Kolovoz 03, 2025, 11:55:13 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pozadina???  (Posjeta: 1167 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline D.I.T.

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Pozadina???
« u: Veljača 15, 2006, 17:21:00 poslijepodne »

Evo malo pitanja za ciklidaše vezano za formiranje tanka...

1.Namjeravam napraviti pozadinu od stiropora premazanu s pigmentiranim cementom pa me zanima da li mogu samo miješati cement+voda+pigment ili moram i pijesak...

2. Zanima me još koji pigment uzeti i pomješati s cementom da se dobije dobra imitacija kamena??

3. kod stavljanja kamenja da li ste ga vi naslanjali na stranice stakla i koliko je to opasno tj dal će staklo izdržati taj pritisak??

4. s čim i dal lijepiti kamenje, da li silikon drži???

za sad samo to

Zagreb/Ravnice

Offline schox

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Pozadina???
« Odgovori #1 u: Veljača 15, 2006, 18:41:00 poslijepodne »

1,2- koliko ja znam dečki to rade sa fugirnom masom koja ti je već ispigmentirana smjesa svega što si nabrojao.

3,Uredno ih naslanjam i nikada se ništa nije dogodilo, važnije ti je da kad ga slažeš da ga dobro usidriš i što dublje u pijesak ukopaš . Jer kad složiš tank prvo što će ovi mali divljaci raditi je kopanje jama ispod kamenja .

4, ja ga samo slažem jedan na drugi , mislim po meni je glupo lijepiti kamenje jer kad tad se zaželiš promjene i kaj onda... tucanje!

Offline profi23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
Pozadina???
« Odgovori #2 u: Veljača 15, 2006, 20:00:00 poslijepodne »

1. Ja sam stavljao pjesak jer mi je samo cement nekako pre krhak malo ga se da nanjeti a i sa pjeskom dobiješ teksturu malo ljepšu.

2. Kamenje se nisam usudio naslanjati previše bar ne ono veliko.

3. Silikon ljepi kamenje bez problema i nema mrdanja..

4. Ja sam stavljao cement:pjesak:fugir masu 3:1:po želji fugir da dobije željenu bojuž

Edited by: profi23

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Pozadina???
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2006, 20:21:00 poslijepodne »

2schox: mislim da ću ja prvo staviti kamenje a onda tek pijesak pa neće biti potkopavanja

2profi: s obzirom da se ne razumijem u te građevinske spike...ti si mješao fugir masu skupa s cementom i onda premazivao u više slojeva po stiroporu i tako dobio imitaciju kamena...???

Može slika da vidim koja boja se dobije??? jel postoje razne boje fugir masa ili???

p.s. ja ne želom teksturu, hoću imitaciju glatkog riječnog kamena tako da me i zanima dal može bez pijeska
Zagreb/Ravnice

Offline briannen

• Punopravni član
Pozadina???
« Odgovori #4 u: Veljača 15, 2006, 20:49:00 poslijepodne »

inace ti je fugir masa zapravo cement s dodacima boje i jos neke kemije koja stvara elasticnost. tako da nema problema to mjesat sa samim cementom.

evo samo malo građevinske kemije

PS: hvala na voznji danas

Offline briannen

• Punopravni član
Pozadina???
« Odgovori #5 u: Veljača 15, 2006, 20:54:00 poslijepodne »

jos sam htio dodati.... kad kazem elasticnost mislim na desetine milimetara pomakakoje fug masa trpi pri toplinskom rastezanju plocica. u tvom je to slucaju samo stvar boje.

sto se tice boje ima ih koje god pozelis. cjena ne smije preci3kn/kg za sivu i bjelu a neke zesce boje do 4-5kn/kg.

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Pozadina???
« Odgovori #6 u: Veljača 16, 2006, 00:31:00 prijepodne »
Citat: briannen

jos sam htio dodati.... kad kazem elasticnost mislim na desetine milimetara pomakakoje fug masa trpi pri toplinskom rastezanju plocica. u tvom je to slucaju samo stvar boje.

sto se tice boje ima ih koje god pozelis. cjena ne smije preci3kn/kg za sivu i bjelu a neke zesce boje do 4-5kn/kg.

a jel mogu samo tu fugir masu (bez cementa) staviti ili još bolje skombinirati nekoliko fugir masa da se dobije prava (željena) boja
Zagreb/Ravnice

Offline profi23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
Pozadina???
« Odgovori #7 u: Veljača 16, 2006, 09:42:00 prijepodne »
Ja mislim da možeš ići samo sa fugir masom. što se tiče podloge odnosno problema padanja kamena na staklo.

Staviš stiropor na staklo a pošto je on bijel ofarbaš i njega fugir
masom i onda kad padne kamen ne pada na staklo ako malawci iskopaju
piojesak a oće garant nema onog ružnog bijelog stiropora.

Fugir masa imaš skoro cijeli spektar ja sam koristio terakot fugir masu

[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=9283&KW =profi23&TPN=1[/url]

[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=10508&K W=profi23[/url]

ovako izgleda prije vode i u vodi

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Pozadina???
« Odgovori #8 u: Veljača 16, 2006, 16:23:00 poslijepodne »

2 profi: super ti je pozadina...takvu ko ti boju bi htio samo što cu ja cijelu pozadinu prekriti...nešto ovako:

Edited by: D.I.T.
Zagreb/Ravnice