Srpanj 04, 2025, 14:16:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Stomatitis?  (Posjeta: 2785 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline tonnib

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Stomatitis?
« u: Veljača 22, 2006, 10:40:00 prijepodne »
Da li mi netko može od stručnjaka reci? Da li je ovo zutkasto  na ustima Stomatitis (Mouth Rot) ili je to normalna stvar? Unaprijed hvala

Offline kalel

• Punopravni član
Stomatitis?
« Odgovori #1 u: Veljača 22, 2006, 12:26:00 poslijepodne »
hm...ja tu nista ne vidim..slicno tome...ali ponovno...mozda trebam opet povecat dioptriju?...ako mislis na ovu zuckastu boju u prednjem dijelu "njuske" ?to je normalno od hrane itd...stomatists ako zelis provjeri i bit siguran da to nije to ...a da nije neki pocetak otvoris usta i provjeris dali je sve iste rozkaste boje...i naslage kada se pojave skuzit ces...to su zute,sirasto-vostane naslage koje se vide izvana..ali to je vec malo uznapredovali slucaj..koliko ja vidim ne moras se brinut nista...
pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Stomatitis?
« Odgovori #2 u: Veljača 22, 2006, 14:40:00 poslijepodne »
Meni također sve normalno izgleda. Otkud ti ideja da je u pitanju stomatitis? Životinje oboljele od stomatitisa gube apetit zbog bolnih desni - to je prvi znak da nešto nije u redu. Ako ti ljubimac jede normalno najvjerojatnije je sve u redu.

Offline tonnib

• Punopravni član
Stomatitis?
« Odgovori #3 u: Veljača 22, 2006, 18:16:00 poslijepodne »
Nije jeo par dana, a ovu promjenu sam primjetio pa bolje da pitam nego da se dogodi zlo.

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
Stomatitis?
« Odgovori #4 u: Veljača 22, 2006, 20:29:00 poslijepodne »

mene zanima kak' si posumnjao na stomatitis????

uvijek kažem da vlasnik' bez obzira na iskustvo uvijek može "osjetiti" da nešto nevalja s životinjom ipak' je gledaš' nekoliko sati dnevno pa prema tome možeš' "osjetiti" da nešto nije uredu((dobro onda obićno daš' neiskusnu procjenu dijagnozu)) ...

ak' imaš makro na fotiću malo pomakni usnicu..i slikaj ...ovak' se ništ ne vidi...
nadam se da nije to...

pozdrav icek

< =text/>

Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline kalel

• Punopravni član
Stomatitis?
« Odgovori #5 u: Veljača 22, 2006, 22:00:00 poslijepodne »
jedini sumnjivi dio ovdje je ...ako mozes slikat,povecat prednji dio(celjusti) od ispod..i onda jednu odozgora?...a temperatura oke ili?kada kazes nije jeo par dana...nije jeo onako kako inace jede ili nije uopce jeo...i naravno ti si uzeo feces od nje i odnio na parazitologiju na veterinarskom fakultetu?ako nisi ....odnesi...
pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline tonnib

• Punopravni član
Stomatitis?
« Odgovori #6 u: Veljača 23, 2006, 20:14:00 poslijepodne »
Temperatura i vlaga su ok. Preko dana je 30C na hladnijem djelu terarija 27-28C a preko noci 20-24C. Vlaga je 65-75%. Prije par dana nije jeo kao što inače jede (oždere se)a tih par dana ga nisam vidio da papa. Sad je opet poceo jesti i dobio je kondiciju te skače i penje se po granama i biljkama, manje udara repom i sunča se. Probati ču ga slikati ovih dana a kakicu čemo odnjeti na parazitologiju. Hvala na savjetima. Pozdrav

Offline Kimo

• Punopravni član
Stomatitis?
« Odgovori #7 u: Veljača 24, 2006, 09:19:00 prijepodne »
Sa slike se nevidi nista cudno, mada inace posle ljustenja uvek gledaj da nije ostalo oko usta bas malo stare koze, jer se zna hrana i zemlja tu nakupiti pa to treba nezno ocistiti pomocu vode.
Čovek se uči dok je živ!

Offline tonnib

• Punopravni član
Stomatitis?
« Odgovori #8 u: Veljača 24, 2006, 22:43:00 poslijepodne »
Upoznat sam sa idejom da se treba pripaziti kada se guli da mu se i oko zna zadrzati koza, stoga ga uvijek kupam da mu sve otpadne. A ovih dana cu napraviti malo preciznije slike. Ipak hvala na savjetima