Srpanj 20, 2025, 23:42:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pijesak iz Neretve  (Posjeta: 5929 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ziva

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Pijesak iz Neretve
« u: Veljača 24, 2006, 18:56:00 poslijepodne »

poštovani znalci akvaristike, što mislite o mojoj ideji da za podlogu koristim pijesak ( velicina poput oštrog brašna) koji se vadi iz river of Neretva sa dna ... podloga bi bila za zakvari od 250 litara i došla bi na humus (tj. zemlja za cvijece uređena na nacin iz foruma) . naravno pijesak bih oprao u solnoj kiselini(da bi se male školjkice i sve ono što nije pijesak otopilo) i naravno prokuhao . pijesak je tamnije boje i mislim u akvariju držati amazonske ribe i biljke . da li ce se otpad (nepojedena hrana i izmet od riba) moci razgraditi tj. davati biljkama određene elemente koji su potrebni za rast biljaka i hoce li štetiti ribama . ili da sve to zaboravim i za par mjeseci kad skupim lovu kupim podlogu u trgovini (što naravno ne bih htio) . hvala svima
Edited by: ziva
--Ploče--

Offline sparko

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #1 u: Veljača 27, 2006, 11:03:00 prijepodne »

Ne znam zašto ti do sada nije nitko odgovorio, ali mislim da rezultat nije upitan. Naime, ovaj pijesak što ga kupuješ u dućanima nije ništa drugo nego riječni pijesak (samo je iz uvoza, pa nam izgleda pametniji). Jasno, čuvaj se unosa nametnika bilo koje vrste. Dakle, prokuhati i dapače potopiti u kiselinu (uz naknadno DOBRO, DOBRO ispiranje).

Aha, još jedna stvar. Ako je jako sitan, ne stavljaj preveliki sloj da ti ne stvori u donjim diejlovima anaerobne uvjete.

Samo naprijed i obavijesti u slici i riječi o rezultatu.
St/HR

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #2 u: Veljača 27, 2006, 11:09:00 prijepodne »
požuri ako misliš jer vidiš šta se dogodilo jučer na neretvi!

Offline ziva

• Punopravni član
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #3 u: Veljača 27, 2006, 12:07:00 poslijepodne »

Citat: Jurupari
požuri ako misliš jer vidiš šta se dogodilo juèer na neretvi!
ne možež vjerovat iscurilo 18 tona ulja mislim da je nafta u pitanju , sreča dan prije sam se spasio , i tip s broda mi je izvadio dosta tako ja je sve ok. samo se nadam da če brane što smo postavili uspjeti jer ako ne onda ekološka katastrofa.
--Ploče--

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #4 u: Veljača 27, 2006, 12:36:00 poslijepodne »
totalna svinjarija!!

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #5 u: Veljača 27, 2006, 18:20:00 poslijepodne »

Kod pijeska je najbitniji sastav. Kvarcni pijesak je najbolji jer je neutralan, posebice ako se misle stavljati ribe mekih voda e sad od kuda su ga dofurali to je najmanje bitno.

I tocno je da neki put uvale u kao kupovni kvarcni pijesak i vapnenac i skoljkice..sto ne bi trebali

jednostavnije je otici u ducan i kupit pijesak nego se zj...... sa solnom kiselinom.
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Ace1

• Punopravni član
    • http://www.aquosus.net/
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2006, 00:00:00 prijepodne »
Nemaš problema ja sam stavia iz Cetine i sve ok samo mi je najgornji sloj kupovni šljunak.
Hrvoje,Split Tropheus Paradise

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #7 u: Ožujak 01, 2006, 15:42:00 poslijepodne »
Ali u nas je vecinom kamen vapnenackog porijekla dakle i pijesak u rijekama sto utjece na kemiju vode, a ono sto nije vapnenac je organsko ono sto truli i dakle opet mijenja kemiju vode
Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.

Offline Gogy

• Punopravni član
  • **
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #8 u: Ožujak 11, 2006, 22:34:00 poslijepodne »
Ej,ja ti stalno koristim taj pijesak i samo ga dobro 2-3 puta prokuham.Nikakve kemije nisam stavljao u njega.Pa valjda si do sada cuo da je ono sa uljem samo potencirao nas dragi ministar da mu se bolje prodaje voda.Pa na kraju-mineralno je!Opusti se.Ja jos nisam vidio mrtvu ribu u Neretvi a svaki dan trcim pored nje.G.

Offline Gogy

• Punopravni član
  • **
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #9 u: Ožujak 11, 2006, 22:45:00 poslijepodne »
Jos nesto!!!Pazi samo gdje uzimas pijesak.Ja sam ga uvijek uzimao kod zeljeznickog mosta na desnoj obali.Tamo ti ima jedna ada i zbog brze vode zimi ga tu nabaci Neretva i bude malo krupniji i cistiji,kao prosijan.Ne uzimaj onaj koji u sebi ima puno prasine.Ja sam i ribar pa setam i znam ti sva mjesta na Neretvi.Ako tamo ne nades javi pa te saljem dalje.G.

Offline ziva

• Punopravni član
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #10 u: Ožujak 12, 2006, 15:05:00 poslijepodne »
gogy legendo hvala ti
--Ploče--

Offline Gogy

• Punopravni član
  • **
Pijesak iz Neretve
« Odgovori #11 u: Ožujak 12, 2006, 23:02:00 poslijepodne »
Ziva!!!Ja sam mislio na pijesak iz Neretve kod Mostara.Ispod Capljine ti je Neretva slana na 2 m dubine i plice ovisno o udaljenosti od mora pa ti nije dobar pijesak iz Neretve ispod Capljine.Ako imas problem javi pa ti ga nabavim iz Mostara.G.