Ukupno Glasova: 0
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
a sve ostale su krivo mjerenje,... dakle samo B
Citat: Antimona sve ostale su krivo mjerenje,... dakle samo B slažem se sa tobom ,po pravilu bi trebalo biti tako...alipravila su tu da se krše znaæi ...ipak kod kupovine nije baš tako savršeno kako ti kažeš..idi kupi vani npr.Njemaèka, Slovenija, Èeška ili naruæi iz Singapura,Izraela... kupi ribu ili kod uzgajivaèa ili utrgovini uvijek æe ti igrati varijanta A ,rep se uvijek mjeri.(ponekad postoje iznimke, ali ja na žalost još nisam naišao na njih)
Riba se mjeri do poèetka repa
A od kud se čisti riba
Ok,varijanta "B"!!!A šta kada dobijete discusa koji je od njuške zašiljen ko strijela i do repa ima 10 cm,a od leđne peraje pa do trbušne ima samo cca.5-6 cm., a nažalost vidio sam po dosta akvarija na ovom forumu takvih riba. Hočete li i dali ste ju platili pod 10 cm. !??Mislim da Vam je bitnije raspravljati o formi (obliku) ribe pa tek onda se posvetiti veličini ribe jer nisu na natjecanjima uvijek pobjeđivale najveće ribe, a koliko znam na natjecanjima mjere i rep pa se od tuda to pravilo prenjelo i na uzgajivače što je i logično jer je i to dio ribe. Nadam se da nitko ne mjeri svoju visinu bez nogu ili glave!!!