Kolovoz 11, 2025, 23:54:31 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Quick Filter 402  (Posjeta: 1029 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Valjak

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Quick Filter 402
« u: Veljača 22, 2006, 08:32:00 prijepodne »

Evo jucer sam si ubo tu pumpu točnije, quick filter 402 i (10w, 1022l/h...), potopna pumpa s filterom i ljepo izgleda i jos ljepse radi, i kroz kojih pol sata, pocne lagano zujat odnosno kao da propeler negdje struže!!

Ono nebrem belivat!! Platio sam jeb.. pumpu 250 čuna i nakon pol sata se čuje ko gliser (ajde dobro jet-ski :) )

Jel imo ko takvih problema? Jel to steti kaj pumpi?I kaj napraviti?imam 1g garancije!

THX
Revolucija (evolucija)
jedina solucija!!

Offline asterix

• Punopravni član
Quick Filter 402
« Odgovori #1 u: Veljača 22, 2006, 11:18:00 prijepodne »
pa probaj je vratiti,mislim da se bez obzira na cijenu,ne bi smjela cuti da radi kako ti velis, kao jet ski
daj sliku da vidimo o kakvoj je pumpi (filteru) riječ

Offline Valjak

• Novi član
  • *
Quick Filter 402
« Odgovori #2 u: Veljača 22, 2006, 14:00:00 poslijepodne »

Budem ju stavil!!

pumpa je ok, ono po karakteristikama i to, a i frend je ima za vodeno hladjenje i radi ok!!

a to quick filter je samo model, firma je hagen

evo to je bas taj model!!

i kupim je nakon 50 km prehodanog grada, kupim ju i sretan ko malo dijete , ljepo si osposobim aquarium ubacim i ono brrr, krrr

malo struže malo stane i onda opet!!

ona pumpa vodu cijelo vrijem ali kad dodam zrak i zatvorim onda zakrči ko pozdrav iz getribe(kod krivo prešaltaš brzinu!!)

shmrc
Revolucija (evolucija)
jedina solucija!!

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Quick Filter 402
« Odgovori #3 u: Veljača 22, 2006, 16:37:00 poslijepodne »
Prvo provjeri da li se impeler od pumpe slobodno okrece oko svoje osi, da ne zapinje negdje, ako zapinje - pogledaj da li je ta blokada tu namjerno ili slucajno, i odi zamijenit pumpu.

Ako nigdje ne zapinje, moguce je da ce krcat sve dok ima zraka u komori impelera, pumpa kavitira i dosta je glasna, a vidim na netu da pise da se moze 'obrnuti' protok (u suprotnom smjeru) pa ti je mozda to problem. Ako spajas crijevo sa zrakom na pumpu, ono mora ici na IZLAZ vode iz pumpe i to bi trebalo biti OK, ako je protok obratan, a ti upumpavas zrak, onda impeler povlaci zrak i vodu i zato krci.

Nadam se da ce pomoci, nisam nikad vidio tu pumpu u zivo, al valjda je tu negdje problem

O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Valjak

• Novi član
  • *
Quick Filter 402
« Odgovori #4 u: Veljača 23, 2006, 08:20:00 prijepodne »

Ma znam se ja sluzit s pumpom, kao što rekoh super je pumpa, jedino se nadam da je to s zrakom u komori! jer taj sistem je tako jednostavan da nebre biti jednostavniji!!Ah zivjela nada a vrijeme će biti pokazatelj!!

thx
Revolucija (evolucija)
jedina solucija!!