad koze. A kaj ce biti dalje to ti nitko ne moze reci. Ono sto mozes je da provodis cim vise vremena sa njima i da ih kontroliras oboje.

Offline Mandic

• Punopravni član
Odg: Re: stari pas razderao stenca
« Odgovori #2 u: Lipanj 05, 2013, 10:14:22 prijepodne »
rana nije previse ozbiljna da bi ga se vodilo veterinaru,strgnila mi je komad koze cca 6x3cm na ledjima  al nije meso zahvaceno!naskakivao je na nju a ima 3mj, a ona ga je htjela kastrirat doslovno!

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 05, 2013, 10:15:19 prijepodne »
kontroliram ih dok nisam na poslu,kad sam prisutan idila je!

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #4 u: Lipanj 05, 2013, 10:22:28 prijepodne »
Hm. Čega je mješanka ta kuja koju imaš? Kakve je naravi inače? Ne bi baš trebala na štene tako...

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Lipanj 05, 2013, 10:22:48 prijepodne »
teoretski bi se trebalo normalizirati kad uspostave hijerarhiju, odnosno kad on skuži da je ona boss... jedini je problem što će on vrlo vjerojatno kasnije htjeti biti boss - kolika je kuja?

imam dva psa,mužjak husky ima 10god, a križanka NJO-BO 2god i on je alfa i omega, bog i batina, totalni vladar svega pa i nje - iako je ona cca 8-10kg teža od njega, jača i sve što s tim ide dovoljno je da ju on upozoravajući pogleda i ona je manja od makovog zrna... u startu smo se postavili da je on tu stariji i da s tim ima neka "veća" prava i držali se reda...

on dobiva prvi hranu s tim da je njegova zdjelica ispred kuće, a njezina iza kuće - nema ograde između i sad za rezultat imamo da oboje znaju čije je čije i nema svađe čak i kad ona svoje odmah pojede (proždrljiva) i dođe u prednji dio dvorišta i legne 20cm od njegove hrane (njegov prosječan obrok traje 2h pa i dulje)- ali ne dira njegovo...

kad je bila blesasto štene i kad bi se previše "razbacala" u igri nismo joj dopuštali da ga maltretira ukoliko se njemu ne igra s njom, mada on nikad nije zarežao na nju - ona ipak zna kad je dosta...

da ne duljim - hoću reći da kasnije, tokom njihovog suživota i njegovog odrastanja, morate utvrditi granice, što se smije a što se ne smije, stvoriti rutinu i ne popuštati... oni moraju znati da vi vodite igru i sve ostalo...

možda je ta stara kuja njega htjela malo odgojno "ošamariti" pa joj se omaklo? ima pasa koji maksimalno trpe štenad i njihovo skakanje, a ima onih kojima je fitilj kratak...  :-[
« Zadnja izmjena: Lipanj 05, 2013, 10:27:05 prijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #6 u: Lipanj 05, 2013, 10:27:09 prijepodne »
Nebih zelio biti zlocest...ali, ja sam...u startu ideje, da pas koji napadne stene....jednostavno nije pas na mjestu..i, moguci su i dalje problemi...
'Normalan' pas (moje misljenje) nece nikada napasti stene.....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 05, 2013, 10:30:24 prijepodne »
nemam pojma,nisam uopce pametan!ako bi se jednog rjesavao to bi bio stenac!kuja je inace super,umiljata sa svima,cak i koje nepozna,djecom,svima,mislim da je problem sto se nije nikad parila a preko 3g je!

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 05, 2013, 10:41:03 prijepodne »
nista!eto ovom prilikom prodajem stene premda mi je zao!objavit cu i u oglasima!ocito nece nikad biti mira pa ne znam sta drugo!ozljeda nije ozbiljna,dezinficirana je bivacinom u spreju!

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 05, 2013, 10:46:22 prijepodne »
Nebih zelio biti zlocest...ali, ja sam...u startu ideje, da pas koji napadne stene....jednostavno nije pas na mjestu..i, moguci su i dalje problemi...
'Normalan' pas (moje misljenje) nece nikada napasti stene.....
ne mora biti, mozda ga se samo htjela rijesiti ali dogodilo se to kaj se dogodilo. Nije ona njega napala nego se branila od male napasti.

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 05, 2013, 10:53:23 prijepodne »

ne mora biti, mozda ga se samo htjela rijesiti ali dogodilo se to kaj se dogodilo. Nije ona njega napala nego se branila od male napasti.

dijelimo mišljenje... :) ako je sada sve ok među njima, pazi da mali ne pretjeruje u hopsanju po njoj - iako vjerujem da mu to neće pasti na pamet (za sad) jer mu je pokazala što misli o tome...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 05, 2013, 11:01:54 prijepodne »
vezao sam se jako za njega u tjedan dana koliko je kod mene i jako mi je zao sto ga se moram rjesit,al opet mislim da je tako bolje nego da strepim da ne zavrsi kobno dok nisam prisutan!dali mislite da im trebam jos jednu priliku dat?

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 05, 2013, 11:19:06 prijepodne »
ja bi im dala još jednu priliku... ali nemoj mu dozvoljavati da naskakuje na nju...
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 05, 2013, 11:25:41 prijepodne »
ma korigirao sam ga kad god bi vidio da naskakuje a i nju kad bi pri tome zarezala!inace se nisu sukobljavali!tjerala ga je i kuja u red al ga nije grizla,nakon toga sam im dao priliku jos!jednostavno me strah,morat cu sa zenom jos vidjet sta cemo s njima!kuja je sada na hladjenju u drvarnici!

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 05, 2013, 11:42:11 prijepodne »
ne znam koliko je pametno to što si ju zatvorio jer se ona samo branila od male napasti od koje ju ti, kao vlasnik, nisi zaštitio... ona je vjerojatno pokazivala znakove nelagode na koje nitko nije reagirao (ili se varam?) pa se sama odbranila... edit: vidim da si reagirao...  :up:

nisam dobro pročitala prošli post - nastoj što više biti s njima da se on počne pristojno ponašati u društvu dame... :) on mora pohvatati konce i shvatiti da je su oboje ispod tebe, i da ne može gnjaviti nju do ruba... :) tek je tjedan dana kod tebe - daj im vremena i što više nadzora...
« Zadnja izmjena: Lipanj 05, 2013, 11:48:29 prijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Lipanj 05, 2013, 13:47:57 poslijepodne »
citao sam o tome kako kad se prinova dovede,prvo sam nju "pozdravljao"kad dodjem pa njega,kod hranjenja takodjer,nisam htio da se osjeca ugrozeno prinovom,al eto dogodilo se!nadam se da mu je ovo bila skola i da ce upamtit da ne smije ili ce nagon nadvladat?

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #16 u: Lipanj 05, 2013, 13:49:12 poslijepodne »
citao sam o tome kako kad se prinova dovede,prvo sam nju "pozdravljao"kad dodjem pa njega,kod hranjenja takodjer,nisam htio da se osjeca ugrozeno prinovom,al eto dogodilo se!nadam se da mu je ovo bila skola i da ce upamtit da ne smije ili ce nagon nadvladat?

ja cu...jos jednom ponoviti svoje razmisljanje...pas...koji napadne STENE ima problema......
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Lipanj 05, 2013, 13:49:54 poslijepodne »
hvala na savjetu Pandorica!

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Lipanj 05, 2013, 13:55:30 poslijepodne »
ja cu...jos jednom ponoviti svoje razmisljanje...pas...koji napadne STENE ima problema......
ali ovdje nije kuja napala stenca nege je stenac gnjavio nju a njoj dopizdilo. Velika razlika. Da ga je mislila napasti onda bi to vec odradila i prije u tih 7 dana.

Offline Mandic

• Punopravni član
Odg: Re: Odg: Re: stari pas razderao stenca
« Odgovori #19 u: Lipanj 05, 2013, 13:59:11 poslijepodne »
"ja cu...jos jednom ponoviti svoje razmisljanje...pas...koji napadne STENE ima problema......"

dobro delbi,recimo da si u pravu,pa ne mogu sad ubit starog psa ili tako nesto!otvorio sam temu jer me zanima jel ima kakvo rjesenje za oboje jer su mi dragi!kuja je slabije socijalizirana jer se dugo vremena bojala drugih pasa,sto se promjenilo i sada sama prilazi drugima na upoznavanje bez ikakvog znaka agresije!

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Lipanj 05, 2013, 14:06:00 poslijepodne »
slazem se s kinggo i pandoricom!samo ne mogu glumiti policajca 24h!najvise me zanima hoce ovaj dogadjaj upamtit za ubuduce da ju ne gnjavi ili ce nagon biti jaci od straha??jer ako ce nagon prevladati bit cu prisiljen da NE povlacim oglas i udomit ga dalje!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #21 u: Lipanj 05, 2013, 15:24:32 poslijepodne »
gle, uvijek će pas, mladi ili stari pokušati uspostaviti dominaciju, odnosno, neki svoj položaj u svijetu

u familiji imam jako puno sličnih priča i sve, ama baš sve su završile, nakon puno živaca potrošenih i od nas i od (starijih) pasa!

trenutno imamo landseera od 72 kg i pekija od 8 - tko je šef? - mali!
jer je od prvog časa postavio se ko šef, iskezio zube ovom blentonji kad ga je davio i bio je mir
sestra pak od tog pekija je uvijek terorizirala brata kad bi bili zajedno, dok joj nije priljepio jednu - onda je bio mir....

kad smo imali edelterijera sa jazavčarem - bilo je fajta poprilično, no smirili su se nakon što je mlađi (jazo) se smirio i prestao divljati, dakle, nakon
neke faze puberteta...

mješanac stafforda i njm.ovčara sa colijem se od prve sjajno slagao jer je mlađi krenuo divljati, stari je zarežao i bio je mir...

međutim - kod sestre je bilo sranja jer je mlađa ženka colia napala stariju pekinezericu kad je krenulo uspostavljanje dominacije tak
gadno da joj je skoro oko izbila....
nakon što su gazde preuzeli kontrolu, nastao je mir i sretno su živjele ko najbolje frendice daljnjih 13 godina...

ono što hoću reći - kad uvodiš novog psa u obitelj, potrebno je jako paziti, bio on štene ili odrasli
dozvoliti da prvih par mjeseci budu zajedno samo i isključivo kad su pod kontrolom, mladom ne dozvoliti da starijeg gnjavi niti starome da žestoko reagira
no, to je proces koji kod nekih pasa traje dulje, kod drugih kraće, no doista se vrijedi pomučiti

zato ti preporučam - daj im još šanse, ali pod tvojom kontrolom!
pusti ih da si slože svoju hijerarhiju i bit će to OK

i, da, odrasli pas koji napadne štene ničim izazvan ima problem, no, ovdje je očito da je mali gnjavio, da je ona neko vrijeme
tolerirala, mali se raspojasao i onda ga je ona "kaznila" upravo onako kako bi ga i mama zgrabila da je nemoguć
jedino što je možda loše odmjerila kaznu  -?

P.S. - možda je malo prejak naziv teme!? .... naime poslije ispada da ga je stara opalila i kao posljedica je nastala rana....koja
na kraju i nije tako strašna kad si je mogao samo posuti !?
i, drugi PS - divni su - nemoj ih razdvajati, bavi se samo intenzivnije njihovim odnosom!
« Zadnja izmjena: Lipanj 05, 2013, 15:28:02 poslijepodne od babyboom »

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Lipanj 05, 2013, 16:38:12 poslijepodne »
ona je samo odreagirala malo preburno, vjerojatno bi bilo dovoljno da je koji put "ugrizla" zrak njemu ispred face, ali očito je mali pretjerao... takva ranica nije ništa strašno, to će proći...
nastoj da se ona ne osjeća zapostavljeno, kada krenete u šetnje pokušaj ih šetati odvojeno - znam da je to komplicirano ali on mora slušati za sebe, a ona za sebe... kad se uspostavi poslušnost mogu ići i zajedno... to je provjereno i šljaka - takav savjet sam dobila od jedne dreserice... pa makar jedno šetao jedan dan, a drugo drugi dan... :)

kad uđe u pubertet će isto biti šou s naskakivanjem - muško je, teško za zabranit... ali uvijek nastoj ostati pribran i odlučan - imam huskyja i to je sličan karakter - čitaj: znanost za odgojiti... 

jel ona sterilizirana?
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #23 u: Lipanj 05, 2013, 17:03:12 poslijepodne »
Ona je navikla na mir,a on je mali nestasan i jos zaigran
naravno da ce doci do sukoba jer ona nije navikla na naskakivanje i dosađivanje

Ne preostaje ti nista drugo nego setnje,da oni budu jedno kraj drugog kao copor,bit ce optereceni okolinom i mirisima,tako da nece obracati pozornost jedno na drugo

Daj im vremena,vidjet ces ubrzo ce se skompati,i postati nerazdvojni,a kada nisi doma,smisli nesto i odvajaj ih,tako da ce se i ona malo odmoriti od malca a vjerojatno ce se i pozeljeti malo

On ce brzo nju stici,za dva tri mjeseca on je vec kao ona ako ne i veci,i tada vise neces imati problema  ;)

Offline Mandic

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Lipanj 05, 2013, 17:11:16 poslijepodne »
hvala svima na opsirnim i vrlo korisnim savjetima,puno ste mi svi pomogli i smirili me!samo da jos odgovorim,zenka nije sterilizirana!oboje su mi jako dragi i nadam se da ih necu morat razdvojit trajno!