Srpanj 06, 2025, 21:16:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: skidanje autolaka  (Posjeta: 1720 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reebeech

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
skidanje autolaka
« u: Ožujak 05, 2013, 13:32:55 poslijepodne »
Nekim cudom, policija mi je pronasla ukradeni bicikl i mom odusevljenju nije bilo kraja...  :D k tome je jos u relativno dobrom stanju...
e sad, bicikl je bio narancasti, a ovaj koji ga je ukro prefarbo ga je, i to jako lose, onim obicnim crnim autolakom u spreju...na nekim dijelovima se sad to ljusti i guli a na nekim se dobro primilo...
ja bi htio nekako skinuti taj crni sloj boje, a da ne ostetim ovu narancastu boju ispod...znaci nikakvo smirglanje ne dolazi u obzir, samo otapala...zasad sam probao acetonom (onim obicnim, za nokte) i nitro razrjedivacem i nije bilo nikakvog ucinka...
gospon u bojama i lakovima ima jedino nesto sta bi mi pojelo svu boju, a to ne bi htio...

ima netko iskustva s bojama i otapalima, otvoren sam za sve opcije, samo da sacuvam tu narancastu boju... :punch:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: skidanje autolaka
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2013, 13:39:27 poslijepodne »
Mislim da tu nema pomoci
Skini do kraja boju,nabavi boju kakvu zelis i odes kod nekoga da ti ga fino presprica

Offline grooverider

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Baška Voda/Zagreb
    • FullBusiness.hr
« Odgovori #2 u: Ožujak 05, 2013, 13:44:42 poslijepodne »
Tesko ces skinut tu crnu a da ne ostetis originalnu.
Hempel Absenta ti skida svu boju do temelja...
Odes u boje i lakove da ti zamjesa boju koju hoces u sprej i udri misko.
S tim da  bi dobro.dosao i neki primer prije Boje.

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #3 u: Ožujak 05, 2013, 14:01:31 poslijepodne »
Ja ti se školujem za autilimara i 3 sam godina,i radim katkad i sa bojama,i isto bude ponekad da neki klinci ljudima sa sprejem prođu po autu,neki se mogu skinuti a neki ne u večinu slučajeva ti i kad skineš taj sprej moraš ispolirati auto koji če opet nakon 3-4 mjeseca izgubiti svoj sjaj jer poliranje je kratkotrajno riješenje,a ne vjerujem da češ polirati biciklu.Samo ti ostaje to sto su ti kolege rekle,izbrusi koliko se da gledajuči da površina bude ravna,primer i boja i to je to ko nov.
-Slavonija- :d032:-Istra-

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 05, 2013, 14:04:36 poslijepodne »
e da...zaboravio sam napomenut da je ova boja ispod plastificirana (barem bi trebala bit)...
dakle, po vasem misljenu, nema bas neke prevelike sanse....dakle nemam kaj izgubit s onim sta mi je predlozio covjek u ducanu...
ako ne uspijem, ide na pjeskarenje i plastifikaciju...3 puta sam sam bojao druge bicikle, i nijednom nisam bio zadovoljan :D tako da cu ovog prepustit profesionalcima ipak...

hvala  :up:

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Ožujak 05, 2013, 14:21:42 poslijepodne »
ako ne uspijem, ide na pjeskarenje i plastifikaciju...3 puta sam sam bojao druge bicikle, i nijednom nisam bio zadovoljan :D tako da cu ovog prepustit profesionalcima ipak...

jedino tako možeš napravit dobar posao, ovo ostalo nebu valjalo... mislim da te pjeskarenje nebi skupo ispalo možda kojih 150 kn, samo kaj moraš skinut sve sa bajka, do zadnjeg šarafa i onda otpeljaš ramu u termoplast i bubneš gore boju kakvu očeš i naravno plastificiraš i to je onda dobar posel :)

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 05, 2013, 14:30:39 poslijepodne »
samo me strah kak cu pogon skinut dolje...jednom sam ga mijenjao na tom biciklu, i tolko se bio zapeko da mi je lik na servisu vjerojatno svu rodbinu spomenuo...dva servisera, s dugogodisnjim iskustvom, s polugom od valjda 2 metra su se mucila 3 sata s tim...jedan je i krvav bio :D

nema veze, bitno da je bicikl vracen...sve ostalo je samo gust...

(ako netko ima kakvu preporuku za pjeskarenje i plastifikaciju u istocnom dijelu grada, slusam  :) )

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #7 u: Ožujak 05, 2013, 14:50:56 poslijepodne »
bitno je da sve skineš dole, to u nekom servisu ti naprave, jer pretpostavljam da nemaš doma sav potreban alat...

e sad za pjeskarenje, ne znam kaj bi tebi bilo blizu, koliko znam dobar je lik "pjeskarenje blaž", zguglaj malo pa nađi nekog, a za farbanje odnesi u colorplast u dubravi kod čulinečke  :up:

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 05, 2013, 15:01:01 poslijepodne »
blaž je u lučkom, al ajd bar mi je colorplast blizu...budem jos potrazio... hvala  :up:

Offline mops

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
« Odgovori #9 u: Ožujak 05, 2013, 16:57:38 poslijepodne »
off topic, ali mene danas isto zvala policija da su mi našli bajs koji je ukraden prije dvije godine, ali ja moram po njega ić u Koprivnicu  :D :D :D
...buduća "zločesta" teta veterinar :P....

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #10 u: Ožujak 05, 2013, 17:33:56 poslijepodne »
a on sumnja u policiju iz dubrave, heheh... 8)

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 05, 2013, 18:06:22 poslijepodne »
nije policija iz dubrave...moro sam u remetinec po njega :P

mops, ma ja bi i u dubrovnik po njega iso :D
samo se nemoj razocarat ako ne bude bas u najboljem stanju...ja cu u svoj ukupno oko 400-500kn morat ulozit da bi ga vratio u stanje u kakvom je bio..

Offline mops

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
« Odgovori #12 u: Ožujak 05, 2013, 18:08:16 poslijepodne »
nije policija iz dubrave...moro sam u remetinec po njega :P

mops, ma ja bi i u dubrovnik po njega iso :D
samo se nemoj razocarat ako ne bude bas u najboljem stanju...ja cu u svoj ukupno oko 400-500kn morat ulozit da bi ga vratio u stanje u kakvom je bio..
ja ću ga prodat u dijelovima ako ne valja, tak i tak nije nekaj vrijedio, ali mi je drago da su ga našli, ipak je to bio moj prvi bajs koji sam kupila od svojih zarađenih para , a najbolji dio je bio kad su me nazvali, a ja sam murjaka pitala " a jel to prvi ili drugi bicikl, budući da su mi dva ukrali XD! " :D
...buduća "zločesta" teta veterinar :P....

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #13 u: Ožujak 06, 2013, 06:06:37 prijepodne »
Ako je to onaj običan RENCO sprej, za 25 kn odlazi sa razrjeđivačem, provjereno :)

Ako ne kupi DOT4 ulje za kočnice i probaj s njime skidati, sam pazi jako je agresivno na boje.

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 06, 2013, 10:14:59 prijepodne »
Ako je to onaj običan RENCO sprej, za 25 kn odlazi sa razrjeđivačem, provjereno :)

Ako ne kupi DOT4 ulje za kočnice i probaj s njime skidati, sam pazi jako je agresivno na boje.

kad sretnem lopova budem ga pito koji sprej je koristio :D :P  probao sam razrjedivacem, nista...2 min ribam da bi skinuo samo onaj povrsinski sjaj...
a ulja za kocnice imam doma negdje, bas cu probat s tim  :up:  :zagrljaj:

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Ožujak 06, 2013, 11:26:39 prijepodne »
ništa od bojanja klasičnim načinom

bajs je vjerojatno aluminijski i da odradiš u auto lakirnici sve po PS-u (2 sloja temeljne, boja, lak, komora i to) rama nije fiksna i boja puca. jedino rješenje je pjeskarenje pa plastificiranje ali ti izbor boja i nije neki

meni su isto maznuli corrateca i nisam ni išao na policiju

ne vjerujem da ćeš uspjet skinut crnu bez da oštetiš onu ispod jer su nitro, ulje i ostale kemije daltonisti i svejedno im je da li je crna ili narančasta
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2013, 11:31:03 prijepodne od joke44 »

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 06, 2013, 13:11:25 poslijepodne »

cini se da DOT4 funkcionira :D omeksa gornji sloj boje tek toliko da ga mogu sastrugati nekom plastikom a zasad nigdje nisam vidio da je naskodio ovoj ispod boji...sad samo ostaje zasukat rukave i bacit se na posao...HVALA  :up:

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #17 u: Ožujak 06, 2013, 22:49:11 poslijepodne »
Nema frke

Ja sam se uvjerio na drugaciji nacin da fukcionira (kad sam na gsxr-u mjenjao ulje u kocnici i kad mi je kapnulo na felgu haha)