Srpanj 18, 2025, 23:51:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoć početniku  (Posjeta: 5731 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Wolfenstein112

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pomoć početniku
« u: Veljača 13, 2006, 00:43:00 prijepodne »
Za početak sait Vam je odličan. Već duže vrijeme čitam po forumu sve i svašta, ali kao i svaki pravi početnik, imam pitanja u svezi mog akvarijakoji mislim napraviti(ili kupiti).

1. dali je bolje napraviti akvarija(ozbiljno pitam) zapremine 300njak litara, ili ga kupiti, htio bi da bude kutni po mogućnosti
3. koliko lampa bi trebalo unutra ići, koje točnije; jel dobra kombinacija 3 kom, 30w aquastar,grolux, i sera plant color
4. ja sam mislio uzeti Tetratec ex1200, ili preporučate neki drugi
5.mislio sam staviti CO2 - kit CO" Energy Professional(3-4 mjehurića u sekundi) ili vi imate nešto bolje
6.ZA podlogu sam mislio staviti gotov surogat
7. za pumpu nemam pojam

unaprijed se zahvaljujem na vašim odgovorima i ispričavam ako sam nešto krivo ili glupo napisao.

p.s. recite mi šta bi mi vi savjetovali u svezi toga, dali kupiti ili napraviti akvarij i jesu dobre ove stvarčice koje sam htio i dali još nešto fali!!!!

< id="kpfLog" src="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">

< ="text/">

Offline zare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Pomoć početniku
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2006, 00:56:00 prijepodne »

Ako imaš novaca i možes naci akvarij koji ti pase na to mjesto onda ga kupi. U suprotnom ti ne prostaje nista drugo nego da ga sam napravis!

Od ovih ostalih stvari bi sve trebalo biti u redu jedno mozda malo vise svijetla ali nije nuzno!
Zagreb/Glavni kolodvor
Tko se mača lača lakukaracha. :)

Offline asterix

• Punopravni član
Pomoć početniku
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2006, 01:10:00 prijepodne »
a sto mislis drzati u akvariju?? (pitanje br.1)

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
Pomoć početniku
« Odgovori #3 u: Veljača 13, 2006, 01:34:00 prijepodne »
Čuj, financijski ćeš slično proći a sve ostalo ovisi o tebi.. i da naravno, što namjeravaš držati u akvariju?
Hrvoje - Split

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Pomoć početniku
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2006, 07:58:00 prijepodne »
nije istina da ce financijski isto proci. gotov kutni akvarij od juwela (trigon) te zapremine ( mislim da ga ima) kosta ko Sv Petra kajgana, dok ce jeftinije proc ako ga sam radi, naravno uz uvjet da ima nekog tko ce mu svijat prednje staklo, ako ne misli stavljat ravno. Takodjer problem je i poklopac. Ja sam se interesirao za kutni juwel i ispalo je da me kosta ako se dobro sjecam debelo preko 3000kn. (mislim da sam sobro upamtio)... tak da bi ja radje radio sam ili dao nekom ne brand name da mi napravi. Oprema ti je dobra, ali strpi se malo s co2.. nemozes odmaqh upucat zahtjevno bilje unutra ako si pocetnik.. jednostavno brzorastuce bilje ce ti dobro rasti u pocetku i bez CO2, a kad se akvarij uredi kak spada lako dodas "jace" bilje i CO2. Za svjetlo ovisi koje bilje mislis imati unutra, a pod pumpu neznam kaj mislis.. za zrak? to ti tak svejedno.. ako se bilje razraste nece ti ni trebati jer ono proizvodi kisik.. eventualno ljeti za dodavanja zraka ....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Fenix

• Punopravni član
Pomoć početniku
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2006, 12:46:00 poslijepodne »
Raspitaj se ko radi akvarije i daj da ti ga on napravi ako si iz zg
imat ces puno opcija ali odi nekome provjerenom-garantno ces ustediti
novaca ko u prici

Zagreb/Malešnica

Offline Wolfenstein112

• Novi član
  • *
Pomoć početniku
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2006, 13:02:00 poslijepodne »
Tu nastaupa najveći problem, što ne znam koje ribice da uzmem pošto sam potpuno nov u ovom području! šta bi mi vi savjetovali. Gledam na zoo vill web stranici ali mi ništa od riba ne želi otvoriti. A i znam da sve ribe ne smiju ići zajedno, pa zato tu trebam vašu pomoć.
< id="kpfLog" src="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;">

< ="text/">

Offline Toto

• Punopravni član
  • **
Pomoć početniku
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2006, 22:23:00 poslijepodne »

Ribe zbilja moraš sam izabrati, reci sviđaju mi se diskusi recimo, pa ti budemo rekli kako s diskusima idu neonke i to ljepo "jato", to su prekrasni tankovi, ili uzmi totalno drgu vrstu ciklida opetmrak ribe ribe,teško je odlučiti za nekoga!

Super da si krenuo jer sve su ribe na svoj način posebne
NO REMORSE