20 će ti preći i po zimi
šta imaš u njemu kad ne smije prijeći preko 20 
axolotli mi dolaze za 2 tjedna pa nije poželjno da bude iznad 20(za cites sam već razgovarao sa chilii pa ćim dođu šaljem im sve potrebno) 
podrum nemam jer ima previše podzemnih voda ispod i oko kuće zapravo tu su prije bile bare pa tako da još uvjek ima močvarnog života uokolo 
sa zaleđenim bocama ću probat definitivno no neznam kako će to funkcionirat tražio sam po hrvatsim akvarijskim web trgovinama ali nemaju nikakve coolere ili ventilatore za akvarije 
Trebao si hlađenje rijesiti i testirati prije nego nabavis vodenjake. Ako ne mislis staviti gotov chiller na akvarij tesko da ces u 2 tjedna uspjeti sklepati pouzdan i stabilan sistem. Kod hlađenja bocama imas velike oscilacije temperature u kratkom vremenu sto je isto stresno za njih, a ne mozes cijeli dan sjediti uz akvarij i rucno regulirati temperaturu.
Ventilatore i chillere mozes nabaviti preko Aquashopa:
LINK i Aqua Terre:
LINK, samo sto ventilatori nisu dovoljno ucinkoviti, a chilleri su poprilicno skupi. Sa ventilatorima u prosjeku uspijes skinuti temperaturu za 3-4 stupnja isparavanjem. Za 60 litara bi bilo idealno da mozes nabaviti nano chiller Coolworks Ice probe:
LINK, ali za sada su samo dostupni u SAD-u.
Od DIY metoda mislim da je najjeftinija varijanta uzeti stari prenosivi hladnjak ili kutiju od stiropora, unutra namotati crijevo, napuniti vodom i ledom, te staviti pumpu da tjera vodu kroz to crijevo. Pumpu je moguce staviti na termostat i na taj nacin odrzavati temperaturu stabilnom:
LINK Mana je sto svaki dan barem jednom dnevno moras stavljati novi led. Da bi hlađenje bilo sto ucinkovitije cijeli akvarij (osim prednje strane) bi trebalo izolirati u debeli sloj stiropora i za rasvjetu koristiti par slabih led dioda da sto manje griju.
Trajnija opcija je nabaviti stari hladnjak/zamrzivac i kroz njega provesti cijevi na slican nacin:
LINKJos jedna ucinkovita metoda je iskoristiti stari aparat za vodu (water cooler):
LINK Takvi DIY projekti su zeznuti jer treba ipak uloziti određenu lovu ako ti stvari nisu pri ruci, a nema garancije da ces postici zeljeni efekt i dovoljno uspjeti skinuti temperaturu. S tim si trebao poceti eksperimentirati puno ranije.