Ah ti ciklidi...za čas posla te obmanu...mada prvo treba da ponovim...ciklidi nisu agresivci medjutim to što je napisao misko to jeste jedan danak neiskusnosti.
Ciklidi imaju neke osnovne uvjete, koje bismo mi trebali da uradimo, kad jih počnemo naseljavati
- ciklidi su jatne ribe i kao prvo, treba da imamo neku grupu više jedinki, a recimo jedan takav omjer bio bi 1 m na 5 - 6 ženjki...što je veča grupa to još bolje
- uvijek bi trebalo , kod nabavke , da se gleda da se uzme manje vrsta sa više pojedinki, nego puno vrsta sa malo jedniki...to nije nikad valjalo neče ni sad, a neče ni u budučnosti.
I neki kažu .....natrpaj akvarij.....smanjićeš agresiju....možda a pita li se iko ...kako je ciklidima...teritorijalnost i borba za teritorij još se žešče vodi..samo možda mi u gužvi to nit ne primečujemo.
Ja se držim prostog načela..jedan ciklid na 10 litara....možda je straoviječno ali kod mene se to pokazalo dobro i da nikad nisam imao puno vrsta.
Šta ti savetujem....bilo bi dobro, da bih ti došao koji akvarista koji se razumije u malavi ciklide, odredjita šta ti sve imaš i napravita selekciju...bolje to nego borbe i pogiblije..a višak trampiš za ženke ili neku novi vrstu, koja bih bila kompatibilna sa vrstama koje več imaš