Kolovoz 07, 2025, 13:04:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Odabir akvarija - pomoc  (Posjeta: 2219 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odabir akvarija - pomoc
« u: Ožujak 14, 2013, 16:13:10 poslijepodne »
Dvoumim se izmedu dva modela pa bi htjeo savjete. Koja od ova dva, te radi cega?

Evasion 101x40 cijena: 2550Kn
http://www.teraristika.hr/web-trgovina/detail/flypage/617-evasion-101-x-40?pop=1&sef=hfp&category_id=0

ili

Juwel Rio 180 cijena: 1970Kn
http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Rio-Line/Rio-180-black.html#!juwel-000000000000004300

Koliko ja vidim, vise manje sve isto izgleda osim sto Juwel ima jacu rasvjetu. Velika razlika u cijeni. Cini mi se da su slicne izrade tj. materijala. Ima ljudi koji koriste jedan od ovih, iskustva?

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Odabir akvarija - pomoc
« Odgovori #1 u: Ožujak 14, 2013, 16:41:39 poslijepodne »
ja ti imam rio 400 juwel, i ne bih ga preporućio nikome, omjer cijene i kvalitete  :dead:

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 14, 2013, 16:42:24 poslijepodne »
a cuj, evasion u principu bolje izgleda i sami poklopac je kvalitetniji. A sad, jel tebi to vrijedi 600kn razlike.
I mislim da tu netko na forumu prodaje rio240 za 2000kn, ako ti pase......

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 14, 2013, 16:44:48 poslijepodne »
ja ti imam rio 400 juwel, i ne bih ga preporućio nikome, omjer cijene i kvalitete  :dead:

Sta je tako lose?

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #4 u: Ožujak 14, 2013, 17:26:48 poslijepodne »
i sami poklopac je kvalitetniji.

elaboriraj po čemu?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 14, 2013, 17:57:14 poslijepodne »
cvrsci je, drugacije je ljepljen. I ovaj moja woha mi se cini konkretniji nego juwel.
no izmedju ova dva bih definitivno uzeo juwel. Da sam seik onda definitivno ferplast star serija

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 14, 2013, 19:15:09 poslijepodne »
cvrsci je, drugacije je ljepljen. I ovaj moja woha mi se cini konkretniji nego juwel.
no izmedju ova dva bih definitivno uzeo juwel. Da sam seik onda definitivno ferplast star serija

Imao sam Evasion 80 i iskreno poklopac mi se cinio kao junk. Nisam bio zadovoljan, od poklopca mi se cini najkvalitetnije cayman I wave. Mislim sada kada biram bitan mi je omjer cijene i kvalitete, da je fair.

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #7 u: Ožujak 14, 2013, 19:21:30 poslijepodne »
Rasvjeta je dosta bitna stavka, barem po meni.
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 14, 2013, 19:27:09 poslijepodne »
Rasvjeta je dosta bitna stavka, barem po meni.

Po tom bi reko definitivno juwel...

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #9 u: Ožujak 14, 2013, 20:16:04 poslijepodne »
definitivno Juwel! Ja sam ih imao par i ni jedan me nije razoćarao  :up: A što se tiće rasvjete staviš reflektore i nema biljke koju ne možeš imat  :star:

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 20, 2013, 12:12:35 poslijepodne »
Sada mi je palo na pamet, sta je s Wave Design? On se meni cini daleko najsolidniji te estetski najbolji. Cak mi se cini da je i najskuplji. Jedino mi nije jasno zasto nigdje na netu nema neki review ili komentari kupaca. Te se slabo na akvarij net spominje. Ja samo imam iskusta s malim wave akvarijima i prezadovoljan sam s njima.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 20, 2013, 13:57:55 poslijepodne »
wave je dobar, odlican zapravo. Ali je bezobrazno skup kod nas. Design 120 je 2x skuplji nego rio 180.
http://www.santinistore.it/?wave,26,1 pa usporedi....imaju i juwela. Koji je isto nesto skuplji ali ne koliko wave.

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #12 u: Ožujak 20, 2013, 15:26:36 poslijepodne »
Sada mi je palo na pamet, sta je s Wave Design? On se meni cini daleko najsolidniji te estetski najbolji. Cak mi se cini da je i najskuplji.
Ne znam na koji način misliš plačati, ali ako je za gotovinu, otđi u Zoo Vili i pregovaraj, ja sam prije par godina na svoj Design 150 dobio jako lijepi popust za keš.
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline valu

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 20, 2013, 16:50:31 poslijepodne »
Sada mi je palo na pamet, sta je s Wave Design? On se meni cini daleko najsolidniji te estetski najbolji. Cak mi se cini da je i najskuplji.
Ne znam na koji način misliš plačati, ali ako je za gotovinu, otđi u Zoo Vili i pregovaraj, ja sam prije par godina na svoj Design 150 dobio jako lijepi popust za keš.

Cak si razmisljam ici na wave. Jer Juwel mi ima ok cijenu i super rasvjeta po W/l ali jbg, kada sam ga malo bolje pogledao u pet centru - razocarao sam se. Onaj okvir i poklopac izgledaju stvarno prelose. Tanka, sugava plastikica, lose zaljepljeno.

Od Wave bi si uzeo Design 120, platio bi kesem. No moram priznat, paprena je cijena. Sada pise da je na akciji - 3,780Kn. Koja je onda cijena bez te famozne akcije?  :'(

Offline FixFox

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 20, 2013, 17:03:50 poslijepodne »

Cak si razmisljam ici na wave. Jer Juwel mi ima ok cijenu i super rasvjeta po W/l ali jbg, kada sam ga malo bolje pogledao u pet centru - razocarao sam se. Onaj okvir i poklopac izgledaju stvarno prelose. Tanka, sugava plastikica, lose zaljepljeno.

Od Wave bi si uzeo Design 120, platio bi kesem. No moram priznat, paprena je cijena. Sada pise da je na akciji - 3,780Kn. Koja je onda cijena bez te famozne akcije?  :'(
ma zabrijavaš, za taj omjer cijene i kvalitete Juwel se najbolje isplati, a kaj se tiće plastike i ljepljenja ćisto je ok. Pa kad je švabo napravio kaj loše?  :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 20, 2013, 17:15:38 poslijepodne »
mislim da je razlika u cijeni prevelika. Pa nije da ce se juwel raspasti sam od sebe za 3 godine. Taj wave je 400€ u IT i to je ajde podnosljivo ali ova cijena kod nas je smijeh.
Za tu razliku kupis jos jedno staklo od 250l i slozis takav DIY poklopac koji ce trajati vjecno. Bolje te novce iskoristi za kvalitetan vanjski filter obzirom da uz oba dolaze unutarnji.

Offline FixFox

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 20, 2013, 17:24:24 poslijepodne »
ma kaj bi se raspali, moji su i dalje kao novi i poklopci i rasvjeta nikakvih problema, samo pobrišeš prašinu sa njih i to je to  :)  :up:

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #17 u: Ožujak 20, 2013, 17:50:24 poslijepodne »
Moj Rio 180 je u 2. mjesecu navrsio 10 godina stalne uporabe i dalje se dobro drzi. Jedino mi je original grijac otisao dosta brzo i prije par godina sam zamijenio originalni filter vanjskim (originalna pumpa je i dalje radila). Danasnji Juweli su jos poboljsani u odnosu na stari model koji imam i po pitanju izrade i po pitanju tehnike. Od tvornickih akvarija Juwel je najdulje zastupljen na nasem trzistu i dijelovi su uvijek bili lako dostupni sto je jos jedna prednost.
No opcenito vise nikad ne bi uzimao bilo kakav tvornicki akvarij jer si za tu cijenu sam sve mozes sloziti puno bolje.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Che*

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #18 u: Ožujak 20, 2013, 18:25:34 poslijepodne »
Kvešćn? ja imam juwel 120... jel 180 isto ima neku svoju dimenziju T5 zarulja na koje se mora pripaziti prilikom kupnje novih?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Ožujak 20, 2013, 18:50:40 poslijepodne »
svi juweli ti imaju te dimenzije. Ali to ti je danas standard. Imas lampe u toj dimenziji i od JBLa i od sylvanie i od Arcadie, mozda i jos neke ali ove se mogu kupiti kod nas.