Pozdrav svima!
Prije svega da se predstavim pošto još nisam, Zoran iz Rijeke. Friški, vrlo friški akvarista, ali jako zaražen, kao i veeliki broj članova ovog foruma koliko primjećujem. Da ne duljim, prvi akvarij upao pa nekako gotovo slučajno prije nekih 4 mj, a drugi prije oko 2 mj. Prije toga je bila samo jedna hladna kugla sa zlaticom i teleskopom, koju danas naravno niti ne smatram akvarijem.
Pa evo ukratko opis akvarija;
1. Cayman 80 scenic (150L); filter haqos 1200, original 2x18w (6.30-9.00h i 13.30-21.00h) + 2x24w glomat (15.30-20.00h). Podloga (neka tetra ili jbl all-in-one ne sjećam se), gore vulkansko kamenje i kvarcni (neki mješani). Co2-boca, od 6.00 do 21.00. Jedna stream pumpica od 600l, ali smanjem protok na minimum jer inače baca bilje na sve strane. Gnojenje po pps-u, svaki dan.
Ajde samo me nemojte odmah napast radi bette, sada znam da ne bi ovdje trebala biti, kupio sam je na brzinu u afektu na samom početku, prelijepa da bi ostala u trgovini.. Od stanovnika; 1 bicolor, 2 ramireza, 5 cory-a, 10 neonki, 2 bottie striate, 2 sijamca, 2 crne tetre, 1 crna neonka i 1 betta. Od bilja, ma prepoznat ćete sve, nista egzotično.
2. Noname 30L; hladni, jedna pajčolanka i jedan teleskop, puno sretniji nego u staroj kugli. Bez podloge, bez co2, gnojenja, ma bez ičega, samo bilje koje kao višak iz glavnog pikam unutra, pa što preživi ok, što ne, leti van. U dolasku je bolja lampa (trenutna je privremeno maznuta od djece
).
Uglavnom, ja sretan kako sve ide
Tajna želja je morski, one day some day, za sad učim. Eh da, slikam sa mobom jer nemam bolji aparat, a smisla za slikanje i nemam što je vidljivo, pa su fotke kakve jesu.. Eto, to je to, pozdrav svima još jednom.