odgovor admina:
Ovo što imaš u akvariju je ich uz kombinaciju krvnog podljeva koji su na žalost., vrlo česta posljedica useljavanja riba u neciklirani, ali i premaleni akvarij.
Ti imaš 7 karasa u, koliko sam shvatila, 230 litrašu. Vidiš, ja imam dva karasa, pet pajčolanki i nešto čistača u 700 l....pa vidi....
U svakom slučaju, sad treba liječiti pod hitno.
Ja bih odmah išla udarnom kombinacijom dva lijeka - sera-costapur (to je protiv icha) i bactopur (to je protiv crvenih točkica)
Liječi točno po uputama kroz 10 dana, zatim radikalno promijeni, barem 30-40 % vode, pričekaj 3-5 dana i liječi, ako se crvene točkice povuku (a trebale bi) samo costapurom opet kroz jedan ciklus, opet ponovi stvar i zatim liječi treći ciklus, a nakon njega i promjene vode, stavi aktivni ugljen u filter kroz 3-5 dana da se očiste kemikalije iz vode...
No, paralelno s liječenjem, svakako razmisli ili o udomljenju barem dvije do tri ribice, ili o većem akvariju, jer ovo na žalost nije tank koji će im moći osigurati zdravlje i veselje...
Osim toga, preporučam ti, zaista, da proroštaš malo po forumu - o liječenju icha (to su bijele točkice) ima jako puno toga, a crvene točkice su posljedica stresa ili kao sekundarna infekcija vrlo česte i bactopur ih efikasno rješava.
Problem je kod tebe i neciklirani akvarij, ali sad je liječenje hitnije
Svakako im uz liječenje davaj vitamine - čak povećaj dozu na 1.5!
Nadam se da sam ti pomogla.
Sretno!