Kolovoz 14, 2025, 10:10:06 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nove ribice  (Posjeta: 1028 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nikša

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Nove ribice
« u: Veljača 17, 2006, 15:09:00 poslijepodne »
pozdrav...
do sada imam gupije, cory-a, nažalost jednog, no to će se uskoro promijeniti, nešto black molly-a i to je to u akvariju od 60l. htio bih promijeniti ili još bolje dodati neke vrste u taj akvarij ali ne bih baš bacio gupije u kanalizaciju, nehumano nekako pa me zanima što mi je najbolje uz njih staviti, sviđaju mi se neonke a moram gledati i na dostupnost riba jer u đakovu nema ništa, eventualno u osijeku, uz to sve htio bih i mogućnost mrijesta tih vrsta jer mi nisu fora ako se ne mrijeste, onda mi nekako ne vode koliko-toliko normalan život. eto, to je sve za sada

Ðakovo / Hrvatska
kad ti postane teško, instaliraj upgrade
(informatička)

Offline tarkan

• Novi član
  • *
    • http://tehnicko-uciliste-vk.hr
Nove ribice
« Odgovori #1 u: Veljača 17, 2006, 17:16:00 poslijepodne »
Pa stavi jedno 6 kardinal tetri (ako mislim na pravu vrstu jer se kod nas koriste 2-3 naziva za te male neonke koje su pola crvene pa pruga pa neka sivo-crna boja) To su ti jatne ribice pa prbaj utrpati barem 6 komada

Offline Nikša

• Punopravni član
  • **
Nove ribice
« Odgovori #2 u: Veljača 17, 2006, 17:25:00 poslijepodne »
da, neonke ću obavezno staviti, samo me zanima kako će se ponašati što se tiče tvrdoće vode gupiji i one iako sam dosta već puta čuo da imaju normalan suživot u akvariju
Ðakovo / Hrvatska
(informatička)

Offline Sheep

• Punopravni član
Nove ribice
« Odgovori #3 u: Veljača 17, 2006, 18:23:00 poslijepodne »
neonke su ti malo teže za održavat ako si početnik, dosta su osjetljive, možda je bolje da se za sada držiš živorotki, a ionako ćeš uskoro imat hrpu gupija, pa će ti bit pretrpan tank
5 sezona u par dana,viva Torrent
Zadar

Offline Nikša

• Punopravni član
  • **
Nove ribice
« Odgovori #4 u: Veljača 17, 2006, 18:34:00 poslijepodne »
ma o tome se i radi da već mislim da sam dovoljno "odrastao" da bi se mogao baviti nečim malo zahtjevnijim. gupiji se solidno mrijeste pa sam mislio staviti pred sebe malo veći izazov, a stvar je u tome što hoću isti sustavno od lakšeg prema težem pa me sada zanima koji je sljedeći korak poslije živorotki...učinio mi se sa neonkama (zbog izgleda, a i ponašanja) te što bih želio njihovo normalno funkcioniranje u 60l

Ðakovo / Hrvatska
(informatička)

Offline Sheep

• Punopravni član
Nove ribice
« Odgovori #5 u: Veljača 17, 2006, 19:01:00 poslijepodne »
pa pokloni nekom početniku sve živorotke za početak, naravno nekome koga će oduševit to što je dobio hrpu ribica ... možda je 50 litara malo za neonke, jer bi ih trebalo bit više, jato jelte.
najbolje da odmah počneš mislit o većem tanku, pa ti ovaj ostane za karantenu, pa onda vidi
5 sezona u par dana,viva Torrent
Zadar

Offline Nikša

• Punopravni član
  • **
Nove ribice
« Odgovori #6 u: Veljača 17, 2006, 19:38:00 poslijepodne »
hm, tvoj prijedlog nije loš samo je neostvariv za sada a između ostalog i žao mi je taj akvarij koristiti kao karantenski jerbo je juwel i koštao me oko 700kn tako da tvoj prijedlog o promjeni tanka neće proći (za sada)
Ðakovo / Hrvatska
(informatička)

Offline Kikaš

• Punopravni član
  • **
    • http://www.recdir.com/pets/fish_and_aquaria/
Nove ribice
« Odgovori #7 u: Veljača 17, 2006, 20:42:00 poslijepodne »
Ne moraš kupovati akvarij. To bi bilo stvarno previše. Ta se rečenice ovde na forumu olako upotrebljava, a nebi trebalo biti tako. Ja imam neonke i gupije skupa u caymanu 50 (40l). Devet neonki, tri gupija i nešto mladih. Svi normalno žive i nema nikakvih smrtnih slučajeva!