Evo da vas malo gnjavim, pogotovo one koji ne čitaju moj blog

Prva ideja je zapravo bila izraditi karantenu od oko 30 litara ali mi je sinula ideja, kad već po prvi put radim DIY akvarij, da ga malo produžim i napravim nekih pedesetak litara. Kad sam nanovo mjerio prostor gdje će akvarij stati, bilo je mjesta i za veći pa su apetiti porasli i sve zajedno sam navukao na 75 litara

Dakle, daleko od karantene pa se ovaj akvarij izrodio u pristojan mali akvarij koji je zamišljen kao buduće mrijestilište.
Odlučio sam ga napraviti od 6 mm stakla iako su mi iskusniji DIY-evci savjetovali da slobodno mogu koristiti i tanje staklo. No, kao vječni paničar, nisam se dao smesti. Nakon sastavljanja, čak nije bio loše ni slijepljen.. jedino sam na jednoj strani primjetio malo balončića ali fuge su mi toliko debele da nema šanse da procuri, opet zbog panike

Prva verzija poklopca je bila od laminata... Užas! Teški promašaj! Iako sam ga dobro stisnuo, već za par dana se počeo kriviti, pogotovo na pokretnom dijelu poklopca. No, kad imate prijatelja koji zna sa drvom, lako ćete napraviti novi poklopac

Dakle, zahvaljujući Cuvitaru, spojili smo novi poklopac od jelovine (drvo je puno ali sasvim lagano) koju smo premazali sa dvije ruke brodskog laka. U njega su uletile dvije neonke po 15 W (Gro-lux i AquaStar) te unutarnji dio obložili sa bijelim cetifixom (što radi refleksije što radi dodatne zaštite drva).
Filter je unutarnji, Sharkov od 400 l/h dok je grijač 75 W (hvala Antimonu). Napravio sam i DIY CO2, naravno od dvije boce "Jane"

Od bilja unutra se nalazi:
- Hygrophila polysperma
- Echinodorus bleheri
- Echinodorus Ozelot
- Alternanthera reineckii
- Limnophila
- Ceratophyllum demersum
- Riccia
- Anubias

Fotka je slikana jedanaestog dana cikliranja. Ako koga zanimaju slike izrade poklopca neka posjeti moj
blog.Ribe ubacujem u petak, stoga očekujte još slika