Nisam u živo vidio kakve su brtve no na slici mi izgledaju "plastično". Trebalo bi ih zamijeniti gumenima, ili klingerit brtvama ("papirnatima"), s tim da se klingerit obično namasti brtvenom masti tipa SIM80. Inače je plinske instalacije teže zabrtviti, pa često tlačna proba instalacije za tekućine na tlačnoj probi "pušta" no dok je pod tekućim medijem ne pušta, što zbog razlike u mediju, što zbog svojstava brtvenog materijala i tolerancija navoja/brtvila, i sl.
Svi majstori razne holenderske matice i fitinge uopće stežu "na osjećaj".
Ne znam zašto bi bilo teško boce staviti na ovu "rampu". Rampu sam uzeo jer izgleda urednije i čvršće. Bio je i model sa uštedom na plastici gdje rampa nije iz punog profila. Nadam se da je ovo aluminij, ili barem čvrst komad plastike. Bojim se da će biti previše fitinga no vjerojatno ću između igličastog ventila staviti jedan T komad sa 2 brza ventila, jedan za otvaranje-zatvaranje preko noći, a drugi za otvaranje i zatvaranje boce pri pumpanju, da ne moram skidati boce sa sustava ( uzeo sam brojač mjehurića s nepovratnim ventilom koji se šarafi direktno na rampu tj. izlaz).
Narudžba brojača mjehurića, rampe i drop checkera je 330kn, nadam se da mi neće opaliti carinu i pdv. Inače sam do sad uvijek imao sreće. Gledao sam po europskom ebay-u. na .de i .co.uk no pod Europu prodaju trgovci iz Amerike i piše da je stvar u Americi. NEdavno sam uzimao nešto od Kineza no njima je pisalo da je stvar u UK, i zbilja je i bila, i došla do mene za 4 dana.