Srpanj 29, 2025, 03:58:52 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: janin co2  (Posjeta: 1290 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline murk

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
janin co2
« u: Ožujak 05, 2006, 09:11:00 prijepodne »
slozio sam "janin"co2 za 50litara stavio sam pola zlice kvasca i dvije salice secera jel to dobro, mjehurici idu van ali ne primjecujem rast biljaka?
tko zna zna, ko nezna dva

Offline pokemoni

• Novi član
  • *
janin co2
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2006, 11:54:00 prijepodne »
Hahaha,pa rast biljaka se ne moze primetiti preko noci.Pazi samo da ne preterujes sa kolisinom dodatog CO2 u aq jer tako mozes dovesti do toga da izmenis parametre vode.Nisam siguran,ali mislim da se u taj tvoj sistem dodaje soda bikarbona da bih se malo smanjila kollicina izbacenog CO2.Sto se vise nje stavi manja ce biti reakcija i manje mehurica.
pokemoni

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
janin co2
« Odgovori #2 u: Ožujak 05, 2006, 12:11:00 poslijepodne »
Hm... možda će to čak malčice biti previše mjehurića, pola čajne žličice kvasca i 2 deca šećera je otprilike mjera za akvarij od stotinjak litara. Kako ti idu mjehurići?

Da, rezultate ćeš tek vidjeti za koji dan.
Hrvoje - Split

Offline murk

• Punopravni član
janin co2
« Odgovori #3 u: Ožujak 05, 2006, 12:22:00 poslijepodne »

mislis mjehurici u akvariju ili u drugoj (filter)flasi

u flasi mi idu svakih pet do deset sekundi jedan (mali) a u akvariju ne vidim jer sam stavio pod neku "casu"ali izlaze otprilike svake minute minute i pol po i jedan (makar sam stavio da se kaktiga topi) ali ja vam ne vidim nikakav dim.

jedino sta sam primjetio (to sam slozio prije tjedan dana) dobio sam puno malih gupija i mali plivaju samo tamo gdje je tak takozvani co2?

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
janin co2
« Odgovori #4 u: Ožujak 10, 2006, 16:00:00 poslijepodne »

a kakav bi pobogu dim trebao vidjeti? jel se boca mineralne dimi kad je otvoris? CO2 je bezbojan bez okusa i mirisa... nece bilje preko noci narast za 15 cm i donjet jabuke za izvoz.. heboga ti.. polako.. i ti dok nest pojedes ne narastes odmah 10 cm ili?

A za guppye je normalno.. dokazano je da guppy disu CO2 i to im sluzi kao plin smijavac.. drugim rijecima.. guppyi su ti ovisnici... proci ce ih to kad odrastu.. samo nemoj stavljat nekakve biljke s bodljama da guppy ne prijedju na "iglu"
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline murk

• Punopravni član
janin co2
« Odgovori #5 u: Ožujak 11, 2006, 08:13:00 prijepodne »