Lipanj 30, 2025, 14:28:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Preporuka kacige za skuter  (Posjeta: 13469 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Odg: Preporuka kacige za skuter
« Odgovori #25 u: Svibanj 02, 2013, 13:28:32 poslijepodne »
35000 u komadu ....  :o ... bogamo svaka čast ...  :D
ne u komadu panju :D 8)
R-46

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #26 u: Svibanj 02, 2013, 13:31:54 poslijepodne »
zato sam te i pitao koliko si napravio u komadu kad ti nije bitna udobnost i buka .... ;)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Svibanj 02, 2013, 13:33:31 poslijepodne »
max sigurno 200 km, vise od toga nisam...
R-46

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #28 u: Svibanj 02, 2013, 13:34:57 poslijepodne »
Meni osobno smeta buka, pogotovo kod dužih vožnji, do sada sa kvalitetom kaciga  koje sam imao smanjivala se buka i bolja je bila ventilacija same kacige ( udobnije ju je nositi ). To su moja iskustva, vjerujem da nekom drugom ima drugih bitnijih stvari, ali tako je kod svega.

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Svibanj 02, 2013, 13:47:18 poslijepodne »
sve stoji, ali covjek je pitao za 50 kubika motor. tu nema buke, pa nije to aprilia tuono da se dere do slovenije i natrag.
R-46

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Svibanj 02, 2013, 13:53:45 poslijepodne »
onda imaš sasvim solidno udobnu kacigu koja nije bučna ... ;) ... ili samo serkiš po temi bezveze :P

provozaj se sa X-SPIRIT u komadu 100 km pri brzinama preko 130 (ne treba više) .... pa ćeš vidjeti šta je buka, a kaciga je u samom vrhu kvalitete i cjenovnog ranga.... ali to jednostavno nije kaciga za neko putovanje ...

a oblik školjke ako ti ne paše, dobiješ takvu glavobolju nakon 10-15 minuta nošenja da je to nevjerovatno ...

tako da ono ... ;) malo je glupo savjetovati o stvarima o kojima neznaš dovoljno ...

zato ja stvari oko akvaristike pitam i slušam .... a daleeeeko sam od toga da mogu dijeliti savjete ... :)

Offline Buncek

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Svibanj 02, 2013, 14:14:14 poslijepodne »
Ako se odnosi na mene, kao što sam i rekao to je moje iskustvo i mišljenje, hvala bogu da ima i drugih.

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Svibanj 02, 2013, 14:15:10 poslijepodne »
ma vidiš da sam s Valentinom u diskusiji .... :)

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Svibanj 02, 2013, 14:16:03 poslijepodne »
ja govorim i iz svog iskustva a i od ljudi koji voze jace motore cijeli zivot( uracunaj i nenada šipeka). to kom buka smeta na motoru, taj nije za njega, a pitaj bilo kojeg motorista dal ce sjest za motor sa kacigom od 200 kuna.... nebi reko. ako i bude, taj bu sjeo i bez kacige.
ne mislim pametovat ali razmisli logicki... nije kozno motoristicko odijelo napravljeno samo da jako puno kosta i lijepo zgleda, ima svoju svrhu. kolko para tolko muzike. kupis odijelo za soma kuna od "koze" i odsklizis po asfaltu, i nemas pol koze na sebi. uzmes, karikiram, shoei ili ixs odijelo od 10000 kuna, pa kad odsklizis, dignes se ko gospon covjek. tak je i s kacigama. probao sam nazalost past i imat frontalku(bocnu) sa kacigama koje sam napomenuo i vjeruj mi, osjecaj kad frkne s glave nije tak fora.
R-46

Offline Buncek

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Svibanj 02, 2013, 14:21:45 poslijepodne »
ma vidiš da sam s Valentinom u diskusiji .... :)

:up:  :)

Neželim se prepirat, a nažalost opal sam 3 puta i to dvaput sa motora i jednom sa skutera, jednom mojom krivicom i dvaput tuđom . Samo da naglasim da niti jednom nisam zvisil pod utjecajem alkohola već uvijek trijezan. :D :D

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Svibanj 02, 2013, 14:27:13 poslijepodne »
Nenada slobodno pozdravi s moje strane... jučer smo bili u Pakracu na MX utrci obojica.. ;)

evo ti i ekskluzivna jučerašnja slika njega s trenutnim najboljim (aktivnim) vozačem MX-a ... :P

Možda ako spomenem da mi je ćaća jedan od najodlikovanijih cestovnih vozača utrka motorima bivše YU i današnje HR, a i sam imam nemalo iskustvo koje se ne graniči time šta sam čuo od ljudi .. ;)

reci mi kako objašnjavaš razliku u cijeni od 1500-2000 kuna za isti model kacige, ali drugih boja... hoćeš reći da jedna šara na kacigi bolje štiti od druge šare ? :D ... ili ipak te 2000 kuna razlike plaćaš "ime" .... tj. repliku šare poznatog GP vozača .. ;)

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • No bike - No life
« Odgovori #37 u: Svibanj 02, 2013, 14:35:15 poslijepodne »
Nemoj sad mješati situaciju i batine. Jako dobra kožna odjela se mogu kupiti u Louis-u za povoljne nofce. Pred prekonekoliko godina sam kupio 2 djelni kožni kombinezon za 200€ i uspoređujući ga sa suomi, ixs ili sli brandovima moje nije ništa lošije, čak štoviše u nekim stvarima i bolje.
No da ne oftopičarimo. Ako misliš da ćeš imati imalo duže ture od 100-200km u danu onda gledati touring kacige, čizme, rukavice i odjela. Sve racing stvari nisu napravljene da budu udobne, napravljene su pvenstveno da budu sigurne.
sve stoji, ali covjek je pitao za 50 kubika motor. tu nema buke, pa nije to aprilia tuono da se dere do slovenije i natrag.
Nije samo buka od motora problem, zapravo svoj motor i najmanje čuješ, najveći problem je buka od vjetra
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Svibanj 02, 2013, 14:37:47 poslijepodne »
ma joj, nisam reko da treba kupit najskuplju kacigu koja postoji, ima shoievih za 1500 kuna super kaciga, fala bogu da placas šare na kacigi i takve budalaštine. ali kaciga od 200 kuna nema svrhe, nebi znao da nisam probao.
pitaj šipeka jel se ukenjo kad je skoro proslo ljeto pobro srnu u porecu sa R6.... a ja trebao ic s njim.... super jednostavan čovjek!
R-46

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Svibanj 02, 2013, 14:39:22 poslijepodne »
Nemoj sad mješati situaciju i batine. Jako dobra kožna odjela se mogu kupiti u Louis-u za povoljne nofce. Pred prekonekoliko godina sam kupio 2 djelni kožni kombinezon za 200€ i uspoređujući ga sa suomi, ixs ili sli brandovima moje nije ništa lošije, čak štoviše u nekim stvarima i bolje.
No da ne oftopičarimo. Ako misliš da ćeš imati imalo duže ture od 100-200km u danu onda gledati touring kacige, čizme, rukavice i odjela. Sve racing stvari nisu napravljene da budu udobne, napravljene su pvenstveno da budu sigurne.
Nije samo buka od motora problem, zapravo svoj motor i najmanje čuješ, najveći problem je buka od vjetra
to i hocu rec, kaciga nije na glavi zbog buke nego zbog sigurnosti!!
R-46

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Svibanj 02, 2013, 14:53:37 poslijepodne »
Kao što već rekoh .... trenutno ima LS2 kaciga za upola cijene u odnosu na recimo shark/shoei/arai a kvalitetom tu negdje.... ;)

tako da ni teorija "koliko para toliko muzike" ne drži baš vodu uvijek...  :up:

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • No bike - No life
« Odgovori #41 u: Svibanj 02, 2013, 14:55:38 poslijepodne »
Ma ne shvaćaš šta sam htio reći, nisu touring kacige manje sigurnije od racing, nego su udobnije i povoljnije.
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Svibanj 02, 2013, 15:00:37 poslijepodne »
Kao što već rekoh .... trenutno ima LS2 kaciga za upola cijene u odnosu na recimo shark/shoei/arai a kvalitetom tu negdje.... ;)

tako da ni teorija "koliko para toliko muzike" ne drži baš vodu uvijek...  :up:

slazem se s tobom u potpunosti. ali velim opet, govorim jer sam probo na najgori moguci nacin razliku. a oblik kacige ovisi kako kom pase, ove bez brade mislim da su katastrofa u slucaju nezgode.
R-46

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Svibanj 02, 2013, 15:17:10 poslijepodne »
da skratim jer ovo prepucavanje ne vodi nikamo ... ;)

Moje mišljenje vezano za temu (što ne znači da moram biti u pravu)....

Kacigu prije kupovine OBAVEZNO probati ... kaciga MORA biti udobna i nigdje ne izazivati nelagodu, ali mora biti usko pripijena uz cijelu površinu glave (osim nosa i usta naravno... :D ) .. i ne smije pritiskati uši .... treba imati dobro provjetravanje, pogotovo za grad .... nekakav antigog vizir (ili pinlock kao najbolje rješenje)

od kvalitetnih, a relativno jeftinijih su tu LS2 i HJC ..... ostale daleko odskaču po cijeni ....

Po mogućnosti probati kacigu u vožnji prije kupovine...  :up:

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #44 u: Svibanj 02, 2013, 15:28:33 poslijepodne »
Imao sam apriliu rs 125, i kupio heldovu za 850kn. Nije nešto, ali više si nisam mogao priuštiti. Dosta me dobro služila, udobnost kako-tako, hvala bogu njezinu sigurnost nisam isprobao  :D

Vozio sam s njom i godinu dana Gsxr srad 750, ali sam ga se rješio.

U planu mi je nabaviti neki chopper, da se mogu kao čovjek voziti, a ne pogrbljen, ali pošto su svi skupi mislim da ću odabrati kle, ili neki SM (doduše i visok sam za sportake)
Imao sam i speedfighter 2, katastrofa mali kotači, postoje u klasi 50cc i skuteri s većim kotačima pa bolje te odabrati.

I osim kacige, investirajte u jakne. Ima jakna sad povoljno. Kupio sam prošle godine preko "moto opreme AMD" online heldovu jaknu kožnu, izvrsna je, ne propiri i ima dosta štitnika.
Znam dosta ljudi koji imaju problema s kostima radi propirenosti na motoru, pogotovo koljena, mene je u ljevom koljenu držala bol kada bi sjedio i morao sam se ispružiti. To mi je na predavanju ili dok sjedim u autu najgora stvar bila. Ali prošlo me.

Problem je što ljudi dok si zdrav misle "šta mi može biti od malo vjetrića" ali kad uhvati ajoj.

A jesam otisao u off haha

Offline tesla

• Punopravni član
  • **
  • 099 877 77 03
« Odgovori #45 u: Svibanj 19, 2013, 22:43:55 poslijepodne »
 :klap:mudro zboriš...
tesl@