Isprike na kasnom javljanju, komp mi je bio van pogona zadnja tri dana.
Danas sam ulovio vremena (dok nema djece) za postavljanje furnira na tri letvice.
Postupak.
1. Furnir sam smočio vodom, ženi sam oteo prskalicu, ima toga u slobodnoj prodaji, a može poslužit i ona za prozore.

2. Ljepilo za drvo nanjeti na letvicu.

3. Za razmazivanje ljepila mjesto špahtle (koju nemam) koristio sam komad savitljive plastike.

4. Ovo bi trebalo biti koliko toliko jednolično razmazano ljepilo... kako po letvici tako i po parketu.

5. Furnir sam postavio na pod, a onda na njegastavio letvicu, zbog količine ljepila letvica je mogla klizati po podlozi. Furnir je bio minimalno 1cm van letvice... sa svih stana. Par minuta nakon, okrenuo sam cijelu stvar (sada je furnir bio na vrhu), posudio od žene valjak za tijesto koji mi je služio kao "preša". Valjkom i vlažnom krpom pokušao sam što jače stisnuti furnir za latvicu. Ostavio sam letvicu da se suši par sati.
Dio (1cm) furnira koji je virio otklonio sam skalpelom, te rubove prešao šmirgl papirom.
Najosjetljiviji dio bio mi je rezanje. Furnir puca po godovima, kako uzdužno tako i poprečno. Smireno i polako... ukoliko treba skalpelom zarezati 300 puta, zarežite 400.
Krajnji rezultat:
Za usporedbu letvica koja nije furnirana iznad furniranih.