odrezani panj, samo ti se to ne svida?! ajd...

ok, sve raste i za sada skupljaj iskustva na vlastitoj kozi oko rasta bilja, izbjegavanja algi i ostalih stzvari koje ne mozes nauciti preko foruma i knjiga...
mozda za kasnije, a vidjet ces i sam, izbor bilja i nije bas najsretiji. svo tvoje bilje je sa dosta velikim listovima i ostavlja dojam da je akvarij puno manji nego sto u stvari jest. predlazem ti da nabavis nesto mahovina preko oglasnika i njom oblozis tu granu koju imas. tako ces barem sakriti te odrezane djelove koji stvarno ne izgledaju prirodno (ili probaj nabaviti neki drugi, prirodnijeg izgleda, panj).
kriptu sa desne strane ostavi ali ovu naprijed izvadi jer ce ti nakon mjesec-dva "pojesti" pola akvarija. sagitarijom popuni samo srednji plan, povadi ono naprijed i isto posadi u sredinu. nju je dosta tesko kontrolirati kada krene, samo baca runnere u svim smjerovima.
ne znam koja je to biljka u sredini, ali ju slobodno odrezi po sredini i zasadi odrezane komade pored, tako da se formira grmolik izgled. ovako izgleda štrkljavo.

isto tako i sa biljkom na lijevoj strani.
cini mi se da izmedu te dvije biljke imas jednu stabljiku hygrophilie. probaj ju smjestiti ispred filtera i kada tamo naraste isto ju prepolovis i formiras grm.
prijedlog za prednji plan, najjednostavnije ti je napraviti tepih od mahovine. nades nekoliko manjih plosnatih kamencica i na njih povezes mahovinu. jednostavno a efektno...
dalje, mada mi se takva podloga svida i volim zaobljene kamencice, trebao si odabrati sitniju podlogu jer i ona dosta smanjuje izgled akvarija. ali sada je kasno.

najbitnije ti je da imas neku viziju kako ce ti akvarij izgledati kada se sve razraste. ali naravno to sve dolazi sa iskustvom... svi smo mi bili pocetnici...
provedi neko vrijeme gledajuci druge akvarije. tako mozes dobiti dosta ideja oko uredenja. predlazem ti da pogledas jednu od galerija IAPLC. prvih dvijesto, bilo koja godina natjecanja...
al sam se raspisao...
poz iz djakova!
P.S. evo ti fotka sa malo korigiranim white balance-om...