Srpanj 21, 2025, 21:50:19 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Šaranske boile  (Posjeta: 1984 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline condor

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Šaranske boile
« u: Travanj 14, 2013, 18:36:11 poslijepodne »
Zanima me jel smeta sta ovim nasim akvarijskim ribicama to?
Probao sam uzet mali komadic i ubacio u tank, ribe poludile za tim ancistrusi se ne micu a sijamski algojedi isto! A vidim da se kozice ne bune hrpa ih je na komadicu od 0.3 cm gupiji su pocistili ovo sto je plivalo!
Ja imam ove http://www.top-secret.info/en/products/singleview/datum/2010/10/13/carp-dream-boilies.html pise gore scopex/nuss neznam od cega su!
Dakle dal im smijem to ubaciti tu i tamo?
„Ljudi su kao školjke... moraš ih otvoriti na tisuće da bi pronašao biser."

Offline grgech

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Šaranske boile
« Odgovori #1 u: Travanj 14, 2013, 19:15:09 poslijepodne »
ne bi trebalo u malim količinama i povremeno škoditi akvarijskim ribama, pogotovo zlatnim ribicama recimo
poznato je da se uzgajivači koi šarana užasavavaju industrijske špijunaže proizvođača boila, jer boilaši nastoje naći "idealnu boilu" kojoj će se šarani stalno vraćati
osim konzervansa, u boili ne bi smjelo biti sastojaka štetnih ribama, to je problem kupovne boile,

Offline ent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Našice
« Odgovori #2 u: Travanj 14, 2013, 19:33:13 poslijepodne »
Koliko sam čuo,a i vidio u boile stavljaju svakake pizdarije,tako da budi oprezan.

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #3 u: Travanj 14, 2013, 21:15:43 poslijepodne »
Koliko sam čuo,a i vidio u boile stavljaju svakake pizdarije,tako da budi oprezan.

http://www.carpteam-explorer.com/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=95

Neznam, ja to ne bih bacao u akvarij....previše vuče na razne kemikalije a opet nije da baš točno znamo kakva je hrana koju kupujemo ribama....
Atraktori mirisom, pa čak i hormoni, a koliko je dobro hraniti ribu s tim mješavinama i da su čiste opet postaje upitno.

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Travanj 15, 2013, 12:27:56 poslijepodne »
Moje mišljenje ako ne šteti šaranima onda nebi smjelo ni ribicama pogotovo boile renomiranih proizvođača kao npr. Mainline, sad baš da je za dnevnu upotrebu pa i neznam baš ali da šteti gotovo sam siguran da ne !