Nisu mi uginule ribe. 4 prekrasne chromobotie su bile te kojima je bilo loše, skroz uspavane, ali su živnule kad sam dodala sviježe vode. Da sam ih poubijala nikad si to ne bih oprostila.
Znači igličasti zatvoriti dok proizvodnja co2 ne počne. Ok. Ipak, strah me da opet nešto ne pođe krivo...
Ne, ne, nisi dobro shvatila (ko ni ja za ribe, shvatio sam da su capiknule... drago mi je da nisu

)
U glavnom, u bocu gdje je manometar stavis limunsku kiselinu. U bocu gdje je iglicasti, sodu bikarbonu i vodu.
Zatvoris iglicasti ventil.
Koliko god jace mozes, stisnes bocu s limunskom, da sto vise limunske predje u sodu. I tako zapocinjes proces stvaranja co2, te dizanja tlaka u bocama.
Na to, pogledas na koliko ti se digne tlak, prikazan na manometru. Ukoliko je ispod 1bar, onda ispustis na iglicasti (odvrni do kraja, a pored akvarija, da ne ide co2 u akvarij) nesto co2, dok ti ne prelije opet dio limunske, i onda zatvoris. Ako jos nije tlak iznad 1 bar, ponovis postupak.
Nakon sto se digne iznad 1 bar-a, pririhtas iglicasti da pusta koliko ti treba (1-2 mjehurica/s, ili manje).
Za par sati provjeri stanje, trebala bi imati isti protok mjehurica.
Kako ti je to prvo punjenje, provjeri svako toliko da li je sve ok. Tlak moze porasti preko 3 bara, sto nije strasno.
Kada ti se sva limunska prelije, onda prati koliki ti je tlak u boci. Meni obicno jos cca 24h moze tako raditi (promuckaj malo tekucinu da se istrosi do kraja).
Ukratko, to je to.
Ako ti je bilo sto cudno ili sumnjivo, pitaj...