Nakon dugogodišnje želje za morskim akvarijem, napokon je došlo vrijeme za realizaciju iste, pa bih se ovim putem htio predstaviti svima.
Moja morska priča je započela prije mjesec dana, ne baš sretnim početkom.
Kako nisam znao što točno trebam od opreme naručio sam ono za što sam mislio da mi treba i što mi je preporučio trgovac.
Oprema se sastojala od Haqos DeLuxe akvarija od 50lit, grijač Haqos 15w, dvije lampe po 15w plavo bijele, wavemaker AquaMacro 3000lit sat, sugar size pijeska i Aqua Roche keramike (model 9305).
Na akvaiju je napravljena preinaka na pozadinskom filteru (također po preporuci trgovca) na način da je ubačen wave maker na mjestu gdje je protočna pumpa trebala izbacivat more. Tek nakon što sam napravio preinaku skužio sam da sam uništio funkciju pozadinskog filtera, jer sam proširivanjem komore narušio tok kroz istu. Među ostalim, wavemaker je bio prejak. Nakon što sam uvidio što sam napravio isčupao sam pozadinski filter jer nije imao funkciju, ajde barem sam dobio nešto više mjesta.
Stvari su se počele okretati nabolje kada sam preko oglasa naletio na Zekija, koji je igrom slučaja iz Siska, kao i ja. Ne samo da mi je puno pomogao savjetima, nego me je spojio sa nekim ljudima sa foruma preko kojih sam dobio super dealove. Među ostalim, poklonio mi je 100litarski u kojem se sad sve nalazi, zajedno sa rasvjetom i nesto koralja(nesto=dosta). U novom akvariju je i nova keramika, hang on skimer, mali hailea filter, i protocna pumpa 400lit sat (valjda cu u dogledno vrijeme ubaciti i wave maker).
Od koralja imam crvenu anemonu, nešto calustrea, kenya tree, sarkofiton, nešto zoića, sinularie, i gljive i palitoe koje bih mjenjao. Od riba imam 3 plava damsela. To je za sada to, s vremenom mislim nabavit još koralja, klaunove i angelfish, no za sada nish jer treba keramiku platiti, tako da nece biti za nista drugo
Tolko od mene, pozz